פותחים שנה בראש טוב: 3 מתכונים עם בירה
חשבתם שלבשל עם בירה זה מסובך? תחשבו שוב. שלישיית מתכונים חגיגיים עם בירה שישתלבו נפלא על שולחן ארוחת החג: קישואים בטמפורה לצד מטבל יוגורט עמבה, תבשיל טלה עשיר בבירה וירקות וגם תפוחים צלויים בבירה עם גלידת וניל - לקינוח
קישואים בטמפורה לצד מטבל יוגורט עמבה
מתכון של השף אוהד אמזלג
המרכיבים:
6 קישואים, חצויים לאורכם
1 כוס שמן
לטמפורה:
1 כוס קמח
1 כוס בירה לבנה
1 ביצה שלמה
1/2 כוס פטרוזליה וכוסברה קצוצה
מעט צילי חריף
מלח
למטבל:
200 מ"ל יוגורט כבשים
1 כף גדושה של עמבה
1/2 לימון סחוט
אופן הכנה:
- מערבבים יחד את כל מרכיבי הטמפורה.
- טובלים את הקישואים בטמפורה, ומטגנים אותם על אש נמוכה עד להזהבה מלאה.
- מערבבים יחד את כל מרכיבי המטבל ומגישים לצד הקישואים המצופים.
תבשיל טלה בבירה
מתכון של השף אוהד אמזלג
טיפ: במידת הצורך - בזמן הבישול ניתן להוסיף מים.
המרכיבים:
1/2 כוס שמן זית
1.5 ק"ג כתף טלה, חתוכה לקוביות גדולות
3 בצלים, חתוכים גס
3 גזרים, חתוכים גס
1 חציל מקולף, חתוך גס
4 תפוחי אדמה חצויים
6 עגבניות חצויות
4 שיני שום קלופים
1 שורש סלרי
6 ענפי טימין
4 עליי מרווה
4 עלי דפנה
מעט פלפל אנגלי
1 כפית בהרט
500 מ"ל בירה חיטה (רצוי ויינשטפן)
מלח, פלפל
אופן ההכנה:
- מטגנים את החציל ותפוחי האדמה, מוציאים ומניחים בצד.
- משחימים את הבשר מכל הכיוונים, מוציאים ומניחים בצד.
- מוסיפים את שאר הירקות ומשחימים קלות. מוסיפים את החציל, תפוחי האדמה, העגבניות והבשר.
- מוסיפים את כל מרכיבי התיבול, השום והבירה.
- מרתיחים ומבשלים על להבה נמוכה כ-3 שעות, עד שהבשר מתרכך לגמרי. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
תפוחים צלויים בבירה עם גלידת וניל
מתכון של אוראל קמחי ("פופינה")
המרכיבים ל-4 מנות:
4 תפוחים קלופים, ללא ליבה, חתוכים גס
1 בקבוק בירה בהירה
1/4 כפית קינמון
2 כפות חמאה
2 כפות סוכר
4 כפות גלידת וניל
אופן ההכנה:
- מחממים במחבת רחבה את הבירה. מוסיפים את התפוחים, הסוכר והקינמון ומבשלים על אש בינונית במשך כ-10 דקות.
- מכבים את האש, מוסיפים את החמאה, מערבבים היטב ומצננים.
- מניחים את התפוחים על צלחת הגשה לצד גלידת וניל, מקשטים באגוזי מלך קלויים וקצוצים מעל ומגישים.