שתף קטע נבחר

 

נתיבי המוות: גופות המהגרים נשטפות בים

3,072 מהגרים מתו בים התיכון ב-2014, והנתונים הממשיים עלולים להיות, על פי דו"ח בינלאומי, גבוהים הרבה יותר. "זה הזמן לעשות ולא למנות גופות", נכתב

3,072 מהגרים מתו בים התיכון במהלך 2014. כך עולה מדו"ח של ארגון הגירה בינלאומי. הנתונים, שפורסמו שבועות ספורים בלבד לאחר מות מאות מהגרים סמוך למלטה, מייצגים 75% ממקרי המוות של מהגרים בעולם כולו.

 

חילוץ מהגרים בים התיכון    (רויטרס)

חילוץ מהגרים בים התיכון    (רויטרס)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

נתוני תשעת חודשי השנה הנוכחית כבר עלו על "שנת השיא" הקודמת, 2011 (1,500 מהגרים הרוגים, רובם כאלה שניסו להימלט ממהומות "האביב הערבי"). "זהו הזמן לעשות יותר מאשר למנות את הגופות", אמר ראש הארגון וויליאם לייסי סווינג. "הגיע הזמן שהעולם יתערב ויפעל לעצירת האלימות כלפי מהגרים נואשים".

 

הידרדרות המצב בלוב - תחנת מעבר עבור מהגרים רבים - תרמה לעלייה במספר המתים, אך תנועתם משפיעה בעיקר על אירופה, שעל שעריה מתדפקות ספינות חדשות לבקרים. כך, למשל, איתרו הרשויות באיטליה יותר מ-112 אלף מהגרים במהלך השנה החולפת - פי 3 מ-2013. "רובם סובלים מעוני, חיים באזורי עימות ונתונים למרדף מתמיד", הדגיש הדו"ח, תוך שהוא מציין את אזרחי סוריה שמנסים להימלט מאזורי קרבות מלחמת האזרחים ואת תושבי אריתריאה, שבורחים מחובת הגיוס בארצם.

פינוי גופות מהגרים מול חופי לוב (צילום: AFP) (צילום: AFP)
פינוי גופות מהגרים מול חופי לוב(צילום: AFP)

משפחות מהגרים מטופלות ע"י צבא איטליה (צילום: AFP PHOTO / MARINA MILITARE) (צילום: AFP PHOTO / MARINA MILITARE)
משפחות מהגרים מטופלות ע"י צבא איטליה(צילום: AFP PHOTO / MARINA MILITARE)

 (צילום: AFP) (צילום: AFP)
(צילום: AFP)
לבד מהים התיכון, הציגו הנתונים ממוצע של כ-400 מקרי מוות בשנה בגבול ארצות הברית-מקסיקו (6,000 הרוגים בין 1998 ל-2013), וכ-100 מתים בשנה מול חופי אוסטרליה. אלפים נוספים, נכתב, נספו במדבר סהרה ובאוקיינוס ההודי.

 

ארגון ההגירה סייג את הנתונים והדגיש כי הם מכמתים מקרים שמתרחשים לרוב באזורים מרוחקים ובלתי מתועדים. עם זאת, הוסיף, מספרי המתים "האמיתיים" עלולים להיות גבוהים הרבה יותר. "על כל גופה שנחשפת, יש לפחות שתי גופות שלא מתגלות", נכתב.

 

הדו"ח תיאר מצב ובו אחד מכל שבעה בני אדם בעולם הוא מהגר, וקרא לפעולה בינלאומית מהירה. "כולנו תקווה שהמספרים יסייעו לשפוך אור על מגיפה מתרחבת של פשע כלפי מהגרים", אמרו מחבריו. "מספר מוגבל של צירי תנועה בטוחים כופה על מהגרים קשר עם מבריחים ויוצר בשטח סחר בבני אדם. אנו מוכרחים לשים סוף למעגל הייאוש הזה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: AFP
פינוי גופות מהגרים סמוך לחופי לוב
צילום: AFP
מומלצים