שתף קטע נבחר
 

קינוחים עם יין: 2 מתכונים

שני מתכונים של קינוחי קיץ שפשוט מתחננים להשתלב בשולחן החג: מרק אפרסקים פריזאי עם יין אדום ותבלינים וגם קרם אלזסי עם יין לבן

מרק אפרסקים ביין

שם חגיגי לפונץ' פריזאי, שיכול לשמש גם כקינוח רענן בסוף ארוחה חגיגית.

 

עם איזה יין מגישים? יין סמיך, מרוכז ופירותי כמו למשל גוורצטמינר ילווה מצוין את הקינוח הזה.

 

המרכיבים:

1/2 בקבוק יין אדום)

מיץ מ-2 תפוזים

קליפה מגוררת מתפוז אחד

70 גרם סוכר

2 מסמרי ציפורן

מקל קינמון

2 גרגירי פלפל אנגלי

1 כפית מי ורדים, אם רוצים

 

להגשה:

5 אפרסקים לבנים או צהובים

חופן דובדבנים מגולענים או פטל טרי

 

אופן ההכנה:

  1. יוצקים לסיר את היין, מיץ התפוזים, קליפת התפוזים, הסוכר והתבלינים. מחממים על אש קטנה כרבע שעה. מסננים את היין ושומרים.
  2. מקלפים את האפרסקים (כדאי להשרות אותם במים רותחים לדקה או שתיים, אז הקליפה משתחררת בקלות) וחותכים לקוביות קטנות.
  3. מניחים את האפרסקים והדובדבנים בכלי הגשה או קערה ומכסים ביין המסונן. מצננים במקרר עד ההגשה

 

קר וטעים - פונץ' פירות (צילום: יפה עירון קוץ) (צילום: יפה עירון קוץ)
קר וטעים - פונץ' פירות(צילום: יפה עירון קוץ)

 

קרם אלזסי עם יין לבן

ולחובבי היין הלבן - קרם מפנק שאפשר לשלב בפונץ'.

 

המרכיבים:

3 ביצים

3 כפות סוכר

2 כפות קורנפלור

1.5 כוסות יין רוסאן או שרדונה

1/2 כוס מים

קליפה מגוררת מלימון אחד

 

אופן ההכנה:
  1. מפרידים בין חלבוני הביצה ובין החלמונים ומקציפים את החלבונים. שומרים בצד.
  2. מערבבים במהירות את חלמוני הביצה והסוכר ומוסיפים בהדרגה את הקורנפלור, היין המים וקליפת הלימון המגוררת. יוצקים את התערובת לסיר ומחממים על אש קטנה, מבלי להרתיח. ומערבבים ללא הפסקה 3-4 דקות.
  3. מורידים מהאש וממשיכים לערבב. מכניסים את הסיר לקערה גדולה או סיר גדול עם מים קרים מאוד וממשיכים לערבב עד שהקרם מתקרר. מוסיפים את קצף החלבונים בעדינות לקרם, מעבירים לגביעים אישיים ומגישים קר.

פורסם לראשונה 16/09/2014 21:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
אפרסקים ביין
צילום: ירון ברנר
מומלצים