שתף קטע נבחר
 

שמרים ולא מפחדים: סדנת האפייה של ארז קומרובסקי

בפרוס השנה החדשה, ארז מבקש מכם להפסיק לחשוש מהתפחות ולישות בכלל ומשמרים בפרט. אלכסנדרה לוקש עלתה לסדנת השמרים של מלך האפייה הישראלי וחזרה מחוזקת. יש גם מתכון של חלה מהודרת וחגיגית לראש השנה

צילום: מוחמד שינאויי

צילום: מוחמד שינאויי

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

חלה חגיגית

מתכון של ארז קומרובסקי
 
המרכיבים ל-2 חלות:

1 ק"ג קמח חלה

1/2 כוס סוכר דמררה

40 גרם שמרים טריים או 1 כף שמרים יבשים

2 ביצים

1/2 כוס שמן - מומלץ חמניות לא מזוכך (ניתן להשיג בחנויות טבע)

2.5-2.25 כוסות מים בטמפרטורת החדר

1 כף מלח ים

 

לציפוי:

1 חלמון ביצה, טרוף עם מעט מים

3 כפות זרעי שומשום

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את הקמח והשמרים בקערה גדולה. מערבבים ומפוררים את השמרים לתוך הקמח. יוצרים גומה ומוסיפים את הביצים, השמן, הסוכר והמים ולשים בידיים בתנועות סיבוביות עד שהבצק מתאחד. מוסיפים את המלח ולשים עוד 5 דקות, עד שמתקבל בצק חלק ולא דביק מדי.
  2. מעבירים את הבצק לקערה נקייה משומנת ומכסים בניילון (לא נצמד). מתפיחים כשעה בטמפרטורת החדר.
  1. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים. מניחים אותם על משטח עבודה מקומח ומתפיחים כרבע שעה. יוצרים מכל כדור צורת נקניק וקולעים כל 3 נקניקים לצמה. מניחים את הצמות הקלועות על תבנית אפייה מכוסה בניילון ומתפיחים כשעה.
  2. בינתיים מחממים את התנור ל-180 מעלות. לאחר שעה מברישים אותן בעדינות בחלמון המעורבב עם מעט מים וזורים את השומשום.
  3. מכניסים קוביות קרח לתחתית התנור כדי ליצור בו לחות. מכניסים את הלחם ואופים כ-30 דקות או עד שהחלות שחומות היטב. מצננים על רשת.

 

לכל הטורים של ארז קומרובסקי

 

ארז קומרובסקי מנהל את בית הספר לבישול גלילי בביתו שבמתת. לאתר בית הספר לבישול גלילי

 

 (צילום: מירה זאכי) (צילום: מירה זאכי)
(צילום: מירה זאכי)

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים