שתף קטע נבחר
 

להתראות, גלוטן: עוגת שוקולד יום הולדת ללא קמח

קטיפתית, חמאתית ועם המון שוקולד. ביקשתם - קיבלתם: רוני ונציה מגישה עוגת יומולדת מנצחת בלי שמץ של קמח וגלוטן לכבוד כל הילדים והמבוגרים שחוגגים יום הולדת ומחפשים תחליף שווה ולא פחות טעים. לגזור ולשמור

את המתכון המופלא הזה קיבלתי מפטריסיה מייקלסון, שף ובעלים של חנות הגבינות "לה פרומז'רי" .(La Fromagerie)‬ שבלונדון, שמגישה עוגות מהמעולות שבעיר. אם משקיעים בשוקולד "ולרונה" התוצאה מוצלחת במיוחד, אבל כך או כך מתקבלת עוגת שוקולד עשירה (מאוד!) עם טקסטורה קטיפתית, נימוחה אך לא כבדה.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

 

עוגת שוקולד ללא קמח

 

המרכיבים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:

400 גרם שוקולד מריר משובח קצוץ (כ-70% מוצקי קקאו, רצוי "ולרונה")

300 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות

‬16 גרם (2 כפות גדושות) קקאו משובח מנופה

10 ביצים מופרדות

250 גרם (1+1/4 כוסות) סוכר 

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את השוקולד בקערת מתכת רחבה וגדולה מאוד מעל אדים של סיר מים חמים (באן מארי)‬. מסירים מהאש, מוסיפים את חתיכות החמאה ‭3-2-ב‬ פעמים ומערבבים במטרפה לתערובת חלקה. מקפלים פנימה את הקקאו.
  2. מקציפים את החלמונים עם הסוכר בקערת מיקסר בעזרת וו הגיטרה, במהירות בינונית, רק עד לקבלת תערובת קרמית קלילה, מעט תפוחה אבל עדיין נוזלית (זהירות! שלב זה קריטי ואסור להקציף לתערובת תפוחה ומעובה כי העוגה תתפח מדי ותשנה את מרקמה)‬
  3. בקערת מיקסר נקייה מקציפים במהירות בינונית את החלבונים עם קורט מלח עד לקבלת קצף קל. מגבירים למהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
  4. מקפלים את תערובת החלמונים לתערובת השוקולד רק עד לקבלת תערובת אחידה (נזהרים מערבוב יתר)‬. מערבבים ‭1/4‬ מהקצף לתוך תערובת השוקולד ולאחר מכן מקפלים פנימה את הקצף שנותר בעדינות.
  5. מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה בתחתית. מניחים את התבנית הקפיצית על תבנית אפייה שטוחה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך ‭35-כ‬ דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא כמעט נקי, מכוסה במעט שוקולד.
  6. מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים את העוגה להצטנן ולהתייצב עוד ‭50-כ‬ דקות או עד שהיא פושרת-חמימה. העוגה צונחת קצת ונסדקת וזה בסדר. מניחים את התבנית עם העוגה מעל לרשת צינון, וכשהעוגה צוננת לחלוטין הופכים מעל לצלחת הגשה.
  7. הגשה: אפשר לזרות אבקת קקאו ולהגיש עם קרם פרש או גלידת וניל, ובמצב רוח משקיעני במיוחד - גם פטל.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים