שתף קטע נבחר
 

מתחילת 2014: כאלף עובדים פוטרו ממפעלים

מנתוני התאחדות התעשיינים עולה כי כ-1,080 עובדים פוטרו ממפעלים ברחבי הארץ מתחילת השנה, מתוכם כ-480 עובדים ברבעון השני. מתריעים: המצב צפוי להחמיר בשל השלכות מבצע צוק איתן

כ-1,080 עובדים פוטרו ממפעלים ברחבי הארץ מתחילת השנה, מתוכם כ-480 עובדים ברבעון השני. כך עולה מנתונים שפרסמה היום (ד') התאחדות התעשיינים. במקביל מדגישים בהתאחדות, כי התוצר התעשייתי נסוג ברבעון השני בכ-4.5% לעומת הרבעון הראשון של 2014.

 

 

הנתונים, המתבססים על ניתוח שערך האגף למחקר כלכלי בהתאחדות, מעלים כי הפיטורים ברבעון השני הקיפו את מרבית קבוצות ענפי התעשייה. בתוך כך בלטה לשלילה ירידה של 0.9% במצבת העובדים בענפי הכימיה והנפט, שמשמעותה פיטורי כ-190 עובדים, וכן של 1.5% בטקסטיל והלבשה - שמשמעותם פיטורי כ-170 עובדים.

 

בנוסף, בענפי מוצרי המתכת פוטרו כ-170 עובדים , בכלי ההובלה והתחבורה - כ-125 עובדים, הציוד החשמלי - כ-115 עובדים, וכן המתכת הבסיסית - פיטורי כ-90 עובדים. 

 

בענף הציוד האלקטרוני לצריכה ותקשורת, שסובל מצמצום במצבת העובדים למעלה משנתיים וחצי ברציפות - פוטרו כ-55 עובדים. בהתאחדות מציינים כי "מאז סוף 2011 פוטרו מענף זה כ-1,800 איש נטו - ירידה של כמעט 11%. הפיטורים המתמשכים בענף, מתיישבים עם התכווצות תוצר הענף בתקופה זו בשיעור דומה".

 

בהתאחדות מציינים כי הפיטורים במרבית הענפים מותנו בחלקם, בעיקר הודות לקליטת עובדים מהירה בענפי במזון, המשקאות והטבק - עליה של 0.8%, שמשמעותה כ-480 עובדים. במקביל נרשם גידול מתון של 0.2% גם במצבת העובדים בענפי הגומי והפלסטיק - כ- 45 איש, וכן של 0.1% במכשור האלקטרוני לבקרה ורפואי - כ-40 עובדים.

 

נשיא התאחדות התעשיינים, צביקה אורן, מסר כי "השחיקה בכושר התחרות של התעשייה הישראלית אל מול שווקי העולם נמשכת. מדובר במגמה שלילית, שלצידה פיטורי מאות עובדים וירידה בתוצר התעשייתי. בעקבות ההשלכות הכלכליות של מבצע 'צוק איתן' על התעשייה בישראל ובדרום בפרט, מצב בעייתי זה אף צפוי להחמיר. אנו צופים כי במידה וממשלת ישראל לא תיזום צעדים משמעותיים לעידוד הצמיחה, מגמת הנסיגה ביצוא תימשך ועוד אלפי עובדים מוכשרים יפוטרו ויצטרפו למעגל האבטלה בישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים