כל הדרך אל הבנק: מי את, קאזאן?
המועדון נהנה מתמיכה בלתי מוגבלת מאחד הבנקים הגדולים ברוסיה, החליף כמעט את כל הסגל מהעונה שעברה ש"נכשל" כשזכה רק בגביע הרוסי והפסיד בגמר היורוקאפ, וכל תוצאה פרט להעפלה ליורוליג תיחשב לאכזבה עצומה. יריבתה של הפועל ירושלים הערב ( 21.45) היא משוכה קשה
הפועל ירושלים עברה את נימבורק , אבל המשוכה השנייה בדרך ליורוליג גבוהה יותר. האדומים יפגשו הערב (ה', 21.45) את היריבה החזקה ביותר במוקדמות – קאזאן הרוסית.
עוד ב-ynet ספורט:
הקבוצה הרוסית עשתה הכול הקיץ בכדי לחזור למפעל הבכיר ביבשת אחרי שלוש שנים. המועדון, שהוקם רק ב-1991, תפס במהרה את מקומו בצמרת הכדורסל הרוסי והפך גם לשם דבר באירופה. בשנת 2003 זכתה הקבוצה בליגה האירופית של פיב"א (יורוצ'אלנג' כיום), וב-2011 הוסיפו הרוסים גם את גביע היורוקאפ. אבל גם הם יודעים שהיורוליג זה הדבר האמיתי.
בעל הבית בקאזאן הוא יבגני בוגאצ'ב, נשיא הבנק הלאומי של טטרסטן, הרפובליקה הרוסית בה קאזאן משמשת כבירה. וזה אומר הכל. ככל שהקבוצה התקדמה באירופה, כך הזרים הנשיא עוד ועוד כסף לתקציב שעומד כיום באופן רשמי על יותר מ-30 מיליון יורו, אך לכולם ברור כי בעיקרון הוא אינו מוגבל.
בעונה שעברה כיוונו בקאזאן לזכייה בכל התארים במפעלים בהם השתתפו, ולא היו רחוקים מכך. הסגל של המאמן האיטלקי אנדראה טרינקיירי כלל את הגארד המצוין אנדרו גאודלוק, אקס מכבי תל אביב צ'אק אידסון, קוסטאס קאימקוגלו וניקוס זיסיס היוונים, וכן חבורה של שחקנים רוסיים איכותיים המשחקים בנבחרת הלאומית, ביניהם דימיטרי סוקולוב וניקיטה קורבאנוב.
ביורוקאפ הרוסים שלטו ללא עוררין, וניצחו 12 משחקים רצופים (כולל פעמיים את מכבי חיפה) בדרך להבטחת מקומם בהצלבה. בסופו של דבר הריצה הנהדרת של טרינקיירי ושחקניו הסתיימה בגמר מול ולנסיה. הספרדים גברו פעמיים על קאזאן וזכו בתואר.
גם ב-VTB קאזאן הייתה מצוינת, וסיימה את העונה הסדירה במקום הראשון לפני צסק"א וקובאן. רק שכאן הושפלה הקבוצה בחצי גמר הפלייאוף, כשהודחה בסוויפ על ידי צסק"א - 0:3. הנחמה היחידה עבור קאזאן הייתה זכייתה בגביע הרוסי.
לכולם היה ברור כי בעקבות האכזבה במאני-טיים, הנהלת הקבוצה תבצע חריש עמוק בסגל. כך אכן היה. טרינקיירי עזב לבאמברג הגרמנית. גאודלוק, שנבחר לשחקן העונה ב-VTB וביורוקאפ, עבר לפנר/אולקר, אידסון עדיין מחכה לקבוצה שתחתים אותו, והשרידים היחידים מהקאדר של 2013/14 הם זיסיס וקאימקוגלו.
במקומו של המאמן האיטלקי הגיע ארגיריס פדולאקיס, שלא ממש הצליח בפנאתינייקוס. בכלל, המאמן היווני הוא תעלומה. פדולאקיס, שנזרק מפנא בינואר האחרון, ידוע יותר כמאמן שמגדל שחקנים. בנוסף, היווני לא מדבר יותר מדי אנגלית ובאימונים משתמש במתורגמן. ברוסיה עוד זוכרים את הגעתו לצסק"א של דושקו "דולה" וויושביץ' הסרבי שהצליח מאוד בפרטיזן בלגרד, אבל לא ידע מילה באנגלית. איך זה הסתיים? בהדחה מוקדמת משלב הבתים של היורוליג ועזיבה אחרי מספר חודשים.
בוגאצ'ב הכניס את היד עמוק לכיס וצירף את שני כוכבי ארמאני מילאנו, קית' לנגפורד וקרטיס ג'רלס. סנטר נבחרת ישראל, דאור פישר, העדיף את הכסף הגדול של קאזאן על חוזה במכבי תל אביב או בהפועל ירושלים. גם מכונת ההטבעות ג'יימס ווייט הגיע, עם הגיאורגי ויקטור סאניקידזה.
אמש (ד') גברה קאזאן על סטלמנט גורה
מדובר אמנם רק במשחק אחד אבל יש כמה תובנות שאפשר לקחת ממנו. פדולאקיס, בדומה לדני פרנקו, מחזיק בקאדר של 10 שחקנים בכירים בסגל, אבל כמו המאמן הישראלי, ברגעים החשובים (אצל פרנקו זה היה גמר גביע ווינר והמשחק אמש), הוא מקצר את הרוטציה ל-7 שחקנים.
מי הם הסובלים העיקריים? המקומיים. בירושלים היו אלה אדם אריאל ובר טימור שדווקא הראו יכולת טובה בהכנה, אך לא זכו לצ'אנס מול נימבורק (טימור שיחק שתי דקות, אריאל נשאר על הספסל). בקאזאן, סרגיי ביקוב וסוקולוב פגשו את הפרקט לדקות בודדות.
הקו האחורי של קאזאן הוא מהטובים באירופה מבחינת אפשרות לייצר נקודות. על היכולת של לנגפורד וג'רלס לא צריך להרחיב (אתמול היו להם יחד 44 נקודות ו-7 אסיסטים), ויש לצרף לכך גם את זיסיס היווני שנקלע לבעיית עבירות ושיחק רק 13 דקות, בהן לא היה משמעותי. הרוסים נהנים מיתרון על האדומים של פרנקו בעמדות הללו.
איפה נמצא החיסרון של קאזאן? בעמדת הסנטר. פישר הגיע למועדון כברירת מחדל, אחרי שמחזיקת הגביע הרוסי לא הצליחה להביא שמות גדולים יותר. בסגל הנוכחי אין להם כמעט בכלל משחק פוסט-אפ, וזה יתרון שירושלים יכולה לנצל בהגנה.
קבוצתו של פדולאקיס חדשה כמעט לגמרי וצריכה עוד זמן להתחבר, מה שאי אפשר להגיד על הירושלמים שהשאירו לא פחות מ-6 שחקנים מהעונה שעברה וצירפו ארבעה (טימור, דונטה סמית', ג'וזף ג'ונס וטוני גפני) שמכירים את הכדורסל הישראלי, ובינתיים נראה כי החיבור שלהם עם הקבוצה מצוין.