עימות באולפן: החלטת בג"ץ - הזמנה למסתננים או פסילת חוק קיצוני?
ביטול חוק המסתננים הוביל לעימות בין ימין לשמאל וביקורת על שופטי בג"ץ, אך מי שחושש יותר מכול הם התושבים. ח"כ שקד: "בבית המשפט יושבים קיצוניים שמנהלים לנו את החיים". ח"כ זנדברג: "כליאת אנשים זה לא פתרון"
ההתייחסות לפסילת חוק המסתננים
על ידי בג"ץ אתמול (ב') מתחלקת, כמו תמיד, בין ימין לשמאל. באמצע נמצאים תושבי דרום תל אביב שכבר חרדים מהעתיד לבוא. "שופטי בג"ץ דיברו אתמול על כבוד האדם וחירותו, ואני שואלת איפה כבוד האדם וחירותי", אומרת שפי פז, תושבת שכונת שפירא.
חברת הכנסת מהבית היהודי, איילת שקד, התעמתה היום (ג') באולפן ynet עם ח"כ תמר זנדברג ממרצ על החלטת בג"ץ. לדברי שקד, מדובר ברמיסת הרשות המחוקקת ותקפה את שופטי בג"ץ. "זה כמו לקרוא במגפון בכל אפריקה לבוא לישראל. זה חוסר הבנה במה שהרשות המחוקקת עושה. השופטים לא נבחרו בצורה דמוקרטית, יש שם רוב של ליברליזם קיצוני ומיעוט שמרני, שיטה של חבר מביא חבר. צריך להגביל את הכוח של בג"צ לרמוס את הרשות המחוקקת, וליצור איזון בין רשויות. במקום לפתור סכסוכים בג"ץ מנהל לנו את החיים. המדינה לא אוכפת את החוק משנת 1954 ויש לכלוא מסתננים לחמש שנים".
מתקן השהייה: פתרון או בלוף? (צילום: בראל אפרים, אורי דוידוביץ' ואסי כהן)
זנדברג טענה כי למדינת ישראל אין מדיניות של הגירה, והפתרון שנמצא, ואותו כינתה "ישראבלוף", הוא לזרוק אנשים למתקן כליאה. "שפי פז מייצגת מצוקה אמיתית. איפה תקציבי הרווחה, איפה תחנת המשטרה שהוצאה מהשכונה, איפה הדיור הציבורי, איפה מדיניות ההגירה?", תהתה. "אי אפשר לכלוא אנשים שאין להם אופק, גירוש, קליטה, תנו משהו. לישראל אין מדיניות הגירה. שכונות שלמות קורסות, הפריפריה החברתית בישראל ובתל אביב הופקרה במשך עשרות שנים וממשיכה להיות מופקרת בהצעת התקציב החדשה ובאים לספר לנו שכליאה של 2,000 מתוך 50 אלף זה מה שיפתור את הבעיה. אי אפשר לכלוא אנשים ללא משפט".
מסתנן: אנחנו רק רוצים חופש (צילום: רועי עידן, עריכה: ערן רחמני)
מסתננים ליד מתקן חולות
צילום: רועי עידן
מומלצים