"האומנה הצילה את חיי". דרושים הורים
משפחתון ל-8 ילדים שהוצאו מהבית על ידי רשויות הרווחה צפוי להיפתח בחודש הבא, ובוויצו מחפשים הורים שילוו את הפרויקט. "המקום הפך להיות הבית הראשון והיחיד שאני מכירה", סיפרה אחת מבנות המקום בעבר
יסמין כימיה (20) שגדלה במשפחתון האומנה "נווה ויצו", מעידה כי "משפחת האומנה הצילה את חיי". היא נולדה ברמת גן לאם חד-הורית ולא פגשה את אביה מעולם. "אמא לא הייתה מסוגלת לגדל אותי ובגיל 4 הוצאתי מהבית בצו בית משפט", סיפרה. לאחר כמה שבועות במשפחת קלט היא הועברה למשפחתון ובו שהתה עד גיל 18. "המקום הפך להיות הבית הראשון והיחיד שאני מכירה. אב ואם הבית היו ההורים שלי לכל דבר ועניין, מבחינתי הם והילדים האחרים היו המשפחה מרובת הילדים שלי".
משפחתוני האומנה כוללים ארבעה זוגות הורים שחיים זה לצד זה ומגדלים 8 ילדים כל אחד. מאז הקמתו ב-1981, חיו במקום מאות ילדים שהוצאו מבתיהם על ידי רשויות הרווחה, וזמן השהייה הממוצע שלהם במשפחות הפרויקט עומד על כ-8-10 שנים. הם זוכים לסיוע לימודי ולליווי פסיכולוגי ומקבלים, למעשה, הזדמנות שנייה לבית ולמסגרת משפחתית.
בחודש הבא ייפתח במסגרת הפרויקט בית חמישי, ובתנועה מחפשים זוג הורים לניהולו. "זאת הזדמנות למי שרוצה לשנות את מסלול הקריירה שלו לכיוון ערכי ומלא משמעות", הסבירה ירדנה נוף, המפקחת על מסגרות חוץ-ביתיות ומנהלת
הפרויקט. "אלו אנשים שצריכים להיות מחויבים ומסורים, כאלו שמוכנים לתת מהלב ומהנשמה".
כימיה גדלה מאז כיתה י' במשפחתון של אריאלה נתנאל (58) ובעלה אלי (61). השניים, תושבי באר שבע במקור והורים לשני ילדים ביולוגיים בוגרים, נכנסו לפרויקט לפני כ-5 שנים. "זה לא אימוץ, אנחנו לא במקום ההורים הביולגיים, אבל ביומיום אנחנו ההורים", הסבירה נתנאל. "החלום שלנו היה לעזור לילדים בדרך כלשהי. אורח החיים הזה כרוך בקשיים אבל הסיפוק הוא אדיר. ביום אחד נוספו לי 8 ילדים וכולם הם באמת הילדים שלי".
הורים מעוניינים מוזמנים להתקשר למספר 03-6923857