שתף קטע נבחר

סוף לקונדומים? פותח ג'ל לגבר שמונע הריון

גברים, זה בשבילכם: מדענים מדווחים כי ג'ל חדש בשם Valsalgel הצליח למנוע לחלוטין הריון בקופים, באמצעות חסימת מעבר של נוזל הזרע הגברי. בקרוב מקווים החוקרים להתחיל בניסויים בבני אדם

ייתכן שבעתיד הלא רחוק גלולות וקונדומים יהפכו למיותרים: מדענים מדווחים כי הצליחו לפתח ג'ל המונע לחלוטין הריון - והוא מיועד לגברים. ניסויים שבוצעו בקרב קופים עברו בהצלחה, ובקרוב יחלו ניסויים בבני אדם. אם יעברו גם הם בהצלחה, צפוי שיווקו של אמצעי המניעה החדש תוך שנתיים.

  

עוד סיפורים חמים -בפייסבוק שלנו

 

עוד על אמצעי מניעה:

גלולה או התקן: מהו אמצעי המניעה הבריא?

במקום גלולות: אמצעי מניעה קבועים למניעת הריון

בקרוב: אמצעי מניעה תת עורי - מופעל בשלט

 

חומר פולימרי חוסם זרע

מניעת הריון היא מצרך מבוקש, אבל לא תמיד בטוח: רבים מהגברים מוותרים על שימוש בקונדום בשל חוסר נוחות והפחתה בתחושה המינית, ונשים מדלגות פעמים רבות על נטילה סדירה של הגלולות.

  

אמצעי מניעה נשיים אינם נטולות סיכונים: לגלולות תופעות לוואי הכוללות סיכון מוגבר לקרישי דם, מחלות לב, בחילות, דימום לא סדיר ודיכאון. אמצעי מניעה אחרים כמו דיאפרגמה וספוגית עלולים לגרום לזיהום נדיר ומסכן חיים הקרוי "תסמונת ההלם הרעיל". התקנים תוך רחמיים עלולים לגרום לקרעים ברחם.

 

אמצעי המניעה החדש הוא ג'ל הקרוי Vasalgel, ואשר פותח בהודו. זהו חומר פולימרי המוזרק ישירות לתוך צינור הזרע הגברי וחוסם את תאי הזרע המנסים לעבור דרכו. בכך הוא מונע מהזרעונים אצל הזכר להגיע אל החצוצרות אצל הנקבה, שם מתרחש המפגש עם הביצית.

  

הג'ל פועל בצורה הפיכה, וניתן לשאוב אותו מצינור הזרע ולהשיב את יכולת הפוריות של הגבר. עד כה נוסה הג'ל כאמור על קופים, כאשר שלושה בבונים זכרים שעברו את הזרקת הג'ל הופגשו עם 10 עד 15 קופים ממין נקבה במשך חודש. אף אחת מהבבונים ממין נקבה לא התעברה במהלך אותו חודש.

חומר פולימרי המוזרק ישירות לתוך צינור הזרע הגברי (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
חומר פולימרי המוזרק ישירות לתוך צינור הזרע הגברי(צילום: shutterstock)
 

טיפול אחד לתקופה ארוכה

שלא כמו רוב אמצעי המניעה הנשיים, Valsalgel אינו כולל הורמונים ודורש טיפול אחד שיעילותו נשמרת למשך תקופה ארוכה. הטיפול בג'ל יאפשר לגברים שקט נפשי עם אמצעי מניעה משלהם, שיפטור אותם מהצורך לסמוך על נטילת הגלולות של בת הזוג.

 

עם זאת, הג'ל כמובן אינו מונע העברה של מחלות מין.

  

מאחר שהג'ל אינו פועל בגוף הדם באופן כימי ואינו מוחדר לזרם הדם ולרקמות הגוף, אלא משמש חסם מכני לזרעונים, הוא לא יוגדר כתרופה אלא כטכנולוגיה רפואית. לפיכך, הליך האישור לניסויים בבני אדם צפוי להיות פשוט וקצר יותר.

 

החברה המפתחת תמשיך בחודשים הקרובים בניסוי בקופים, ואם יסתיים כולו בהצלחה יתחיל שלב הניסויים הקליניים בבני אדם, שימומן על ידי ארגון Parsemus המסייע בפיתוח רפואי שלא למטרת רווח.

 

המפתחים מקווים כי אם יעלו יפה הניסויים הקליניים, ניתן יהיה לשווק את הג'ל עד שנת 2017.



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הטיפול בג'ל יאפשר לגברים שקט נפשי עם אמצעי מניעה משלהם
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים