שתף קטע נבחר

 

תנועה דלילה יחסית של מטיילים בעוטף עזה: "לא ייאמן שכאן מתחת חפרו מנהרות"

רק 50 אחוזי תפוסה בחלק מהצימרים. ענת צמל הגיעה עם המשפחה מחדרה: "באנו לתמוך בעסקים בדרום אחרי המלחמה. לא נתפש מה שעברו כאן". גם בפארק הירקון בתל אביב הייתה נוכחות דלילה יחסית: "דרך להתאחד ולהיפגש עם בני המשפחה מרחבי הארץ"

מטיילים רבים פקדו היום (ה') את שמורות הטבע והגנים, הפארקים והיערות ברחבי ישראל. ביישובי עוטף עזה, שספגו מכה קשה בימי "צוק איתן", דיווחו על תנועת מטיילים דלה יחסית לשנה שעברה והסבירו זאת בחשש שהפסקת האש תופר.

 

עמית לבקוב, מנכ"ל עמותת תיירות שקמה בשור, אמר כי רוב המטיילים באזור שלו הגיעו לדרך הבשור, לאנדרטת "החץ השחור" ויש שנהנו בבתרונות רוחמה ובפארק אשכול. "יש פחות מטיילים מבשנה שעברה. יש האטה. תפוסת הצימרים בכל האזור היא כ-70%. אנשים רוצים לראות שהשקט באמת חזר ושהפסקת האש נמשכת. הדרום עדיין לא חזר לשגרה תיירותית".

 

חוזרים לשגרה ומטיילים בדרום    (צילום: רועי עידן)

חוזרים לשגרה ומטיילים בדרום    (צילום: רועי עידן)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

מנהל התיירות בקיבוץ דורות, יענקלה גרוספלד, סיפר כי אצלם נרשמו 50 אחוזי תפוסה בראש השנה ובסוכות כ-80 אחוזי תפוסה. "אנחנו בעיקר מארחים מחנות אימונים של כדורסל ומשפחות. פסטיבל הכדורים הפורחים בסוכות יעודד אנשים להגיע. הפעם, כדי לעודד את התיירות, הענקנו למי שלן בצימרים ובקיבוצים אפשרות להיכנס לפסטיבל. בשנה שעברה היה אצלנו כבר מלא לגמרי לקראת סוכות, והשנה עדיין אפשר להזמין מקום. אצלי היו ביטולים לא מוסברים ביום שבו נפלה פצצת מרגמה בשטח ישראל. הרגשנו שהיה חשש בשיחות הטלפון. מי שעדיין חושב לא להיחנק בבית שלושה ימים, מוזמן להגיע לאזור שלנו בשישי-שבת. אפשר עדיין לבוא לאזור ולטייל פה. נשמח מאוד אם יעשו זאת".

 

משפחות שהחליטו להגיע לנגב המערבי ציינו שבאו לחזק את המקום. ענת צמל הגיעה עם המשפחה מחדרה: "באנו לתמוך בעסקים בדרום אחרי המלחמה. לא נתפש מה שעברו כאן החבר'ה כשאנחנו היינו בשקט שלנו בצפון. עכשיו בקושי מרגישים מה שהיה. כל הדרך אנחנו רואים את האזורים בהם היה צבע אדום".

מטיילים בעוטף עזה (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
מטיילים בעוטף עזה(צילום: הרצל יוסף)

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)

 (צילום: הרצל יוסף) (צילום: הרצל יוסף)
(צילום: הרצל יוסף)
 

אחת המטיילות סיפרה: "כל המשפחה כאן. הכריחו אותי להגיע. זה לא אמיתי שפה מתחת חפרו מנהרות. זה עולם אחר ולא ייאמן איך אנחנו שוכחים מיד וחוזרים לשגרה. זה נחרט איפשהו בלב, אבל עוברים מהר מאוד לשגרה. לחשוב שיש פה פצמ"רים שבמקרה הטוב שומעים את השריקה ואז זה נופל. שריקה אחת, בום. חששתי מאוד להגיע לכאן, אבל אין ברירה. אני רואה שהכול בסדר. אני חושבת שהמבצע הזה לא עשה את שלו. אני לא גיבורה גדולה כי הילד שלי לא בצבא, אבל זה יחזור. השאלה היא מתי. בינתיים שתהיה שנה מתוקה".

 

אבל מתברר שהיו מקומות מלאים יותר בדרום. "אנחנו מלאים לחלוטין באורחן", סיפרה ליאורה סלע דוד מתיירות קיבוץ צאלים. "אבל יש פחות פניות של מטיילים שמבקשים להגיע לחמאם או לבריכה. אני יודעת שבסביבה יש פחות מטיילים. בשלב הזה של השנה היינו מרגישים תנועה ערה יותר של מטיילים. יש פחות ביקוש כרגע. אולי אנשים רצו לחכות ולראות אם באמת תהיה הפסקת אש בסוף השבוע. כולי תקווה שסוף השבוע יעבור בשקט ובשלווה וביום ראשון יתחילו הטלפונים לסוכות".

 

בקרן קיימת לישראל המליצו להגיע לראות את פריחת החצבים באזור בארי, נחל הבשור ונחל שקמה, "יש כבר פריחה עשירה של חצבים וזה עוד רגע נגמר", אמר אלישע מזרחי אחראי קשרי ציבור בקק"ל. "ביום שני הקרוב נקיים בכל הארץ את יום הניקיון הלאומי, בדגש על הנגב. בעיקר באזורים שבהם הייתה נוכחות כוחות של צבא". מזרחי ציין כי עיקר הפעילויות בדרום תחת הכותרת "חוזרים לשקט" יהיו בשעות הבוקר המוקדמות. למטיילים מומלץ להגיע לאזורי הצפרות כמו פארק הצפרות באילת, מאגרי הבשור ופארק ספיר שבערבה. אלפי מטיילים הגיעו לאזור יער יתיר ויער המלאכים בדרום וכן לפארק קנדה ובן שמן במרכז. בצפון נרשמה תנועה ערה של מטיילים ברמות מנשה בברעם ובביריה.  

 

ממנגלים, אבל פחות

לא רק בדרום, גם בפארק גני יהושע בתל אביב נרשמה היום תנועה דלילה יחסית של מבקרים בהשוואה לשנים קודמות. בהנהלת הפארק נערכו לרבבות מבקרים אולם הקרחות במדשאות הרחבות העידו כי רבים העדיפו לצאת מגוש דן או לחילופין להישאר בבתיהם.

 

מבלים בפארק הירקון בתל אביב (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
מבלים בפארק הירקון בתל אביב(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

 

איציק מזרחי בן ה-55 הגיע מבת ים עם בני משפחתו ואורחים מלוס אנג'לס שהגיעו לארוחת החג. "השנה התחילה טוב מאוד אבל המלחמה סיימה את השנה בצורה קשה", אמר.

 

משפחת פרידמן מנתניה הגיעה לחגוג את ראש השנה ואת יום הולדתה של לוסינה בת ה-9. "יחסית ריק פה השנה ואני חושב שזה בגלל המלחמה", סיפר גרגורי. "אנחנו חוגגים יום הולדת, מחלקים מתנות, ואת השנה החדשה. אנחנו מאחלים לעם ישראל שתהיה שנה טובה ומתוקה ושלא יהיו יותר מלחמות".

 

משפחת כהן מהרצליה הגיעה לפארק כמדי שנה. "זאת דרך להתאחד ולהיפגש עם בני המשפחה מרחבי הארץ", סיפר אב המשפחה מאיר. "אני פוגש את הילדים והנכדים ומסכמים את השנה שהייתה. זאת הזדמנות לחגוג ולהיפגש".

 

רשות הטבע והגנים דיווחה על עשרות אלפי מטיילים שפקדו בין היתר את הגן הלאומי ירקון-אפק, הגן הלאומי עין חמד וכן את שמורות הטבע תל דן, הבניאס, שניר, נחל עיון, המג'רסה והגן לאומי ציפורי שבצפון. ברשות ציינו כי הייתה זו תנועת מטיילים "רגילה ליום של אחרי ערב ראש השנה גם בהשוואה ליום המקביל אשתקד". ברשות הטבע והגנים צופים תנועה רבה יותר של מטיילים בסוף השבוע.

 

בנוסף, כ-20 אלף איש פקדו היום את 14 החופים שבשטח איגוד ערים כינרת. בחופים המזרחיים היה עומס מבקרים ונרשמה תפוסה של 100%. החופים חלוקים, כורסי, דוגה וצאלון נסגרו בשעות הצהריים והמבקרים הופנו לחופים אחרים. גם ב"שביל סובב כינרת" נרשמה תנועת מטיילים. מפקחי איגוד ערים כנרת נמסר כי לא היו אירועים חריגים והסדר נשמר.

 

אחיה ראב"ד השתתף בהכנת הידיעה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
בפארק הירקון בתל אביב
צילום: מוטי קמחי
מומלצים