Xbox ONE הגיעה לישראל
קונסולות המשחקים של מיקרוסופט נמכרת החל מהיום במחירים שנעים בין 2,300 עד 2,800 שקלים למארז הכולל שני משחקים. שיחקנו בה קצת
חצי שנה לאחר ארה"ב, גם ישראל מקבלת גם את ה-Xbox One. קונסולת המשחקים של מיקרוסופט נמכרת החל מהיום באופן רשמי במחיר מומלץ של 2,299 לערכה בסיסית ו-2,799 לזו הכוללת מצלמת קינקט. שתי הערכות כוללות שלט אחד (עם סוללות, כלולות) ואוזניית מיקרופון המתחברת אליו.
בערכה הבסיסית מקבלים גם את מירוץ המכוניות פורצה 5, ואילו בערכה עם המצלמה מקבלים את משחק הריקוד דאנס סנטרל לשנייה. פיפא 15 (להורדה מה-24.9) יגיע כמתנה בשתי בשתי הערכות.
את הערכה ניתן לקנות בחנויות המחשבים והצעצועים ולראשונה, גם ברשתות הסלולר. בפלאפון יציעו לכם 6 תשלומים ובאורנג' - 7 חודשים מנוי לשירות הלייב גולד בחינם. לייב גולד הוא שירות שעולה כ-17 שקל לחודש. הוא מאפשר חוץ ממשחקים ברשת לכותרים שכבר קניתם, גם משחקים חינמיים ובונוסים. את כסף הרשת למשחק אפשר לקנות גם בחנות פיזית וגם אונליין.
חווית שימוש ישר מהקופסה
אין לנו הרבה מה לדווח על הקונסולה הזאת לאחר רק כמה שעות של התנסות אבל זה דווקא עשוי להיות דבר טוב. חווית השימוש ישר מהקופסא מעולה ולא דורשת מדי עד למשחק עצמו. החיבור אורך כמה דקות, אם מכירים את הכבלים, ובסך הכל כחצי שעה כולל עדכונים מהרשת והורדת כמה משחקים.
אז לעניין: המשחק פורצה שמגיע עם הקונסולה הוא משחק נהיגה טוב מאוד לחובבי הז'אנר. נופים מכוניות וקרני שמש נשברות על מכסה המנוע לרוב יחד עם סאונד מנועי ורטט של החלפת הילוכים.
המשחק הבלעדי טיטאנפול אותו תקנו לבד, אם תרצו, הרבה יותר חשוב: מדובר במשחק יריות מגוף ראשון שמשלב נהיגה בטיטאנים (רובוטי ענק) ולוחמה רגילה. הוא נראה מצוין, ומתנהג מצוין ומוסיף מספיק על החוויה הסטאנדרטית של קול אוף דיוטי ועוזריהם. המינוס שלו: אין מצב קמפיין. רק מולטיפלייר.
אקס מאכינה
עם עליית האקס בוקס ONE מצטרפת ישראל רשמית למלחמת הקונסולות הדור הבא. מול המתמודדת של מיקרוסופט ניצבת PS4 של סוני, שנמכרת פה כבר 8 חודשים. המחיר: כרגע לקראת החגים, 2,400 שקל לקונסולה לבנה ומה שכן חשוב - כולל המשחק הגדול של הזמן האחרון - דסטיני.
כמו המחיר, גם המפרט של הקונסולות דומה. גם המשחקים הגדולים שכולם ישחקו בכל הקונסולות והמחשבים כמו אססינס קריד, פיפא וקול אוף דיוטי.
הטלוויזיה כאפליקציה
אבל יש הבדלים. חלקם מינוריים וחלקם קשורים גם לשימוש מעט שונה, ובמקרה של מיקרוסופט - פחות מכונת משחקים, יותר מוצר בידורי לכל המשפחה: האקסבוקס שואפת להשתלט על הסלון. היא עושה זאת בעיקר דרך חיבור HDMI פשוט שמכניס אליה את הכבלים, הלווין או העידן פלוס שלכם. כך, השידור הופך להיות עוד אפליקציה לצד, סקייפ, יוטיוב, מדיה פלייר (שדוחף קבצים מהמחשב) ועוד אפליקציות, חיבורים מול הסלולרי וכדומה.
זה נכון: עוד הרבה אביזרים יכול לעשות את הדברים האלה, אבל לא בכזו נוחות וקלות, וזאת ועוד: מנגנון זיהוי הדיבור המצוין של הקינקט יחד עם שליטת המחוות הופכים את האקסבוקס למובילה ומועדפת מול הטלוויזיה החכמה או הסטרימר. מול הסוני? עוד באמת מוקדם לומר.