שתף קטע נבחר
 

אף על פי כן קובה קובניה: קפה קריבי

חזק, חושני ועם סוכר קנים: לרגל השקת הקפה הקובני החדש, ליבי שפרלינג עם קווים לדמותו של המשקה השחור והקריבי וגם 4 קוקטיילים מושקעים של קפה

תמיד חלמתי למצוא את עצמי בקובה. גלים-גלים של סרטים וספרים נכתבו על הרחובות הצבעוניים ששוקקים תמיד, רום, דקירי וכמובן מוחיטו זורמים כמו מים, נישאים על גלי הליים הירוק תמיד וגם המוזיקה הקצבית ומכוניות הענק הצבעוניות. בקיצור – תמיד נראה לי ששם, בין פלורידה לדרום אמריקה, החגיגה אף פעם לא נגמרת.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

בבתי קפה קטנים, נמזג קפה שחור שחור שמבושל באופן מסורתי. לצד גברים שמשחקים דומינו במשך שעות, נשים יפות בשמלות אדומות ובכוסיות קטנות, מערבבות את הקפה במהירות עם סוכר קנים לכדי תערובת סמיכה של וחלקה של קפה וסוכר. עליה מוזגים עוד קצת קפה, לחיזוק וייצוב הנפש הסוערת.

 

קובניה, תערובת הקפה החדשה של נספרסו, היא בלנד שכולו מחווה לקסם של קובה ולתרבות הבלתי מתפשרת של המקומיים. התערובת נוצרה בתהליך אידוי ייחודי שמביא לידי מיצוי מגוון טעמים וניחוחות בדרגת חוזק 13 – 1 מעל הסולם של החברה ובכך שוברת את השיא הקודם של תערובת הקאזאר, שזכתה לפופולריות רבה בישראל עם השקתה. התערובת מאופיינת בניחוחות קלייה עזים ותווים של עוגיות חמאה וקרמל, עשירים ונמסים על הלשון התוצאה: מרירות מענגת ואפטר טייסט מלא נוכחות.

 

 (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

המוזיקה והקצב יהפכו אצלכם בבית לאספרסו עם קצף עם מתכוני קפה קובניים שמביאים טוויסט של תה שחור מעושן, הדרים או קרמל מלוח (תיכף בהמשך, כבר נגיע). בניגוד למה שאולי ניתן היה לדמיין, התערובת לאנ מכילה פולי קפה קובני, אלא פולי רובוסטה הודו וברזיל, שאודו בשיטה ייחודית, בשילוב פולי ערביקה קולומביאנית וערביקה אתיופית מעודנת מזן מוקה בוז'י.

 

כדרכם, להישאר נאמנים למסורת המקומית, לא ויתרו בנספרסו גם על שיטת ההגשה המסורתית בה הקפה נמזג ואז מתובל בסוכר קנים ולכן השיקו גם מהדורה מיוחדת של סוכר קנים (אל תוותרו עליה ברכישת הקפסולות) - ערבוב מהיר של הסוכר בתוך הספל ידגיש את טעם הקפה ויעניק לכם שכבת קרמה עבה ובהירה. מי שיוסיף מעט חלב מוקצף לקפה, יקבל טעמים של עוגיות חמאה וקרמל, שיזכירו לו עוגיות אלפחורס.

 

 (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

ובתל אביב - מסיבת רחוב קובנית

כדי לחגוג כמו שצריך את השקת התערובת החדשה, יערכו נספרסו בשיתוף עם עיריית תל אביב, מסיבת רחוב קובנית אותנטית במתחם התחנה. במקום ייבנה מתחם ענק, שידמה את רחובותיה הצבעוניים והתוססים של קובה : מבנים קובניים צבעוניים, חלונות פעורים גדולים בהם יופיעו רקדנים ומוזיקאים וכמובן, בית קפה ענק בהשראת בואנה ויסטה סושיאל קלאב, בו ייהנו המבקרים מוסיקה קאריבית – לטינית ומקוקטיילים קובניים שיצרו נספרסו במיוחד עבור הארוע.

 

עוד ברחבי המתחם יהיו פזורות מכוניות אספנות צבעוניות בסגנון קובני אותנטי והמבקרים יוכלו להצטלם לידן ולקבל במתנה תמונה ממוגנטת ממוסגרת. בנוסף, מדי שעה יתקיימו במתחם שיעורי סלסה, ממבו וצ'ה צ'ה צ'ה לקהל הרחב, שיועברו על ידי "לטינו" - בית ספר לריקודים לטיניים ויהיו פתוחים לקהל הרחב.

 

הארוע יתקיים בימים ד'-ה', 17-18 בספטמבר, החל מהשעה 17:00. הכניסה חופשית לקהל הרחב.  

 

(צילום: יחסי ציבור) (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יחסי ציבור)
 

 

1. קובה-צ'ינו

 

המרכיבים:

1 כף מולאסה

40 מ"ל אספרסו מתערובת קובנייה

1 כף חלב מוקצף

 

אופן ההכנה:

מוסיפים כף אחת של מולאסה לספל קפוצ'ינו. מוזגים מעל 40 מ"ל של אספרסו. מוסיפים כפית חלב מוקצף מעט מולאסה מעל החלב המוקצף ומעטרים בעוד מעט מולאסה.

 

(צילום: יחסי ציבור) (צלום: יחסי ציבור) (צלום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

2. קובנייה רומבה

 

המרכיבים:

סירופ רום (ללא אלכוהול)

מיץ גויאבה

ליים

40 מ"ל אספרסו מתערובת קובנייה 

 

אופן ההכנה:  

  1. מוזגים 15 מ"ל של סירופ רום לספל אספרסו לונגו.
  2. מוזגים 70 מ"ל של מיץ גויאבה עם כמה טיפות ליים ומוסיפים 3 קוביות קרח.
  3. מוזגים את האספרסו הקר בעדינות אל השכבות התחתונות.

 

(צילום: יחסי ציבור) (צלום: יחסי ציבור) (צלום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

3. קפה תפוז

 

המרכיבים:

1 כף מרמלדת תפוזים

200 מ"ל חלב טרי

3 קוביות קרח

50 מ"ל אספרסו מתערובת קובניה

 

אופן ההכנה:
מוסיפים כף של המרמלדה לכוס. מוזגים חלב ומוסיפים אספרסו. מערבבים את הקפה עם 3 קוביות קרח ומוזגים עם חלב מוקצף מעל.

 

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)

 

4. לאטה בטעמים מעושנים

 

המרכיבים:

1 כפית דבש

200 מ"ל חלב טרי

תה שחור סיני מעושן מזן לפסנג סושונג

80 מ"ל אספרסו מתערובת קובניה 

 

אופן ההכנה:
  1. יוצקים בכוס דבש ומוסיפים חלב חם. חולטים את התה בפנים 5 דקות לפחות. 
  2. הגשה: מוזגים אספרסו לכוס גבוהה ויוצקים את החלב החם מעל. מגישים מיד.

 

(צילום: יחסי ציבור) (צלום: יחסי ציבור) (צלום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)
 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יחסי ציבור
קפה תפוז
צילום: יחסי ציבור
מומלצים