לראשונה מאז סיום המבצע: רקטה בעוטף עזה
לראשונה מאז תום המבצע התפוצצה רקטה ששוגרה מרצועת עזה בשטח ישראל. אין נפגעים או נזק. ראש המועצה האזורית אשכול: "לא נקבל ירי ספורדי לעבר היישובים שלנו". במקביל, סוכם על הכנסת חומרים לשיקום רצועת עזה
שלושה שבועות אחרי הפסקת האש במבצע צוק איתן - השקט בדרום הופר: מחבלים שיגרו הערב (יום ג') רקטה מרצועת עזה. הרקטה התפוצצה בשטח פתוח סמוך לגדר המערכת במועצה האזורית אשכול. אין נפגעים או נזק. הרקטה שוגרה כנראה סמוך לשעה 18:30. ביישובי המועצה האזורית אשכול לא נשמעה אזעקה. דובר חמאס, סמי אבו זוהרי, אמר בתגובה כי לא ידוע על ירי שהתבצע לכיוון עוטף עזה. הוא הוסיף כי הארגון מחויב להפסקת האש.
ראש מועצת אשכול, חיים ילין, אמר: "לא ברור האם זוהי נפילה עקב אימונים פנימיים או ירי מכוון לעבר הישובים. כך או כך, לא נקבל ירי ספורדי לעבר הישובים שלנו. המנהיגות של מדינת ישראל תימדד באופן שבו היא בוחרת להגן על תושביה - האם תוביל להסדר מדיני שיביא שקט ארוך טווח לאזור או שתמשיך במעגל האלימות הבלתי פוסקת. יש לנו את הצבא החזק ביותר בעולם. לא צריך לפחד לנהל משא ומתן מתוך חוזק צבאי ולהביא את השקט המיוחל לעוטף עזה ולדרום. אנחנו מצפים ממשלת ישראל לפעול להבאת שקט לאזור, באותה נחישות בה לחמו החיילים לנטרול איום המנהרות".
בצה"ל עדיין בודקים אם אתמול בבוקר שוגרו רקטות מצפון רצועת עזה, לאחר שהופעלו האזעקות בכמה יישובים במועצה האזורית אשכול. שר הביטחון, משה (בוגי) יעלון אמר מוקדם יותר כי אין סימנים לחידוש האש, גם אם לא יחודשו שיחות ההסדרה בקהיר בסוף החודש.
במקביל, מתאם פעולות הממשלה בשטחים הודיע היום שישראל הסכימה להצעה להקמת מנגנון שיקום לרצועת עזה אחרי מבצע צוק איתן, תחת פיקוח ובקרה של האו"ם. לטענת צה"ל, המנגנון יאפשר התקדמות בשיקום הרצועה מחד, ושמירה על האינטרסים הביטחוניים של ישראל מאידך.
המנגנון אושר על ידי הדרג המדיני בישראל אחרי שתואם בין שליח האו"ם למזרח התיכון, רוברט סרי, ראש הממשלה הפלסטיני ראמי חמדאללה, ומתאם פעולות הממשלה בשטחים, האלוף יואב פולי מרדכי.
מוקדם יותר פורסמה הודעה על ידי סרי, ולפיה האו"ם יפקח על החומרים הנכנסים לרצועה כדי לוודא שהם מיועדים למטרות אזרחיות בלבד. ברי הודיע למועצת הביטחון של האו"ם שהמנגנון יאפשר פעולות שיקום הקצב הדרוש לרצועה. תוביל אותו הרשות הפלסטינית, וגם הסקטור הפרטי בעזה ייקח בו חלק.
הרשות הפלסטינית העריכה לאחרונה כי עלות השיקום של הרצועה, שנפגעה במהלך 50 ימים של עימות עם ישראל, נאמדת בכ-7.8 מיליארד דולר.