שתף קטע נבחר

 

התגלתה "מערת נטיפים ענקית" ליד ירושלים

רשות הטבע והגנים הודיעה על איתור המערה במהלך עבודות בנייה וכעת ממפים אותה. הכניסה אליה מסוכנת וברשות ביקשו לא לחשוף את מיקומה

מערת נטיפים שהוגדרה "ענקית" התגלתה בסוף השבוע על-ידי אנשי רשות הטבע והגנים יחד עם חוקרי המרכז לחקר מערות במהלך עבודות בנייה בהרי ירושלים.

המערה החדשה שהתגלתה באתר בנייה  (צילום: תומר כהן) (צילום: תומר כהן)
המערה החדשה שהתגלתה באתר בנייה (צילום: תומר כהן)

מערת הנטיפים החדשה  (צילום: ליאור כהן, רשות הטבע והגנים) (צילום: ליאור כהן, רשות הטבע והגנים)
מערת הנטיפים החדשה (צילום: ליאור כהן, רשות הטבע והגנים)
 

בתוך המערה  (צילום: תומר כהן) (צילום: תומר כהן)
בתוך המערה (צילום: תומר כהן)

 

במהלך עבודות בנייה באתר פוצצו סלע ואז התגלה בור גדול. כאשר אנשי רשות הטבע והגנים נכנסו לבור עם פנסים הם מצאו מנהרת נטיפים ענקית. בימים אלה מכינים מפה של המערה וככל הנראה בחודש הבא יפתחו אותה לביקור ראשוני. נכון לעכשיו הכניסה למערה מסוכנת ואסורה ולכן ברשות הטבע והגנים ביקשו לא לחשוף את מיקומה המדויק.

 

בני, חבר ועד היישוב שבו נמצאה המערה, סיפר: "גילו את המנהרה סמוך לכביש שמוביל לשכונה החדשה שהולכת ונבנית. הלוואי שיוקם שם גן לאומי או מקום שיוכל לשמש מבקרים שיגיעו לראות את המערה הזאת". הוא וחבריו אמנם לא היו בתוך המנהרה אך מספרים כי באזור יש מערות קרסטיות רבות שאחת מהן, שהתגלתה לפני עשור, נמצאת מטרים ספורים מביתו. "כולנו מחכים להיכנס פנימה ולהתרשם", אמר.

 

נטיפים וזקיפים הם תופעות קרסטיות המתרחשות מתהליכי המסת סלעי גיר לאורך שנים. למערות יש חשיבות במשק המים באזורים הרריים ובחלקן זורמים מים שמקורם במעיינות.

 

כעת בוחנים כיצד ניתן לשמר את המערה הייחודית. נטיפים וזקיפים מוגנים בחוק כערך טבע מוגן ועל כן אסור לפגוע בהם. ניתן לחזות בתופעה דומה בשמורת הטבע מערת הנטיפים - מערת אבשלום.

 

בחיפה התגלתה מערת נטיפים במהלך סלילת כביש בשנות ה-70. עיריית חיפה החליטה לרכוש את שטח המערה ולהכריז עליו כשטח ציבורי פתוח. המקום נחשב למסוכן וסגור למבקרים, וחובבי הטבע חוששים כי תוכניות בנייה חדשות שאושרו לאחרונה יביאו להרס המערה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ליאור כהן, רשות הטבע והגנים
מערת הנטיפים החדשה
צילום: ליאור כהן, רשות הטבע והגנים
מומלצים