שחה לצ' קוריאה ונעצר: 'רצה לפגוש את הרודן'
צעיר אמריקני נעצר על ידי חיילים דרום קוריאנים כשניסה לחצות את הגבול בשחייה. בחקירתו סיפר שהוא רצה לפגוש את קים ג'ונג און
ב-90 דקות: 6 שנות עבודות פרך לאמריקני
עוד חדשות בעולם :
רצח התיירים: 'בבריטניה יותר בטוח בביקיני?'
עצמאות או לא. גורל סקוטלנד בידי המתלבטים
דאעש בטריילר הוליוודי: "המלחמה רק החלה"
סוכנות הידיעות הדרום קוריאנית "יונהאפ" ציטטה מקור בממשלה שאמר כי העצור האמריקני בסוף שנות ה-20 או תחילת ה-30 לחייו. עוד דווח כי הוא סיפר לחוקריו שהוא ניסה להגיע לצפון קוריאה כדי לפגוש את רודן המדינה קים ג'ונג און. אלא שניסיונו לא צלח, והוא נעצר על ידי חיל הים הדרום קוריאני כששכב על גדת נהר לאחר ששחה לכיוון צפון.
בשנה שעברה ירו חיילים דרום קוריאנים בגבול לעבר גבר שנשא דרכון דרום קוריאני והרגו אותו. לטענתם, האיש לא נענה לקריאותיהם לשוב למדינה אחרי שניסה לעבור לצפון קוריאה דרך הנהר שזורם לאורך הגבול.
מקרה נדיר של ניסיון חדירה לצפון
בעבר נרשמו כמה מקרים שבהם עצרה צפון קוריאה אזרחים אמריקנים בטענה שנכנסו למדינה באופן לא חוקי מסין. אולם, המקרה של אמריקני שמנסה להיכנס לצפון מדרום קוריאה הוא חריג מאוד.
בשנת 1996 נכנס אוון האנזייקר האמריקני לצפון קוריאה כשחצה בשחייה את נהר יאלו שמסמן את הגבול עם סין. האנזייקר, שככל הנראה היה שיכור בעת המעשה הנועז, נעצר, הואשם בריגול ונכלא במשך שלושה חודשים. לאחר משא ומתן שבו היה מעורב השליח האמריקני המיוחד ביל ריצ'רדסון שוחרר האנזייקר בן ה-26. צפון קוריאה רצתה לקנוס את הצעיר האמריקני ב-100 אלף דולר, אולם בסוף הסתפקה ב-5,000 דולר.
כיום מחזיקה צפון קוריאה בשלושה אזרחים אמריקנים. בית המשפט העליון של המדינה המבודדת ביותר בעולם גזר בתחילת השבוע שש שנות עבודות פרך על מתיו מילר בן ה-24 בגין כניסה בלתי חוקית למדינה וניסיון לבצע ריגול.
הבא בתור להישפט על ידי משטרו של קים ג'ונג און הצעיר הוא ג'פרי פאוול. פאוול נעצר בחודש מאי משום שהשאיר ספר תנ"ך במועדון מקומי. האמריקני השלישי, קנת' באה, הוא מדריך תיירים שמרצה 15 שנות מאסר שם בגין חלקו לכאורה ב"מזימה נוצרית להפיל את השלטון בצפון קוריאה". כל שלושת האמריקנים פנו לממשל האמריקני וביקשו לשלוח לפיונגיאנג מדינאי בעל שיעור קומה להתערב למען שחרורם.
חצי האי הקוריאני נמצא מבחינה טכנית במצב של מלחמה משום שהמלחמה בין שתי המדינות בשנים 1953-1950 הסתיימה בהסכם שביתת נשק ולא בהסכם שלום. כ-28 אלף חיילים אמריקנים מוצבים בדרום קוריאה כדי להרתיע את הצפון מפני פעולות תוקפניות נגד האויב מדרום.
כ-27 אלף צפון קוריאנים ערקו מצפון קוריאה לדרום קוריאה כדי להימלט מהעוני והדיכוי הפוליטי שממנו סובלים אזרחי המדינה מאז סיום מלחמת קוריאה. מעטים הם הדרום קוריאנים שניסו ללכת בכיוון ההפוך ולהיכנס לצפון קוריאה, ובכל מקרה מדובר במקרים נדירים.