שתף קטע נבחר

 

קלון לחיאני: חלום ראש הממשלה הסתיים

ראש העיר ששאף לכבוש גם את הפוליטיקה הארצית נהנה מתמיכת התושבים ומהצלחה מוניציפלית, אך נפל בסופו של דבר קורבן להסתבכויותיו הפליליות. בעירייה הצטערו: "בת ים הייתה על הקרשים ובזכותו היא במצב טוב"

שלומי לחיאני נחשב לדמות יוצאת דופן בנוף הפוליטיקה המקומית בישראל. הוא כבש בגיל צעיר את ראשות עיריית בת ים, והוביל עיר כושלת יחסית להצלחה בתחומי החינוך, התרבות והתשתיות. הישגיו דרבנו אותו לחשוב על מעבר לפוליטיקה הארצית, והוא הצהיר בעבר בהתאם כי הוא מעוניין להיות ראש ממשלה. הסתבכויותיו הרבות לאורך השנים הולידו מסלול פלילי-משפטי מקביל להתקדמותו, והבוקר (יום ג'), עם הרשעתו בהפרת אמונים והטלת קלון על עבירותיו, נדמה כי חייו הציבוריים הסתיימו לפחות לשנים הקרובות.

 

קלון ועבודות שירות ללחיאני    (צילום: מוטי קמחי)

קלון ועבודות שירות ללחיאני    (צילום: מוטי קמחי)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לחיאני, בן 49, איש נדל"ן במקור, הקים ב-1997 את "בת ים בראש מורם", תנועה עצמאית שזכתה שנה לאחר מכן לחמישה מושבים במועצת העיר. בשנת 2000 הקים את עמותת "אוהבים", שעסקה ברווחת ילדים ובניהול בתי תמחוי בעיר, וב-2003 זכה בבחירות לראשות העיר. הוא כיהן בתפקיד עד השעייתו השנה, ונהנה מפופולריות רבה ומתמיכה גבוהה בבחירות (קרוב ל-90% ב-2008).

 

במקביל להצלחותיו, הסתבך לחיאני תדירות. דו"חות מבקר המדינה ציינו את קידום אמו מתפקיד של סייעת גננת לתפקיד ניהולי באגף גני הילדים בעירייה בעת כהונתו ללא מכרז ותנאי השכלה וכן תשלום "דמי הצלחה" לרעייתו דורית על ניהול מטה הבחירות שלו. "הוצאה זו גבוהה באופן ניכר וחורגת מהמקובל", נכתב אז.

 

ב-2009 נעצר לחיאני בביתו בעקבות שורת חשדות לאי-סדרים כלכליים. החקירה הבשילה בסופו של דבר לכתב אישום מצומצם יחסית, ובו ארבעה סעיפי אישום: קבלת שוחד כפולה מבעלי עסקים, מרמה והפרת אמונים וניגוד עניינים. הסדר הטיעון שנחתם עמו כלל הודאה של לחיאני בהפרת אמונים בלבד - קבלת צ'קים כהלוואה מעובדי עירייה.

 

באוקטובר 2013, יומיים לפני הבחירות המקומיות, הדיח בג"ץ את לחיאני מתפקידו אך לא מנע ממנו להתמודד שוב - ולנצח. חודשים ספורים לאחר מכן הוא הושעה על ידי ועדה מיוחדת.

 

בת ים ביום שאחרי

על פי חוק רשויות מקומיות, הטלת קלון נגד ראש רשות מובילה לבחירות חדשות תוך 60 יום, אך גזר הדין נגד לחיאני עדיין אינו סופי - והוא כפוף לזכותו ולזכות הפרקליטות לערעור.

לחיאני בבית המשפט, הבוקר (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
לחיאני בבית המשפט, הבוקר(צילום: מוטי קמחי)

המתמודדים הפוטנציאליים לרשת אותו צפויים להיכנס לנעליים מוניציפליות גדולות ולקוות לזכות באהדת תושבי העיר. אלו, או לפחות חלקים גדולים מהם, הפגינו אדישות לאורך השנים מהעננה הפלילית שדבקה בו והתמקדו בפועלו העירוני.

 

לבד מזאת, ראש העיר הבא יתמודד עם גירעון בגובה עשרות מיליוני שקלים, וגם רצונו של שר הפנים היוצא גדעון סער לאחד את בת ים ותל אביב לכדי רשות אחת.

 

האופוזיציה ללחיאני: "מחזקים אותו"

במסדרונות עיריית בת ים התקשו לעכל את סוף כהונתו של ראש העיר שלהם. "הוא עשה הרבה לפיתוח העיר ושינה את תדמיתה", קבעה סגנית ראש העיר אסתר פירון. "כשלחיאני נבחר, בת ים הייתה במצב של דימוי נמוך מאוד וסטיגמה קשה. העבודה שלו ושלנו הייתה לשנות את זה וזה נעשה, על ידי שינוי בחינוך, פיתוח התעשייה ואחרי כמה שנים התושבים התגאו בהיותם בת ימים".

 

אסתר, אמו של שר החינוך הרב שי פירון, הוסיפה: "לחיאני שם את החינוך בראש סדר העדיפויות. זה יום קשה ופרידה עצובה. השופט השתדל להיות מאוזן. לי אישית גזר הדין היה קשה".

משמעות הקלון - שבע שנים מחוץ לפוליטיקה. לחיאני בבחירות המקומיות אשתקד (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
משמעות הקלון - שבע שנים מחוץ לפוליטיקה. לחיאני בבחירות המקומיות אשתקד(צילום: מוטי קמחי)

רפאל ברנס, יו"ר סיעת ש"ס במועצה המכהן באופוזיציה כיום, לקח אף הוא קשה את גזר דינו של ראש העיר לשעבר. "העיר הייתה על הקרשים כשהוא הגיע והיום היא במצב טוב", אמר ברנס. "קטונתי מלהחליט מה טוב או לא טוב. בית המשפט אמר את דברו. זה תמרור אזהרה לכל אנשי הציבור שצריכים מאוד להיזהר".

 

ברנס הוסיף כי "סוד ההצלחה של שלומי הוא שיש לו קסם אישי מיוחד. הוא הצליח באמת לשנות את העיר, שבה גדל. היה לו קל להתחבר לאנשים. העיר עצובה היום. אין שמחה גם ליריביו".

 

אלי יריב, שהתמודד מול לחיאני לראשות העיר בבחירות אשתקד ונחשב ליריב מושבע שלו, הביע צער גם הוא. "יום עצוב ללחיאני ובת ים. יום שבו ראש עיר בישראל מורשע בפלילים ונגזר עליו קלון הוא יום קשה".

 

יריב אמר כי הוא מבקש להניח את המחלוקות בצד וביקש לשלוח חיזוקים ללחיאני ומשפחתו. "אני מאחל לו שיעבור את התקופה הקשה הזאת ולהודות לו על שנים של פעילות למען בת ים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי קמחי
לחיאני בבית המשפט
צילום: מוטי קמחי
מומלצים