הישראלים פסימים: 2 מכל 3 חוששים לעתידם הכלכלי
למ"ס: החרדה מהעתיד הכלכלי גוברת בקרב הישראלים, בעיקר לקראת הפנסיה. זינוק בשיעור החוששים מהרעה מיידית במצבם הכלכלי: 17% לעומת 10% בשנת 2010. 13% חוששים מפיטורים בשנה הבאה, ו-55% חוששים כי לא יצליחו להתקיים בכבוד בגיל זקנה
לרוב הישראלים יש תחושות שליליות כשהם חושבים על עתידם הכלכלי. כך עולה מסקר שערכה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (למ"ס) בנושא. הסקר נערך בשנה שעברה בקרב 7,400 אזרחים בני 20 ומעלה מכל רחבי הארץ.
- בדרך למיתון? המשק צמח רק ב-1.5% ברבעון
- תתפלאו: נשים מחליטות מה עושים עם הכסף
- אל תפלו בפח: כמה תעלה לכם הלוואה לחג?
מתוצאות הסקר עולה כי 2 מכל 3 ישראלים מוטרדים מכך שלא יוכלו לחסוך כסף לעתיד. 59% מהנשאלים ציינו כי דאגה זו גורמת להם לחשוש כי לא יוכלו לסייע לילדיהם בתחילת דרכם העצמאית, 55% ציינו כי הם חוששים שלא יוכלו להתקיים בכבוד כשיגיעו לגיל זקנה ו-52% מהנשאלים ציינו כי הם חוששים שיהפכו להיות תלויים באחרים.
באופן כללי, נמצא כי החרדה מהעתיד הכלכלי הולכת וגוברת בקרב ישראלים ככל שמתקרבים לגיל הפרישה לפנסיה. עם זאת, היא הולכת ופוחתת בשנים שאחרי הפרישה לפנסיה, מה שעשוי להעיד על כך שהחששות לא פעם מתבדים.
החששות אינם נוגעים רק לגיל זיקנה. מהסקר עולה כי בשנים האחרונות גובר החשש בקרב ישראלים מפני הרעה מיידית יותר במצב הכלכלי. ב-2010 ציינו 10% מהנשאלים כי הם חוששים מהרעה במצבם הכלכלי בשנים הקרובות. ב-2013 עלה
שיעור החוששים ל-17% מהנשאלים.
החששות נוגעות במידה רבה לעתיד התעסוקתי. בשנת 2010 ציינו 10% מהמועסקים שהשתתפו בסקר כי הם חוששים לאבד את עבודתם בשנה הבאה. בשנה שעברה ציינו 13% כי הם חוששים שיפוטרו. מקרב כלל המועסקים 40% סבורים כי אם יאבדו את עבודתם יש סיכוי "קטן" או אין סיכוי בכלל שהם ימצאו עבודה אחרת.