שתף קטע נבחר

 

130 אלף כורדים ברחו: איימו שיהרגו בני 77-7

עשרות אלפי כורדים סורים ברחו בימים האחרונים לטורקיה וכעת נחשפים סיפוריהם: "הם שיספו גרונות של גברים וילדים ואנסו את הנשים"

הם נראים כמו צלליות מתחת לעצים, אך אז מתבהר האבק האדמדם והצורות המצופפות מתגלות כעשרות אלפי כורדים שבורחים מידיו האימתניות של ארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש) בסוריה.

 

עוד חדשות בעולם :

דאעש ללוחמים בסיני: התקיפו שומרי היהודים

פתרון לרעב? עצי לחם יישתלו בבתי ספר

החללית "מייבן" הגיעה למסלולה במאדים

 

בין כמה מאות הכורדים שהתאספו תחת עצי הפיסטוק באדמת טורקיה, מרחק פסיעה מהגבול עם סוריה, יושב סאהב בארסבי. הוא חושף את סיפורו על בריחתו המפחידה מהעיר עין אל-ערב, או כפי שהכורדים מכנה אותה קובאן, באופן מעט מרוחק - כמעט כמו צ'יזבט לילדים היושבים לצדו בצל העצים.

 

כורדים בגבול עם טורקיה

כורדים בגבול עם טורקיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"כשדאעש תקפו את עין אל-ערב, היינו מבועתים. הם אמרו במסגדים שהם יהרגו את כל הכורדים בגילים 7 עד 77", אמר. "אז אספנו את חפצינו ועזבנו מיד". סאהב אומר כי לא היה עד בעצמו ללחימה או להוצאות להורג, אך תדמיתו הידועה לשמצה של דאעש הולכת לפניו ושכנעה אותו לעזוב.

 

"הם שיספו גרונות של גברים וילדים", סיפר. "הם שרפו את בתינו וגנבו את חסכונותינו. את הנשים הם אנסו ולאחר מכן לקחו אותן למפקדתם בראקה כדי לסחור בהן".

 

"עזבנו במהירות, אך הספקנו לשוחח עם מי שנשאר בכפר והם סיפרו לנו את אותם הסיפורים", העידה פליטה אחרת, חודל ברסבי מטנדאר, כפר סמוך לקובאן. "לוחמי דאעש לא נגעו בנו, אבל באלה שלא עזבו...", סיפרה האישה הצעירה מבלי לסיים את המשפט.

עוברים את הגדר לטורקיה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
עוברים את הגדר לטורקיה(צילום: AFP)

"עזבנו במהירות האפשרית". ילדה כורדית (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"עזבנו במהירות האפשרית". ילדה כורדית(צילום: AFP)

"תנו לנו נשק"

הפליטים הכורדים היו חלק מקבוצה שחצתה את הגבול לפני שלושה ימים. מאז הם שוהים תחת העצים, כמה מטרים בתוך שטח טורקיה. הרשויות הטורקיות מסרו היום (יום ב') כי 130,000 כורדים ברחו מסוריה לטורקיה מאז יום שישי.

 

ההגעה למדינה הייתה עבורם הגעה לחוף מבטחים, אך בה לא קצו כל בעיותיהם. "לא קיבלנו שום סיוע מגורם רשמי", סיפרה חאנה ממד עלי. "הכורדים הטורקים מביאים לנו מים, פירות ולחם, אבל זהו", סיפרה האישה. "ראית את התנאים כאן? אנחנו רוצים לחזור הביתה בהקדם האפשרי".

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)
 

אחרים היו ברי מזל יותר - הם נלקחו באוטובוס למרכז הרפואי של הסהר האדום. אולם החיילים שם לא נתנו לעיתונאים גישה למרכז וצעקו שהדבר נאסר עליהם. סמוך למרכז, אחד משמונה מעברי החירום שנפתחו על ידי הרשויות הטורקיות, עמדו בתור אלפי בני אדם שחיכו לצאת מסוריה שאותה עזבו.

 

ביום ראשון היו רק כמה עשרות בני אדם ישובים בשמש, מחכים לאישור להיכנס. העיכוב ייאש את אֶמֶר זיראבק, שחצה את הגבול לפני יומיים, וכעת חיכה לאשתו ולשני ילדיו להצטרף אליו מהעבר השני של הגדר.

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

נותרו בצל העצים, גורמים רשמיים בטורקיה טרם סייעו להם (צילום: EPA) (צילום: EPA)
נותרו בצל העצים, גורמים רשמיים בטורקיה טרם סייעו להם(צילום: EPA)

 (צילום: EPA) (צילום: EPA)
(צילום: EPA)

שלושה מבניו נשארו בסוריה כדי להילחם בדאעש. זיראבק כועס על הג'יהאדיסטים אך הוא גם ממורמר

כלפי העולם כולו, שלטענתו נטש את עמו. "זה חודשים שהאנשים האלה רוצחים את אחינו ואונסים את אחיותינו. כל זה קורה מתחת לאף של העולם והקהילה הבינלאומית לא מגיבה", הכריז. "לפחות אם היו נותנים לנו נשק, היינו יכולים להגן על עצמנו".

 

היום בצהריים דווח כי הלוחמים הכורדים בסוריה הצליחו לעצור את התקדמות לוחמי דאעש לעיר כורדית שנמצאת ליד הגבול עם טורקיה. "העימותים עדיין ממשיכים אך התקדמות דאעש למזרח קובאן נעצרה החל מאמש", אמר רדור חליל, דובר של הארגון הכורדי החמוש המרכזי, YPG. הוא תיאר את החזית המזרחית כאזור של עימותים קשים במתקפה שהחלו לוחמי "המדינה האיסלאמית" ביום שלישי האחרון באזור.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
ילדה כורדית בגבול
צילום: AFP
מומלצים