10 עוגות הדבש הטובות בישראל: המבדק הגדול
הטבעונית, הגבינתית והנימוחה, זו שנאפית על פי מתכון מסורתי וטברייני וזו שבסגנון נורמנדי: יפה עירון-קוץ מכתירה את עשר עוגות הדבש הטובות בישראל
בתור מי שלא גרה מזה שנים בישראל, גם השנה הופתעתי מהכמות ומהמגוון של העוגות לחג של אופים ומאפיות בארץ, מהיצירתיות שגילו רבות מהן בטעמים ובהרכבים - עוגות דבש עם גבינה, רוזמרין, קוקוס וחמוציות הם רק כמה מהשילובים.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
פריזאית באיטליז: מתכוני ראש השנה של יפה עירון-קוץ ו"מר בשר"
גפילטע פיש, צימעס וכבד קצוץ: כל מטעמי החג האשכנזיים
10 העוגות שהיו מומלצות במיוחד וגם 5 מאפים ועוגות שראויות לציון מסיבות כאלה ואחרות - לפניכם:
1. עוגת דבש ריקוטה עם פירורי שטרוייזל | ביסקוטי
תיאורטית, השילוב בין עוגת דבש רגילה לגבינת ריקוטה נשמע מוזר. אבל תנו לעוגה להמתין 24 שעות במקרר ותגלו שהמציאות מתעלה על הדמיון. העוגה הזו היא פשוט הצלחה, והיא משלבת נכון ובנעימות בין המתיקות הדבשית לניטרליות של הגבינה. התוצאה – לא תאמינו! – מרעננת. גם המחיר – 44 שקלים – בהחלט סביר. שאפו.
עוד במוצלחים: בריוש גדול ונאה עם תפוחים ודבש וגבישי סוכר, עוגת דבש עם תפוחים ומארזים של עוגיות מקארון בטעמי חג כמו שוקולד עם קרם דבש ותבלינים.
ביסקוטי. הירקון 67 א.ת. בני ברק. כשר. טלפון להזמנות: 03-5704015/8
2. עוגת תפוחים ודבש בחושה | בראון (brown)
בעוגת הדבש המלבנית והנאה שובצו תפוחים שלמים, אפויים כהלכה. יש בה מינון נכון של דבש אך היא לא מתוקה מדי. בחיתוך זהיר אפשר להגיש פרוסה מהעוגה עם תפוח לצד כדור גלידת וניל או עם קצפת כמנה אחרונה. נהדר ומושקע ולא יקר – 40 שקלים.
עוד במוצלחים: עוגת דבש בחושה קלאסית, עוגה בחושה עם דבש ולימון וטארט שוקולד אגסים, טארט פקאן, טארט מנגו וגם חלות בריוש וחלות עגולות.
בראון. ניסים אלוני 10 (מתחם G), תל אביב. 03-5444024
3. עוגת דבש בחושה | נומילי
גם השנה תמצאו בפטיסרי בסגנון הצרפתי שבכפר סבא מבחר נאה של עוגות דבש בחושות. עוגת הדבש הקלאסית עדינה במרקמה, לא מתוקה מדי עם שילוב תבלינים נכון ואיננה מתפוררת בהגשה (38 שקלים). מומלץ לשדרג את העוגה וללכת על הגרסה המושקעת עם מעטה אגוזי לוז ושברי אגוזים (45 שקלים). מוצלח ביותר.
עוד במוצלחים: עוגת קראבל תפוחי עץ שטרודל תפוחים בסגנון וינאי, עוגיות פיננסייה של דבש ושקדים
נומילי. סוקולוב 3, כפר סבא 09-7662616.
4. עוגת דבש עם אגוזי מלך ובירה שחורה | דלאל
השף קונדיטור ענר צלאל הכין השנה קולקציה נאה של עוגות לחג. אנחנו אהבנו במיוחד את עוגת הדבש עם אגוזי המלך והבירה השחורה שמעניקה לה מרקם לח במידה הנכונה, גוון כהה ויפהפה, טעם מקורמל וטוויסט ישראלי שווה ולא יקר - 42 שקלים.
עוד במוצלחים: עוגת תפוחים וצימוקים, עוגת דבש מסורתית, טארט נורמנדי בבצק פריך (ר' תמונה), קרם שקדים, תפוחי עץ וקרם פטיסייה וחלות.
קונדיטורית דלאל. כל ישראל חברים 7, נווה צדק, תל אביב. 03-5109292
5. עוגת דבש | ינאי'ז
היא לא בדיוק יפהפיה, צבעה כהה מאד ונראית כאילו נאפתה בתנור ישן של סבתא. אך עוגת הדבש של ינאי'ז שנאפית על פי מתכון משפחתי וטברייני שעבר מדור לדור, הייתה זו שבני ביתי אהבו יותר מכל והיא חוסלה בכמה שעות. טעמה קרמלי מעודן, לא מתוק מדי ומקרמה אוורירי.
העוגה נמכרת בחנות החלבית שלצד המסעדה ינאי'ז במתחם הקניות החדש באורחן מגידו, סמוך לצומת מגידו, על כביש 65. כשר. 04-6204949
6. עוגת דבש ותמר מג'הול | קונדיטוריית שמו
שמו מציעים מבחר גדול של עוגות דבש לחג כשהמצטיינת והמקורית - למרות המתיקות והכבדות - היא עוגת הדבש עם תמרי מג'הול שפירורי שקדים מעטרים את חלקה העליון. מחיר: 38 שקלים
עוד במוצלחים: גם מבחר עוגות תפוחיי עץ כמו עוגת תפוחים וקראמבלס או שטרודל ונאי עוגות טארט, חלות ולחמי צימוקים ואגוזים ועוגות מיוחדות כמו הדולצ'ה במוס דבש עם תחתית שוקולד ואגוזים מעושרת בשוקולד ולרונה
קונדיטוריית שמו. להשיג ברשת הקונדיטוריות
7. עוגת דבש עם אגסים ושטרויזל | רולדין
מבין מבחר עוגות הדבש של רולדין, עוגת האגסים ושטרוייזל היא המוצלחת ביותר. האגסים הם תחליף מעולה לתפוחי העץ, משתלבים יפה עם הדבש ושטרוייזל השקדים של העוגה מצוין הגם שפרווה.
בנוסף, הפתיעו כאן השנה בשתי עוגות מעולות והדורות, שאינן עוגות דבש אך יש בהן מרוח החג .המחיר בהתאם: טארט טאטן תפוחים מקורמלים, על תחתית בצק חמאה פריך בזיגוג קרמל (89 שקלים) וכן עוגת קריספי קרמל עשירה מאד – ביס קטן מספיק - עם שוקולד מריר וחלב על בסיס קראנץ' נוגט ופצפוצי אורז, מקושטת באגוזים בדבש וקרמל (149 שקלים).
רולדין. להשיג ברשת הקונדיטוריות
8. עוגת דבש, אגוזים וקרמל | חטאים מתוקים
עוגת הדבש של הקונדיטוריה הזו נראתה כאילו נעשתה בעבודת יד ומחומרים מובחרים . התפוחים מפוזרים בעוגה במידה וצורתה פשוטה, מתאימה לארוחה משפחתית סולידית.
עוד במוצלחים: עוגת דבש עם פירורי שקדים וקינוחים אישיים כפודינג קייק
חטאים מתוקים. החרש 8, רמת השרון. 03-6205721
9. עוגת פיננסייר דבש עם תפוחים | מאפיית בית לחם
נסיון מעניין לחדש בטעמים ובצורה את עוגת הדבש המסורתית. היא עגולה, מורכבת מבצק נעים, קציפת חלבון ופירורי שקדים. בחלקה העליון טובלות פרוסות גדולות של תפוחי עץ, גדולות מדי לטעמי, והיא מצופה בפירורי פיסטוק ירקרקים - בכל זאת מדובר בפיננסייר. 46 שקלים.
מאפיית בית לחם. אחד העם 29, תל אביב. 03-6493465
10. עוגת דבש קולגהוף | ביי ד'ה וויי
עוגת דבש עשירה בדבש ובשקדים, לחה ואורירית במידה הנכונה. בהחלט נעימה לחך. 48 שקלים
עוד במוצלחים: ברטון תפוחים וקרמל דבש; טארטים בטעמים שונים אגסים, חלות עגולות חלות עם חמישה דגנים ובריוש ריקוטה וגם גלידות דבש ותפוח וסורבטים.
ביי ד'ה וויי (Buy the way). רעננה
הטבעונית, העוגיות והשמרים – 5 עוגות שלא נכנסו וראויות לציון:
1. קראנץ' שמרים במילוי תפוחי עץ | מובינג בייקרי
לאלו האוהבים עוגות שמרים עם בצק יבש עוגה זו מיועדת לכם. הבצק מעט יבש בדרך כלל סופג את טעמי תפוחיי העץ המפוזרים בתוכה באהבה וקרם שקדים מעודן 44 שקלים
2. עוגת דבש בזיגוג מתוק | פטיט פוד
עוגה עגולה ונאה. הזיגוג הלבן על העוגה ניחן בטעם חמצמץ ומוזר עם שבבי קוקוס ולטעמי גרע מן העוגה, כי בצק עוגת הדבש איכותי ביותר. חבל. 52 שקלים
3. עוגיות פיינסייר דבש | ארקפה
פשוט מעולות כמתנה
4. עוגת דבש טבעונית | הום פוד
לחובבי הז'אנר והשומרים
5. עוגת דבש | ברמן
כשפתחתי את הקופסה הגדולה עליה היה טבוע לוגו של מאפית ברמן, מצאתי עוגת דבש רטרואית ועגולה עם חלל עגול במרכזה, כאילו נאפתה בסיר פלא. או אז עלו וצפו בי זכרונות הילדות שלי מירושלים עיר הולדתי.
מאפית ברמן שכנה באותם ימים בשכונת מאה שערים, ובדרכי בשעות ערב מבית סבי שהתגורר בשכונת בבית ישראל, נהגתי לעבור על יד המאפייה. ניחוח נעים של לחם טרי עמד באוויר ואני נהגתי להציץ בחלונות המאפייה כדי לראות איך הלחמים יוצאים מהתנור. באותם ימים בברמן אפו רק לחמים וחלות נהדרות לשבת שאבי טען שהן הטובות בארץ.
בראש השנה נהגו במאפיית ברמן לאפות חלות עגולות ובוהקות אבל לא זכור לי שאפו בה עוגות. כך הסתבר לי שהמאפייה הקטנה מילדותי היא כיום אחת הגדולות בארץ, ושעכשיו אופים שם גם עוגות. אמנם העוגה של ברמן לא הגיעה למקומות הראשונים בין העוגות שבדקתי, אבל היא בהחלט עוררה בי ריחות וטעמים נשכחים.