אוכל מוכן לחג: 10 המומלצים
הבריא והמשתלם, מיזם האוכל הביתי עם הטאץ' האישי והחריימה הכי טוב ביפו מגיעים אליכם לשולחן החג ועד הבית. יפה עירון-קוץ ממליצה על 10 מקומות שמציעים אוכל מוכן לחג
בדיוק כמו בקיץ הקודם, גם השנה העברתי את מרבית חודש אוגוסט עם טעימות למבדק האוכל המוכן הגדול לחג של ynet. היה לא קל.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
טעמתי מהמבחר העשיר והמגוון שהכינו שפים, מסעדות, חברות קייטרינג וגם נשים וגברים המבשלים בביתם שאת מטעמיהם ניתן לרכוש באמצעות אתרים באינטרנט. בתפריטים רבים עדיין מובילים המנות המסורתיות גפילטע פיש, חריימה ותבשילי דגים, מרק עוף, קרעפלך ועוד אך לצדם גם השנה רבים ניסו להציע מנות שונות, עכשוויות וחדשניות יותר ובעיקר - בריאות יותר ויש התחשבות רבה ורצינית בצמחוניים וטבעוניים ובריאותנים. בחרתי את 10 המומלצים מתוך המבחר שהגיע לביתי ועוד 2 שמכינים רק קינוחים.
לפני שמתחילים: תודה אישי לבני ביתי, אורית ביתי וגדעון בעלי (וגם לאחייני הצמחוני איתמר) שעזרו לי להתמודד עם כמויות האוכל והחוו את דעתם. חג שמח
1. המנצח: חוות צוק
המעדנייה הצפון תל אביבית הזו היא גלגול של חוותו של תומר צוק מעמק האלה שאליה נוספה השנה גם מסעדת בשר מוצלחת. המעדנייה והמסעדה מהוות מעין משק אוטרקי שבו מוכרים תוצרת של מגדלי בקר, כבשים ועזים וכן ירקות ופירות (למשל תאנים נהדרות שמקורן בנחלות של אחיו של תומר) ומהם מופקים רוב המוצרים הנמכרים במעדנייה.
לחגים ולראש השנה אפשר לרכוש במעדניה מנות אוכל מובחרות מכל העדות, קיבוץ גלויות של טעם ביתי וטוב שעליו אמון השף אסף שנער. המנות שטעמנו היו עשויות כהלכה, ניכר שמדובר במרכיבים טריים ואיכותיים בעיקר המנות העיקריות - בשר הגולאש שהיה רך ומעודן וכך גם צלעות הטלה, עם תיבול נכון ומדויק.עוד במוצלחים: כבד קצוץ שהיה יוצא דופן באיכותו ושלצדו ניתן למצוא בראשונות גפילטע פיש עם חזרת אדומה או לבנה וגם מנות מקוריות יותר כמו לבבות ארטישוק ממולאים. למנות עיקריות מוצע כאן כאמור גולאש מצוין, עוף ממולא באורז ירוק, תבשיל מוח מרוקאי עם כרכום מעודן ביותר, אונטריב טלה עטוף בתפוח אדמה צלוי או צוואר טלה עם משמשים אוזבקים. בין לבין יש ירקות צלויים כתוספת, אורז חגיגי עשיר בירקות ואגוזים ועוד ולקינוח גלידות, עוגת שוקולד עשירה, פנקוטה חלב עיזים ועוד. המחירים – סבירים הגם שאינם זולים.
בחווה מצעים גם ערכות של מנות לא מבושלות כמו אוסוטבוקו שרק ידרשו מכם להכניס אותן לתנור. ספרו שאתם הכנתם.
חוות צוק. זריצקי 4 (רמת אביב החדשה), תל אביב. 077.5155905
2. הבריא: הום מייד
חנות אוכל שמציעה אוכל ביתי אותו מגדירים בעלי המקום כבריא ומנחם. המנות מוכנות במקום מחומרים טריים ומשובחים וללא חומרים משמרים והם ללא טיגון, הם מדגישים כאן. ניכר שהמנות מוכנות כאן באהבה ויש בהן ניחוח ביתי, התפריט מגוון ומתחשבים כאן בצמחונים.
לצד מרק העוף גפילטע פיש וקניידלעך תמצאו כאן גם עלי גפן עם אורז משמשים וצנובר וגלילות בשר עם חציל קלוי ופיסטוק בבצק פילו.
בעיקריות טאז'ין בקר עם דבש ולימון, חזה עוף ממולא בפטריות ותרד וקציצות טבעוניות עם רוטב עגבניות או קארי ירוק עם תוספות כקוסקוס מלא, דלעת מעושנת ותרד יש מבחר ירקות מבושלים כתבשיל פלפלים צבעוני או כרוב מאודה בעגבניית ומבחר סלטים גדול.
בקינוחים מככבת עוגת דבש טבעונית, מרנג בטעמים שונים וכדורי טרייפל טבעוניים. המחירים סבירים: החל מ 75 שקלים לשלוש מנות לסועד.
הום מייד. הנציב 18 (שכונת מנטפיורי), תל אביב. 03.6248111
3. הצפונית והמשתלמת: ינאי'ז
חנות לאוכל מוכן ביתי כשר שנמצאת בבית לחם הגלילית בעמק יזרעאל. בתפריט החג מבחר גדול של מנות אוכל, מגפילטע פיש, עבור בכבד קצוץ, מבחר גדול של סלטים כסלט וולדורף ועד למנות צרפתיות כפשטידת כרישה עם פטריות או מרוקאיות כפסטייה פילו במילוי בשר ופירות יבשים.
בעיקריות: פילה פרגית צלוי, כרעי עוף בדבש וסומסום, שוק אווז ברוטב משמש וכמובן רוסטביף. טווח מחירים החל מ-60 שקלים לשלוש מנות לאדם.
ינאי’S. עמק יזרעאל, מגידו. 04-6204949
4. הביתי: יאמי
יאמי הוא אתר המחבר בין בשלנים לצרכנים. הבשלנים מכינים עבורכם אוכל או מוכנים לבשל בביתכם בתיאום מראש. טעמנו מתפריטיהם של 7 בשלנים שהרכיבו תפריטי אוכל מיוחדים לחג. חלקם בשלו תפריטים מסורתיים, אחרים הציעו לבשל מנות חדשניות ויצרתיות יותר, מה שכן היה ניכר כל המנות הוכנו עם הרבה תשומת לב ומאהבה. אתם הרפתקנים, סקרנים באופיכם ואוהבים לנסות ולהתנסות האתר הזה ומבשליו הוא עבורכם.
המטבח של ורד
אהבנו מאד את מנת פילה הבקר עם ירקות שורש בתנור (57 שקלים לכל סועד למנה נדיבה). מנה עשויה כהלכה שאפשר לחתוך ולחמם שוב את הבשר או להגיש קר
הגר פורת "אוכלים"
טעמנו ואהבנו אגסים ממולאים בבשר כבש וצנוברים, מבושלים ארוכות ביין אדום וכוכבי אניס (19 שקלים ליחידה) כמו גם קדירת בקר בסיידר תפוחים אלכוהולי ומקל קינמון (180 שקלים ל-4 סועדים) המטבח של כרמית
מומלצת מקלובה צמחונית (75 שקלים לתבנית עגולה של קוטר 26 שמיועדת ל-6 סועדים). אורח צמחוני בביתי רעב טרף את הצלחת בערב אחד.
המטבח של לירון בידרמן
אהבנו והערכנו את ההשקעה בפסטייה - מנת עלי פילו ממולאים בנתחי פרגית מתובלים ומתקתקים (68 שקל לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ)
אבנר שפיר ("פרש פוד")
מומלץ עוף ממולא באורז מלא ותפוחי אדמה מתאים לארוחה משפחתית חגיגית
שי ונאוה "שילו "
התרשמנו מאוד ממרק ארטישוק ירושלמי העדין במרקמו וטעמו החמאתי היוצא דופן (30 שקלים למנה)
אילנית בנו מתוקים
כאן הרכיבה הקונדיטורית מוס דבש עם תפוחים מקורמלים וקינמון, נסיון נחמד להרכיב מנה מתוקה קצת שונה ממרכיבים שמסמלים את ראש השנה. מאוד אהבנו את המנה, בעיקר הצעירים שביננו. 5 שקלים למנה אישית, 50 שקלים ל-10 מנות.
להזמנות באתר יאמי
5. האשכנזית: סנדר
סנדר הוא בדיוק המקום למי שמחפש אוכל יהודי מסורתי של פעם. יש פה כבד קצוץ, גפילטע פיש וחציל במיונז, סלט ביצים ורגל קרושה כמנה ראשונה (25 ל30 שקלים למנה). בעיקרית לשון בפטריות, קורקבנים ברוטב גולש או סתם קציצות עוף של אמא (כ-50 שקלים למנה). ואיך אפשר בלי כוסמת וקרפלך מטוגנים.
חגיגה למי שמגעגע לסגנון אוכל זה: הכבד קצוץ היה עשוי כהלכה, קצוץ גס ולא כמחית עם בצל מטוגן, הקורקבנים בגולש מעולים, כך גם הקרעפלך הנהדרים שאפשר לאכול במרק עוף או בנפרד.סנדר. לוינסקי 54, תל אביב. 03.5371872
6. טשרניחובסקי 6
השף איל מרון מציע לחג תפריט אוכל בסגנון מסורתי אך באיכות ובתשומת לב של מסעדה. אוכל גורמה טעים ומוקפד.
בתפריט: בף בורגניון, קציצות דג ים ברוטב עגבניות ופלפל חריף (38 שקלים למנה), ויש גם מסורתיות כמו גפילטע פיש ועוד וכן מנות לצמחונים כקציצות עדשים שחורות בעגבניות ויין לבן וקציצות פראסה ב-5.5 ליחידה. כתוספות אפשר לקבל ירקות שורש אפויים, אורז רגיל עם עשבים או מלא עם ירקות.
טשרניחובסקי 6. טשרניחובסקי 5, תל אביב. 03-6208729
7. הדס קיטשן
השפית הדס הירש אובזילר ממסעדת הדס קיטשן מגישה לרגל החג מנות מסורתיות כמו סלט ביצים, קישואים בטעם כבד, סלטי כרוב וגזר (7 שקלים ל-100 גרם). יש גם פלפלים ותפוחי אדמה ממולאים (9 שקלים ל-100 גרם) ובמנות העיקריות: פרוסות דג בורי ברוטב עגבניות פיקנטי, קציצות בשר בקר מטוגנות, צלי בשר ועוד. בקינוחים מככב מוס שוקולד וגם מוס לימונענע. הכל היה עשוי כהלכה.
הדס קיטשן. שינקין 48 גבעתיים 03-6726766
8. מעדנית משני
למעדנית משני הוותיקה והכשרה יש נסיון של 75 שנה בבישול אוכל ביתי פשוט. כאן תמצאו מבחר גדול מגוון ומפואר של אוכל ישראלי מכל העדות: גפילטע פיש וכבד קצוץ, דגים חריפים, סלט חומוס קטיפתי, חצילים בטחינה וסתם סלט ירקות ישראלי.
בעיקריות יש תבשילי עוף בצורות וטעמים שונים ובין לבין קובה נהדרת, פסטות ועוד. אהבנו את הממולאים המצוינים מקישואים ופלפלים, את סלט הטחינה הסמיך ובכנות - גם את המחירים ששווים לכל נפש.
סלטי משני. יעקב הכהן 2 ראשל"צ. 03-9611369, רחובות - המנוף 8, 08-8655590
9. המטבחון
במסעדה וותיקה זו בכרם התימנים שמגישה אוכל מבושל ביתי יש תפריט עם מבחר סלטים גדול: סלט טחינה ירוקה, סלט חצילים בטחינה (24 שקלים למנה), לביבות בטטה אפויות (6 שקלים ליחידה) ועוד. בעיקריות: מרק עוף או עדשים ממולאים וצמחוניים, סלק ממולא בבורגול או פלפל באורז עם ירקות (20 שקלים)ץ
אהבנו את עלי הגפן הממולא המוגש ביוגורט (6 שקלים ליחידה) ואת סלט האבוקדו רענן מהמנות העיקריות, קוסקוס הירקות הצמחוני נעם מאוד לאורח צמחוני (65 שקל) והקציצות ברוטב עגבניות (8 שקל ליחידה ) בתוספת אורז היו מתובלות כהלכה, רכות, נעימות לחך וכבבית אמא.
המטבחון. רחוב עקיבא 18 תל אביב טלפון 035163639
10. הטריפוליטאי: דוקטור שקשוקה
בינו גבסו, האיש והשקשוקה, מגיש השנה לראשונה תפריט אוכל מיוחד לחג שכולו מטעמים טריפוליטאיים. בתפריט: חריימה בורי או נסיכה ברוטב חריף (45 שקלים), מפרום וקוסקוס עם נתח בשר (50 שקלים), טבחה כמון עם שעועית ובשר (38 שקלים), טבחה שחורה עם מנגולד ובשר (38 שקלים), טבחה בזילי עם אפונה עם קציצות כבש בשר ותפוחי אדמה (38 שקלים), עוף בתנור עם תפוחי אדמה (35 שקלים), צלי בשר עם פטריות ותפוחי אדמה (38 שקלים), קציצות דגים ברוטב (38 שקלים) ועוד.
בתוספות למנות עיקריות: אורז או קוסקוס עבודת יד (10 שקלים למנה) ויש גם מבחר סלטי בית כסלט חצילים עם עגבניות שום ופלפל חריף, סלט צ'רשי עם דלעת, טחינה ועוד (25 שקלים ל-600 גרם).
דוקטור שקשוקה, בית אשל 3 יפו. צריך להזמין שלושה ימים לפחות מראש בטלפון: 03-6822842.
רק קינוחים I: שרון ורנה
קונדיטוריה המציעה מבחר של עוגות לקינוחים בעבודת יד ממרכיבים איכותיים ללא חומרים משמרים.
צמד הקונדיטוריות מציעות מבחר קינוחי חג גדול מיוחד. טעמנו ואהבנו את מגש גביעי המוס ב 3 בטעמים שונים: מוס מסקרפונה ודבש עם תאנים, מוס שוקולד דבש, בוואריה יוגורט והל ברוטב סילאן ופיסטוק. 12 יחידות עולות 120 שקל. מנות אחרונות קלילות לסיום ארוחת חג כבדה. מומלץ מאוד.
שרון ורנה קונדיטוריה אחרת. המלאכה 4 ראש העין. להזמנה 0772043060
רק קינוחים II: ג'לטריה גרינברג
חנות הגלידה החדשה באזוריי חן מציעה מבחר של גלידות וסורבה לחג כמו סורבה רימונים חביב וקליל. הרשימה במיוחד עוגת הסן הונרה, עוגה אישית עם קצפת וקרם רימונים לחובבי הג'אנר מובטחת חגיגה.
ג'לטריה גרינברג. אורי צבי גרינברג 25, 03-6703626