שתף קטע נבחר

הממשלה החליטה: כהונת מנהלי בתי"ח תוגבל ל-12 שנה

על פי ההחלטה מנהלי בתי החולים הממשלתיים ובעלי התפקידים הבכירים במשרד הבריאות יכהנו שש עד 12 שנה בלבד בתפקיד. כיום, ישנם מנהלים שמכהנים בתפקידיהם יותר מ-20 שנה כמו פרופ' גבי ברבש מאיכילוב ופרופ' מאיר אורן מהלל יפה

הקבינט החברתי-כלכלי החליט: תתבצע רוטציה בין הבכירים במערכת הבריאות. הקבינט אישר את הרפורמה, שבמשרד הבריאות מנסים להעביר כבר 14 שנה, שלפיה כהונת מנהלי בתי החולים הממשלתיים ובעלי התפקידים הבכירים במשרד הבריאות יכהנו שש עד 12 שנה בלבד. בנוסף, גם כהונת מנהלי מחלקות ומנהלי מכונים גדולים בבתי החולים הממשלתיים תוקצב.

 

עוד סיפורים חמים - בפייסבוק שלנו

 

לפי תוכנית הרפורמה, שבה היה מעורב גם מנכ"ל משרד ראש הממשלה הראל לוקר, כל בעל תפקיד ימונה לקדנציה של שש שנים, עם אפשרות להארכה לשש שנים נוספות. כיום ישנם מנהלי בתי חולים שמכהנים שנים רבות בתפקידם. בימים אלו פורש ד"ר אוסקר אמבון, מנהל בית החולים זיו שבצפת אחרי 21 שנה בתפקיד.

 

מנהל איכילוב, פרופ' גבי ברבש, נמצא בתפקידו גם כן 21 שנה. פרופ' מאיר אורן מנהל את הלל יפה כבר 22 שנה, ד"ר בני דוידזון נמצא באסף הרופא כבר 12 שנה, מנהל שיבא, פרופ' זאב רוטשטיין, נמצא כבר 10 שנה בתפקיד.

 

עוד חדשות בריאות

הכירו: הדילמה הראשונה של ועדת סל התרופות

הדסה: הצנתור הסתבך - בן 45 מת יומיים אחרי

עכשיו זה רשמי: מש' הבריאות קבע - זיהום אוויר מסרטן

 

ד"ר יצחק ברלוביץ', מנהל וולפסון, ופרופ' רפי ביאר מרמב"ם נמצאים בתפקיד שמונה שנים. רוב המנהלים צפויים לפרוש מתפקידם לפנסיה בשנים הקרובות ולכן במשרד הבריאות הוחלט שהרפורמה לא תחול עליהם אלא רק על מחליפיהם. עם זאת, ד"ר מסעד ברהום שמנהל את בית החולים לגליל שבנהריה נמצא כיום 7 שנים בתפקיד ויש לו עוד 12 שנה עד הפרישה, ולכן יתקיים דיון מיוחד בעניינו.

 

"חייבים לשמור על אופק קידומי"

בנוסף להגבלות, הרפורמה כוללת גם מנגנון של רוטציה בין בעלי התפקידים, זאת בניסיון לשמור את ההון האנושי והניסיון בתפקידי הניהול בתוך המערכת הממשלתית, וגם מתוך הבנה שלאחר שמגבילים את הכהונה בתפקיד, המנהלים יתקשו לעבור למגזרים אחרים ולנהל שם. מנהל בית חולים שיעבור לתפקיד מטה במשרד הבריאות לא ייפגע בתנאיו.

 

"אנחנו חייבים לאפשר אופק קידומי עבור רופאים ומנהלים פוטנציאליים במערכת. מדובר ברפורמה נחוצה ונדרשת על מנת להמשיך ולחזק את מערכת הבריאות", אמרה שרת הבריאות יעל גרמן. "זוהי בשורה אמיתית למערכת הצמאה לרפורמה בניהול. מדובר בשינוי שיקדם את דרכי הניהול הבכיר", הוסיף פרופ' ארנון אפק, מנכ"ל משרד הבריאות.

 

ההחלטה זוכה להתנגדות של ארגון רופאי המדינה, ולפי היו"ר שלה, ד"ר נמרוד רחמימוב, מדובר במסר לרופאים האיכותיים לפיו עדיף להם לא להגיע לרפואה הציבורית. "הבעיה שנציבות המדינה ומשרד הבריאות העלו היא אמיתית, במערכת הבריאות הציבורית אין מסלול קידום מסודר ואין פירמידה ניהולית רגילה כמו בכל מקום עבודה אחר, מכיוון שאפשר להיות או רופא מומחה במשך כל החיים או להתקדם לתפקידי הניהול המצומצמים.

 

"אנחנו חושבים שהיה צריך להיות פירמידה שבה כל כמה שנים רופא יוכל להתקדם למעלה, כאשר לתפקידים הבכירים ביותר ימונו הרופאים הטובים ביותר. מנהלי מחלקות מתמנים לתפקיד בממוצע בגיל 50, כלומר, לא מדובר באנשים צעירים שתפסו איזה ג'וב אלא מדובר באנשים שלמדו ועבדו במשך הרבה שנים בשביל זה, ואני לא מכיר אף ארגון שלוקח את האנשים הטובים ביותר ומחזירים אותם חזרה.

 

"אם רוצים להוסיף אופק קידום, אז אנחנו חושבים שצריכים להוסיף עוד כ-600 מנהלי שירות שאחראים על תחום מקצועי מסוים בבית חולים, להוסיף מנהלי חטיבות, ואחרים".

 

פרופ' ברבש אמר בתגובה שהוא תומך בהגבלה. "עם זאת, אני מודאג מעתודות הניהול במערכת הבריאות, הן הניהול הרפואי והן בדרג מנהלי בתי החולים".

 

החלטת הקבינט החברתי-כלכלי צפויה להיות גם מאומצת בהחלטת ממשלה. עד אז יתקיים משא ומתן בין משרד הבריאות לבין ההסתדרות הרפואית בעניין.





 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
פרופ' גבי ברבש. מכהן בתפקידו כבר 21 שנה
צילום: מוטי קמחי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים