שתף קטע נבחר
 

המתיקות שאחרי: עוגת תפוח בדבש מקמח מלא

מיכל וקסמן שדרגה עוגת תפוחים פשוטה ומבטיחה לעוגת תפוח בדבש מבטיחה לא פחות, שתהיה תוספת מהירה ומתוקה במידה לשולחן החג וגם לקפה של היום שאחרי. הנה היא לפניכם

החגים הגיעו מוקדם השנה או שזו רק אני שנתפסתי לא מוכנה? איתותים ראשונים של סתיו מתמוססים באדי עומס חום כבד במיוחד.

 

עוד מתכונים בערוץ האוכל:

 

הראש שלי טרוד בעניינים משמחים ומשמחים פחות מפה ומשם. הבית משתפץ, ונדמה לעתים שבמקום להיבנות הוא הולך ומתפרק. רעש, אבק, פועלים, נזילות והרבה כאב ראש. בר מצווה למתבגר כבר באופק, דורשת תשומת לב לסגירות ופרטים. גם סבא דני חוגג 75, והמשפחה כולה מגויסת לשלל הפקות ותכנונים. 

 

מנסה בתוך הכאוס כולו לגנוב זמן איכות במטבח, ולהתפקס על החג שמתקרב. דפדוף אקראי בספרו האהוב של נייג'ל סלייטר, "טנדר" (tender) הוליד את הצורך להפוך עוגת תפוחים פשוטה ומבטיחה לעוגת תפוח בדבש מבטיחה לא פחות, שתהיה תוספת מהירה ומתוקה במידה לשולחן החג וגם לקפה של היום שאחרי. הנה היא לפניכם.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

מי ייתן ותהיה זו שנה של שקט, שמחות וטעמים משובחים. שנה טובה!

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

עוגת תפוח בדבש מקמח מלא

 

המרכיבים: 

220 גרם חמאה רכה

200 גרם (כוס דחוסה) סוכר חום כהה

4 ביצים

250 גרם (2 כוסות + גבעה קטנה) קמח מלא

1 כפית גדושה אבקת אפיה

1/2 כפית קינמון

2 תפוחים גדולים חמצמצים, מקולפים, מגולענים וחתוכים לקוביות קטנות

קליפה מגורדת מתפוז שלם, רצוי ירוק וטרי

1 כף מיץ תפוזים סחוט טרי

1/2 כוס דבש

2-3 כפות סוכר דמררה (הגבישי הגס) לפיזור מעל העוגה

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

אופן ההכנה: 

  1. מקציפים במיקסר חמאה וסוכר עד שמתקבל קרם תפוח בצבע מוקה. בקערה נפרדת טורפים במזלג את הביצים.
  2. מנפים לקערה שלישית את הקמח, הקינמון ואבקת האפייה. מערבבים בקערה נפרדת קוביות תפוחים עם דבש, קליפה מגורדת מתפוז ומיץ תפוז. מוסיפים את הביצים בהדרגה לתערובת החמאה והסוכר. אם מתחילה היפרדות וגבשושיות, מוסיפים כף מתערובת הקמח וממשיכים להוסיף את הביצים.
  3. מוסיפים את מה שנשאר מתערובת הקמח, ומערבבים בעדינות רק עד שנוצרת תערובת אחידה. מוסיפים לבלילה את תערובת התפוחים ומקפלים פנימה בעדינות. מעבירים לתבנית בקוטר 23 ס"מ מרופדת בנייר אפיה. מפזרים סוכר דמררה מעל העוגה.
  4. אופים במרכז תנור שחומם רמקאש ל-160 מעלות במשך 50-60 דקות, או עד שהעוגה משחימה וקיסם שמוחדר למרכזה יוצא נקי.
  5. מצננים ופורסים. מקווים שתשרוד עד ארוחת החג ולא תחוסל מיד.

 

 (צילום: מיכל וקסמן)
(צילום: מיכל וקסמן)

 

 

לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"

 

לכל הטורים של מיכל וקסמן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מיכל וקסמן
עוגת תפוח בדבש מקמח מלא
צילום: מיכל וקסמן
מומלצים