הפרלמנט אישר: גם בריטניה תתקוף את דאעש
אחרי ארה"ב וצרפת, גם בריטניה מתכוונת לשלוח מטוסים שיתקפו מטרות של דאעש בעיראק. קמרון, ששכנע את הפרלמנט לתמוך במהלך, הבהיר שאינו מוכן עדיין להרחיב הפעולה גם לסוריה. "אם לא נטפל בבעיה עכשיו, נתמודד עם חליפות איסלאמית לחופי הים התיכון"
קמרון אמנם הודה כי הפעולה הצבאית תצטרך להימשך שנים כדי שתהיה אפקטיבית, אך הדגיש: "לא מדובר באיום בצד השני של העולם. אם לא נטפל בכך, נאלץ להתמודד עם חליפות איסאלמית לחופי הים התיכון ובסמוך למדינות חברות בברית נאט"ו, שמטרתה המוצהרת היא לתקוף את ארצנו ועמנו".
החלטת הפרלמנט, שהתקבלה ברוב של 524 תומכים ו-43 מתנגדים, אושרה בתום דיון מיוחד שכינס קמרון בזמן פגרה, אחרי שווידא כי במפלגות השונות יש רוב תומכים בהצטרפות למבצע. חרף זאת, גורמים במפלגתו השמרנית של קמרון הצהירו כי לדעתם התקיפות בעיראק אינן צעד מספיק במלחמה בדאעש ודרשו ממנו להרחיב את הפעולה גם לשטחה של סוריה - דבר שהצהיר כי אינו מוכן לעשות.
גם גורמים באופיזציה, שנוטה לשמאל, הביעו התנגדות למהלך - אך הם מצדם מחו על עצם העובדה שבריטניה עומדת ליטול חלק במבצע צבאי בשטח מדינה זרה. עם זאת, יו"ר האופוזיציה אד מיליבנד הבהיר כי הוא תומך בכוונה של קמרון להורות על תקיפות אוויריות נגד דאעש בעיראק.
צרפת הפכה בשבוע שעבר למדינה הזרה הראשונה שמצטרפת לארה"ב בפעולה הצבאית נגד הארגון הקיצוני בעיראק. אתמול, שישה ימים לאחר
התקיפה הראשונה, תקף חיל האוויר הצרפתי שוב יעדים של דאעש בעיראק.
לטענת האמריקנים, הקואליציה נגד דאעש כבר מונה כ-40 מדינות. שלשום הודיעה הולנד כי תשלח שישה מטוסי קרב מסוג F-16 כדי לתמוך במאמצים שמובילה ארה"ב והם יסיירו במרחב האווירי של עיראק, ותשאיר את כוחותיה במדינה עד שנה כדי לאמן לייעץ לכוחות הביטחון הכורדיים, שאף הם נלחמים בדאעש. היום הצטרפה גם דנמרק לקואליציה הבינלאומית לאחר שהודיעה כי תשלח שבעה מטוסי קרב מסוג F-16 לעיראק.
הרחבת התקיפות לשטח סוריה נחשבת לבעייתית יותר שכן בניגוד לעיראק, שם הממשלה קראה למדינות הקואליציה לסייע במאבק בדאעש בשטחה, המשטר בסוריה - שממילא נתפש כלא לגיטימי בעיני המערב - לא פרסם הזמנה דומה.