קרמבו בבית, טראפלס וגם באונטי טבעוני! 3 מתכוני קינוחים
תמיד רציתם להכין בבית קרמבו? נטלי לוין ואפרת ליכטנשטט מגישות: שלישיית מתכוני קינוחים אישיים בבית מתוך "הספר המתוק" - קרמבו, טראפלס שוקולד לבן בצי'ק צ'ק וגם חטיף באונטי טבעוני
1. באונטי טבעוני - חטיף קוקוס מצופה שוקולד
באונטי הוא מסוג החטיפים שקשה להשאיר על המדף כשנתקלים בו במכולת, אבל למה לקנות אם אפשר להכין לבד? מאחר שבחטיפים התעשייתיים יש לא מעט מצרכים בלתי מזוהים, החלטנו ללכת על גרסה ביתית ואפילו טבעונית - בלי ביצים ובלי חלב - שניתן להכין בקלי קלות. לא יאמינו לכם שהכנתם בעצמכם!
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
גיוון:
לא טבעוניים? את שמן הקוקוס אפשר להמיר ב-200 גרם חמאה. את קרם הקוקוס ממירים ב-100 מ"ל שמנת מתוקה 32%.
המרכיבים לתבנית בגודל 20×20:
100 מ"ל (1/4 פחית) קרם קוקוס, לפחות 17% שומן
150 גרם (3/4 כוס) שמן קוקוס נוזלי
300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
250 גרם (2.5 כוסות) קוקוס טחון
לציפוי:
300 גרם שוקולד מריר
2 כפיות שמן
אופן ההכנה:
- שמים קרם קוקוס, שמן קוקוס, סוכר, וניל ומלח בסיר בינוני ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 4-3 דקות בבעבוע עדין.
- מוסיפים קוקוס טחון, ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת צמיגית. יוצקים את התערובת לתבנית, מיישרים לשכבה אחידה ומצננים במקפיא כשלוש שעות.כשהתערובת קרה, חותכים לקוביות קטנות בעזרת סכין גדולה, ומניחים במקפיא עד להכנת הציפוי.
- מכינים את הציפוי: קוצצים את השוקולד ושמים בקערה חסינת חום. ממיסים במיקרוגל, בפולסים של 30 שניות, או על בן-מארי, עד שכל השוקולד נמס. מוסיפים את השמן ומערבבים כך שהתערובת תהיה דלילה יחסית. בעזרת מזלג טובלים את קוביות הקוקוס בתוך השוקולד, מוציאים ומנערים את עודפי השוקולד.
- מניחים את החטיפים המצופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומצננים במקפיא כ-10 דקות עד שהציפוי מתקשה.
- שומרים בקופסה אטומה במקפיא עד שבועיים, ומוציאים לטמפרטורת החדר כמה דקות לפני ההגשה.
2. טראפלס שוקולד לבן עם פיסטוקים ותמצית ורדים
הטראפלס הבאים מכילים 5 מרכיבים בלבד, מכינים אותם בקלי קלות, והכי חשוב: הם גונבים את ההצגה כשמגישים אותם לשולחן ומהניסיון שלנו - לא נשאר אפילו אחד.
רוצים לגוון קצת בטעמים? גלגלו את הטראפלס המוכנים באגוזי פקאן או בוטנים קצוצים, ותקבלו ממתק בטעם חדש בכל פעם.
המרכיבים ל-22 טראפלס:
200 גרם שוקולד לבן
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
1/4 כפית תמצית וניל
1/2 כפית תמצית ורדים
40 גרם פיסטוקים קצוצים
אופן ההכנה:
- קוצצים את השוקולד הלבן ומניחים בקערה חסינת אש. מוסיפים לקערה שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל, בפולסים של 30 שניות, או בבן-מארי. מערבבים היטב עד שכל התערובת נמסה והומוגנית. מוסיפים וניל ותמצית ורדים ומערבבים היטב. מצננים את התערובת במשך כ-5 שעות במקרר.
- בעזרת כפית מוציאים כדורים קטנים מהתערובת הקרה ומגלגלים בידיים לכדורים אחידים.
- טובלים את הכדורים בפיסטוקים קצוצים, ומגלגלים עד שהם מצופים מכל הכיוונים.
- שומרים את הטראפלס במקרר, בקופסה אטומה עד שבוע. או מקפיאים עד 3 שבועות.
3. קרמבו תותים בציפוי שוקולד מריר
"אם יש חטיף תעשייתי אחד שקשה לי לעמוד בפניו הוא ללא ספק קרמבו. העוגייה הפריכה עם המלית במרקם ענן מחזירה אותי ברגע אחד לכיתה ה' ולמכולת של משה. להכין קרמבו בבית זה לא עניין מסובך, והיום ניתק למצוא הרבה מתכונים לחטיף הילדות הזה. הקרמבו כאן משלב בתוכו תחתית בצק פריכה, מלית כייפית של מרנג תותים ורדרד וציפוי שוקולד מבריק. זה ה"גילטיפלז'ר" שלי". (אפרת)
המרכיבים ל-14 יחידות:
דרוש מדחום
לעוגיות:
50 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
25 גרם (2 כפות) סוכר לבן
105 גרם (3/4 כוס) קמח
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
3-2 כפות מים קרים
למרנג תותים:
3 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/4 כפית מלח
200 גרם (1 כוס) סוכר
50 גרם מחית תותים
60 מ"ל (1/4 כוס) מים
מעט צבע מאכל אדום
לציפוי שוקולד:
300 גרם שוקולד מריר
2-1 כפיות שמן
אופן ההכנה:
- מכינים את העוגיות לתחתית: במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד חמאה, סוכר, קמח, וניל ומלח עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים וממשיכים לעבד רק עד שמתחילים להיווצר גושי בצק. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה, ומאחדים לבצק אחיד ומעט דביק. משטחים את הבצק לדסקית, עוטפים בניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר.
- על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעובי של כ-3 מ"מ, וקורצים עוגיות עגולות בקוטר 6-5 ס"מ. מניחים את עיגולי הבצק על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 14-10 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט. מצננים לפני הרכבת הקרמבו.
- מכינים את מרנג התותים: בקערת מיקסר נקייה עם וו הקצפה מניחים חלבונים ומלח. במקביל, בסיר קטן מניחים סוכר, מחית תותים ומים ומבשלים על להבה בינונית-גבוהה עד שמתקבל סירופ וכל הסוכר נמס. כשהסירופ מגיע לטמפרטורה של כ-112 מעלות, מתחילים להקציף את החלבונים במהירות בינונית. ממשיכים לבשל את הסירופ עד שהוא מגיע לטמפרטורה של כ-118 מעלות, ומסירים מהאש.
- מגבירים את מהירות המיקסר ויוצקים פנימה את הסירופ הרותח, תוך כדי הקצפה, בזרם דק. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה מאוד עד שהמרנג קר לחלוטין ויציב מאוד, זה לוקח לפחות 10 דקות. לקראת סוף ההקצפה מוסיפים צבע מאכל לפי הגוון הרצוי. מעבירים את המרנג לשק זילוף עם צנתר חלק בקוטר 2 ס"מ, ומזלפים תלוליות מרנג על גבי כל עוגייה. מצננים את הקרמבואים במקפיא במשך כשעה.
- מכינים את ציפוי השוקולד: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן-מארי. מוסיפים שמן ומערבבים מעט. התערובת צריכה להיות דלילה יחסית, על מנת שיתקבל ציפוי דק. מעבירים את השוקולד המומס לתוך כוס גבוהה ורחבה, וטובלים כל קרמבו קפוא לציפוי. מצננים במקפיא או במקרר עד שהשוקולד מתקשה ומגישים. שומרים במקפיא עד שבוע, ומוציאים לטמפרטורת החדר כמה דקות לפני ההגשה.
- מכינים את מחית התותים: אפשר לקנות מחית פירות מוכנה בחנויות המתמחות, אבל מחית תותים אנחנו דווקא אוהבות להכין לבד. פשוט שוטפים ומנקים תותים (זה בסדר אם הם קצת "עייפים"), וטוחנים בבלנדר מוט ידני או במעבד מזון. לאחר שמתקבלת תערובת אחידה - מסננים אותה, וזוהי בעצם מחית תותים ביתית. אפשר לשמור אותה במקפיא לאורך זמן ובמקרר - יום-יומיים.