שתף קטע נבחר

מופי - הסוללה המגבה לאייפון

חברת מופי המתמחה בסוללות גיבוי לסמארטפונים מציעה גרסה חדשה לנרתיק המטעין שלה המכיל זכרון אחסון לגיבוי המידע החשוב מהטלפון

הסיטואציה מוכרת היטב לכולנו: אתם רוצים לצלם את הרגע החשוב, פותחים את המצלמה בסמארטפון ומופיעה הודעה שאין מספיק מקום כדי לצלם, והרגע חלף.

 

 

העברת תמונות מהסמארטפון לגיבוי חיצוני כלשהו כמו בענן דורשת זמן והתקנה מראש, ובעוד שזה באמת לא סיפור גדול, רבים לא טורחים לעשות זאת, או חוששים מדליפת מידע כמו במקרה של הכוכבות מהוליווד.

 

הפתרון מגיע הפעם בצורת נרתיק הגנה לסמארטפון, המכיל סוללה משל עצמו, ומסוגל לטעון את סוללת המכשיר. נוסף על כך, הוא מכיל 16 גיגה זיכרון אחסון כשהאפליקציה הייעודית מאפשרת להעביר תמונות וסרטונים ישירות מהסמארטפון אל הנרתיק המגן, ללא שימוש במחשב – דבר חדש למשתמשי אייפון.

 

כפול בגודל, כפול בסוללה

הנרתיק הקיים בדגם ייעודי לאייפון 5/5S, עשוי פלסטיק איכותי, מבריק וחלק כשהוא מגיע במגוון צבעים. הקייס מחולק לשנייה, כשחלקו התחתון מכיל ארבע נורות ביקורת המראות בלחיצת כפתור את מצב הסוללה. ליד הנורות נמצא מתג המפעיל את הטעינה. הקייס עצמו שוקל כמו הטלפון ולמעשה מכפיל את גודלו, אך גם לזה מתרגלים. הנרתיקים המגנים של מופי אינם מוצר חדש בשוק. כבר לפני שנה בדקנו קייס מטען שכזה, אך הוא לא הכיל זיכרון, כשהגישה לכפתורי המכשיר התבצעה דרך חריצים בקייס עצמו. בגרסה החדשה ישנם כפתורים ייעודיים זהים לאלו שעל הטלפון.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

לא תלוים באפל

אולי החלק הכי מוצלח בקייס של מופי היא העובדה שהוא ממיר את חיבור ה-Lightning לחיבור Micro USB רגיל, כמו זה הקיים בכל טלפון אחר בעולם כולו, למעט אפל. השינוי הזה אומר בעיקר שני דברים: אין יותר מגבלה על כבלים לא מקוריים ב-23 דולר מאפל, ושאתם הרבה יותר חופשיים לחבר את הטלפון לכל מחשב.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

שליטה נוחה

דרך האפליקציה הייעודית הנקראת Space מתבצעת העברת הנתונים בין המכשיר לקייס. לאחר שתפתחו אותה תגלו שיש ללחוץ על כפתור בדיקת הסוללה בחלקו האחורי של הקייס כדי לגשת למידע הקיים. מאותו רגע ניתן להגדיר סינכרון אוטומטי כך שבכל פעם שתפתחו את האפליקציה היא תמשוך את כל המדיה הקיימת על הטלפון. ספייס מחלקת את המידע לפי קטגוריות כמו תמונות (שגם מכילה סרטונים), וידאו, מוזיקה, מסמכים ו"קבצים אחרים". אותו סעיף אחרון אומר שניתן לאחסן על הקייס גם קבצים שהאייפון לא מסוגל לקרוא, מה שקצת מגשר על המגבלה המעצבנת של אפל.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

אחת התכונות המוצלחות באפליקציה היא האפשרות לצלם תמונות או וידאו ישירות לזיכרון הקייס, בכך מאפשר להתגבר על חוסר רגעי במקום, מבלי לאבד את הרגע.

 

מחובר ומסונכרן

כדי למשוך את המידע מהקייס, ניתן לחבר אותו דרך כבל אל המחשב, שם הוא מופיע כהתקן זיכרון לכל דבר. המכשיר עצמו עדיין מופיע כאייפון כשניתן לבצע סנכרון עם תוכנת iTunes גם כשהקייס מחובר. עם זאת, בגלל מבנה הקייס, לא ניתן לחבר אוזניות ישירות אל הטלפון, ויש להשתמש במתאם הכלול, שהוא הדבר הראשון שתאבדו.

 

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

 

שמנו לב שבכל פעם שלחצנו על כפתור בדיקת הסלולה פעולת טעינת הטלפון הופעלה לרגע וכבתה. לסוללת ליתיום יש מחזורי טעינה מוגבלים, ובמיוחד לאייפון שנראה שמתוכננת להפסיק להיות שימושית תוך זמן לא רב. כמו שזה נראה, טעינות הבזק הלא רצויות האלה יכולות לקצר את חיי הסוללה. אך על כל זה היינו יכולים לסלוח, לו הנרתיק היה באמת שומר על הטלפון ולא להפך. הדגם הזה של מופי כך שמנו לב, שורט ומקלף את המכשיר באזור כפתתורי הווליום בצד המכשיר. כן, אותו מכשיר שמטרתו להגן על האייפון מנזק, הזיק לו בעצמו.

 

אז כדאי?

המופי ספייס פק הוא ללא ספק מוצר שימושי ומוצלח שעושה את עבודתות היטב. השימוש בו קל מאוד, משיכת המידע ממנו פשוטה, ולמרות שגודלו הפיזי מכפיל את משקל הטלפון, הוא מגשר על כל הדברים שאפל הזניחה ופותר את הבעיות.

 

מחירו ברשת באג 699 שקל שזה לא מעט בכלל לקייס מטען, אך בהשוואה לעלות של מכשיר אייפון עם זיכרון גדול יותר וסוללה קצרת חיים, זה איכשהו מתאזן.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שחר שושן
הסוללה המגבה
צילום: שחר שושן
מומלצים