צינון, אלרגיה ועור יבש: להתגבר על עונת המעבר
באופן רשמי הסתיו יתחיל רק בעוד שבוע, אבל בעצם הוא פה ובגדול בדמות עונת מעבר. לאיזה נזקים היא גורמת ואיך להתגבר?
מזג האוויר עדיין חם, אבל כולנו כבר מתחילים לראות את השינוי המזדחל. בבוקר כבר קריר יותר למרות שביום עדיין חם ונראה לנו שהקיץ עדיין בעיצומו. בנוסף, רבים מסביבנו כבר מצוננים, משתעלים ומתעטשים ובעבודה מתחילים להנמיך את עוצמת המזגנים.
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
באופן רשמי הסתיו, שבארץ הפך להיות עונת המעבר עד החורף, מתחיל בעוד כשבוע אבל לכל הדעות הוא כבר פה. ילדים ומבוגרים כאחד, עם איזה תופעות אנחנו נאלצים להתגבר ואיך נתמודד?
עוד כתבות בריאות בערוץ פארם נט
לא רק בים: להמשיך להגן על העור מהשמש
לקראת ביה"ס: 8 שיטות לאכילה בריאה יותר
נלחמים בקרחת: הסיבות והטיפולים שיעזרו
הצטננות
נפוצה מאוד בעונת המעבר ומתאפיינת בנזלת, מעט שיעול, עיניים דומעות והתעטשויות. לפעמים מלווה גם בחום. התופעה נגרמת על ידי סוגים שונים ורבים של נגיפים.
לפעמים עונת המעבר מביאה איתה גם דלקות גרון. אם כאב הגרון שלכם מלווה בנזלת, שיעול, חום לא גבוה וגרון אדום ככל הנראה שמדובר בסוג של וירוס, אבל אם יש לכם חום גבוה, ריח לא נעים מהפה ודיבור גרוני ייתכן ומדובר בדלקת חיידקית.
הטיפול: שירלי קטרון, רוקחת סופר-פארם, מסבירה כי ברוב המקרים הוויראליים, הטיפול מסתכם במשככי כאבים ובמנוחה.
אלרגיה עונתית
תופעת האלרגיה נפוצה במיוחד בעונות המעבר ומתבטאת בתסמינים כמו: אדמומיות בעיניים ודמע מוגבר, עודף הפרשות ריריות מהאף ואדמומיות בעור. פעמים רבות הצינון והשיעול שנראה לנו קשור למחלות, מקורו בעצם באלרגיה.
הטיפול: קטרון מפרטת את התכשירים שיעזרו:
תרופות ללא מרשם: מפחיתי גודש כמו אוטריווין ואלריון שטובים גם לצינון, ויברוסיל ואלנז, מפחיתי גודש ויש בהם גם מרכיבים אנטיהיסטמיניים. (השימוש בהם מוגבל עד חמישה ימים ברציפות. למשתמשים תקופה ממושכת יותר, עלולים להתמכר),וכרומוקומוד, ולורסטין, אלרג'י איקס, ז'ילרגי והיסטזין. (תרופות ללא מרשם)
תכשירים הומאופתיים: R49 של ד"ר רקבק – תכשיר הומיאופתי הקיים בטיפות או בתרסיס לאף. אלרג'יל של חברת היל, גם הוא תכשיר הומאופתי – תרסיס המונע את התהליך הדלקתי שעלול להיווצר, וניתן להשתמש גם בתרסיסי מי מלח.
בנוסף, יש תרופות שניתן לקחת עם מרשם רופא כמו אריוס, טלפסט, פניסטיל בטיפות ועוד.
יובש של העור
שינויי הטמפרטורה התכופים מחום לקור, גורמים ליובש בעור שעלול להציק ולגרום לאי נוחות של ממש. בניגוד לעור בריא שהוא רך, חלק וגמיש, עור יבש הינו מחוספס למגע חסר גמישות וחסר ברק.
טיפול: להימנע מניקוי יתר. חשוב לנקות את העור ולשטוף את העור במים ובתכשירי ניקוי עדינים שאינם מייבשים את העור. בנוסף, לפני כל חשיפה ויציאה החוצה למרוח על עור הפנים, כמויות נדיבות של קרם הגנה, גם בחורף ובימים שלכאורה נחשבים לקרירים.
תזונה מאזנת: קטרון, מסבירה כי חשוב להחזיר לגוף את הנוזלים שחסרים לו, הן בתכשירים מחזירי לחות, קרמים, חומרי לחות ושמני אמבט, והן בתזונה ובשתייה מספיקים.
כפות רגליים סדוקות ויבשות
אחרי שהלכתם כל הקיץ בסנדלים ובכפות רגליים חשופות, אתם עלולים למצוא ברגליכם עור יבש, יבלות ויראליות ונזקים שונים בכפות הרגליים.
הטיפול: מומלץ כמובן למרוח קרם לחות נטול בושם וחשוב מאד להעניק לעור לחות והזנה. וזלין פשוט יכול לעזור ועדיף כזה עם תמציות מרגיעות מסוג אלוורה ושמן נבט חיטה.
איך נמנעים מלהידבק בעבודה?
המרחב המשותף לכל מי שמצונן וחולה, גורם לכך שמהר מאוד כולנו נדבקים ומדובר במעגל שקשה לצאת ממנו. אבל כמה אמצי זהירות יכולים לעזור לנו להתגבר על התסבוכת.
ג'ל ניקוי לידיים: הבעיה הגדולה ביותר היא כי כולם נוגעים בכל דבר, דלת השירותים, המטבח ובכל המקומות המשותפים. רצוי להצטייד בג'ל ולנקות את הידיים אחרי כל מגע כזה בשטחים המשותפים. רוב הג'לים ריחניים מאוד ויעילים מאוד.
מגבוני חיטוי: קל לנקות איתם את המשטחים המשותפים וגם את משטחי העבודה שלכם כמו המקלדת, העכבר ואפילו הטלפון. כל אלה יסייעו לכם להיות מוגנים יחסית מהווירוסים שמתסובבים באוויר.
כלים חד פעמיים: אולי זה פחות ידידותי לסביבה, אבל כדאי לפחות בתקופה הזו לעבור לכלים חד פעמיים כדי שכולם לא יישתו באותן כוסות.
לפתוח חלון: אין ספק שאי אפשר בלי מזגן אבל כשיש כל כך הרבה אנשים, כדאי לפתוח חלון מפעם לפעם כדי להכניס לחדר אוויר צח ולבקש גם שינקו את הפילטרים לקראת בוא החורף.