הדסה: הצנתור הסתבך - בן 45 מת יומיים אחרי
סיבוך טרגי: גבר בן 45 אשר חווה לפני כשנה אירוע לב עבר צנתור בבית החולים הדסה, אך דבר מה השתבש במהלך הבדיקה והוא אושפז במצב קשה. לאחר יומיים שבהם נלחמו על חייו, נאלצו הרופאים לקבוע את מותו. הדסה: אנו מבררים את המקרה לעומק, דיווח נמסר למשרד הבריאות
עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו
חדשות בריאות נוספות:
רפאל בן ה-8 חולה בסרטן - וזקוק לעזרתכם
מוות בעקיצת דבורה: אם היה מזרק אפיפן - היה ניצל
חשש: הפילה לאחר שאכלה סושי במסעדה בירושלים
הצנתור התבצע כאמור ביום חמישי לפני כשבועיים וחצי, ובמהלכו חלו סיבוך שעדיין נבדק. במשך יומיים נלחמו הרופאים על חייו של המטופל, אשר היה במצב קשה לאחר האירוע, אך מותו נקבע בבית החולים.
לפני יותר משנה עבר הגבר אירוע לב, וטופל במשך זמן רב בבית חולים אחר. לאחרונה עבר בדיקה באותו מוסד רפואי, שלאחריה הוחלט שלא לבצע בו צנתור, מחשש שיזיק לו עקב מצבו הרפואי. המשפחה העבירה אותו לבית החולים הדסה, שם הוחלט לבצע את הצנתור בכל זאת - אך דבר מה השתבש על שולחן הצנתורים.
צנתור נועד לאבחן סתימות באבי העורקים - את מיקומן וגודלן - כדי לאפשר לרופאים להחליט כיצד לטפל. בנוסף, באמצעותו ניתן להתגבר על החסימות ולבצע טיפולים כדי למנוע אירועים לבביים. ההליך מבוצע בהרדמה מקומית ובו מוחדר צינור פלסטיק ארוך הנקרא "צנתר", שדרכו מוחדר חומר לדם. הצנתר מגיע לבסיס אבי העורקים, כדי לבחון את העורקים הכליליים. באמצעים טכנולוגיים ניתן לעקוב אחרי פיזור החומר ולבדוק אם זרימת הדם חלקה או חסומה.
בכל שנה מבוצעים בישראל עשרות אלפי צנתורים, כאשר הסיכון בצנתור האבחוני עומד על 1% ובצנתור הטיפולי על 3%.
מהדסה נמסר בתגובה: "הנהלת הדסה מבררת את המקרה לעומק ובמקביל נפגשה הנהלת המרכז עם המשפחה ושיתפה אותה בממצאים אשר עלו עד עתה. הנהלת הדסה משתתפת בצער המשפחה ותעשה כל שביכולתה לתמוך בה".
המקרה דווח למשרד הבריאות, שמסר: "התקבל חומר מבית החולים אשר נבדק כעת. בהתאם לתוצאות הבירור וללמידת המקרה יוחלט אם להקים ועדת בדיקה".