ארדואן: שינינו עמדתנו לגבי המאבק בדאעש
שבוע אחרי שחרור 49 החטופים הטורקים מידי דאעש בעיראק, מביע נשיא טורקיה נכונות לפתוח במהלך צבאי נגד הארגון, בכפוף לאישור הפרלמנט בשבוע הבא. "התהליך עתה יהיה שונה לחלוטין", הבטיח ארדואן
"העמדה שלנו השתנתה עתה", אמר ארדואן עם שובו לאיסטנבול אחרי ביקורו בניו יורק. "התהליך עתה יהיה שונה לחלוטין". הוא מסר כי הפרלמנט, שצפוי להתכנס ב-2 באוקטובר, יינקוט "הצעדים הנחוצים", והוסיף כי המנדט שייתן יאפשר לכוחות הצבא להתערב במאבק בדאעש, הארגון שמאיים על גבולות טורקיה ושמאלץ אותה להתמודד עם זרם פליטים בלתי פוסק.
כבר ביום שלישי הצהיר מזכיר המדינה האמריקני ג'ון קרי כי טורקיה הסכימה להצטרף לקואליציה הבינלאומית נגד דאעש, אולם באנקרה לא אישרו זאת רשמית. לאחר פגישתו עם שר החוץ הטורקי מוולוט צ'אושוולו הצהיר קרי כי "טורקיה היא חברה מלאה בקואליציה ותהיה בקו החזית של המאמץ".
שלשום נאם ארדואן בעצרת האו"ם בניו יורק ואמר כי הקהילה הבינלאומית לא עושה מספיק לעצור את שטף הלוחמים הזרים שמגיעים לדאעש. "אנחנו לא יכולים לעצור את הזרם הזה רק אם החברים והשותפים שלנו ממתינים לשיתוף הפעולה שלנו", אמר ארדואן. "טורקיה לא יכולה להיאבק בזה לבדה", הדגיש.
49 החטופים נשבו על ידי פעילי דאעש בפשיטה על הקונסוליה הטורקית במוסול שבעיראק ב-11 ביוני. "המבצע החשאי בוצע בקפידה על ידי סוכנות הביון הטורקית", אמר ראש ממשלת טורקיה אחמט דבוטאולו. "העבודה על המבצע התגברה בימים האחרונים ולבסוף הובילה לשחרור".
החטופים, בהם הקונסול במוסול, עובדי המתחם ובני משפחותיהם הועברו לאחר החילוץ לסוריה ומשם התקבלו על ידי כוחות הביטחון בגבול המשותף עם טורקיה. כשנחתו באנקרה - באירוע ששודר בשידור חי בטלוויזיה הטורקית - פרצו בני משפחותיהם את מחסומי האבטחה ורצו לחבקם.
בני הערובה ששוחררו לא מסרו פרטים על תקופת השבי, אך כמה מהם רמזו לעיתונאים על טיפול לקוי ועל איומי מוות שהושמעו כלפיהם. "נראה שהתייחסו אלינו קצת יותר טוב מלאחרים, בגלל שאנחנו מוסלמים", אמר אחד מהם, "אבל לא הרגשנו בנוח כלל".