שתף קטע נבחר

 

כנס שוויון מגדרי באו"ם: רק גברים מוזמנים

זה אולי נשמע רע אך למעשה מדובר באירוע חיובי. בעקבות קמפיין HeForShe שהושק בנאום התוכחה של השחקנית אמה ווטסון באו"ם, הכריזו איסלנד וסורינאם על כינוס לגברים בלבד שבו ידונו מנהיגים בשוויון בין המינים

איסלנד הכריזה על כינוס ועידה שתעסוק בנשים ובשוויון מגדרי - אולם רק גברים יוזמנו אליה. שר החוץ של איסלנד גונאר ברגי סבינסון הכריז בפני המנהיגים שנכחו בעצרת הכללית של האו"ם אתמול (יום ב') כי הוועידה שתתקיים בינואר תהיה ייחודית "משום שלראשונה יכונסו באו"ם מנהיגים גברים בלבד כדי לדון על שוויון מגדרי".

 

עוד חדשות בעולם :

מחאה הובילה לתעלומה: 57 סטודנטים נעדרים

נופש בתאילנד? חובה לענוד צמיד זיהוי

שיעור צפון קוריאני: כך תשוחחו בסלולרי

 

השר אמר כי הוועידה המאורגנת על ידי ארצו וסורינאם תהווה "תרומה בלתי רגילה" לאירועים שיצוינו באותו החודש במסגרת 20 שנה לוועידת הנשים של האו"ם שהתכנסה בבייג'ינג. "אנחנו רוצים להביא גברים ובנים לשולחן כדי לדון על שוויון מגדרי בדרך חיובית", אמר סבינסון. הוא הוסיף כי הפגישה תתמקד באלימות נגד נשים. 

 

אמה ווטסון בנאום האמיץ באו"ם

אמה ווטסון בנאום האמיץ באו"ם

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

זכתה לתשואות רמות באו"ם. אמה ווטסון לצד באן קי מון (צילום: AFP) (צילום: AFP)
זכתה לתשואות רמות באו"ם. אמה ווטסון לצד באן קי מון(צילום: AFP)

ייתכן שכינוס ועידה על נשים שבה ישוחחו רק גברים נשמעת שוביניסטית בעיקרה אולם לא כך הדבר. הוועידה הבלתי רגילה היא חלק מקמפיין עולמי שהושק בחודש שעבר שמטרתו לערב 100,000 גברים ונערים במאבק לשוויון מגדרי - נושא שהאו"ם קיווה לראות בו תוצאות חיוביות עד 2015. אולם תאריך יעד זה לא יושג. בראיון שנערך השנה עם העומדת בראש ארגון הנשים של האו"ם, פומזיל מלמבו-נג'וקה, היא סיפרה כי התחזיות מראות כי דברים לא ישתנו והשגת שוויון מגדרי תימשך 95 שנים.

 

בקמפיין HeForShe שהושק החודש, הסבירה השחקנית אמה ווטסון ("הארי פוטר") את הדחיפות במעורבות של גברים במאבק לשוויון מגדרי. "ב-1995 נאמה הילרי קלינטון את נאומה המפורסם בבייג'ינג על זכויות נשים. מה שהפליא אותי יותר בנאום הוא שרק 30 אחוזים מהקהל היו גברים. איך אנחנו יכולות לשנות את העולם אם רק חצי ממנו מוזמן או מרגיש שהוא רצוי להשתתף בשיחה?".

 

שוויון מגדרי: איסלנד בראש הדירוג, סורינאם בתחתית

הוועידה ב-1995 שבה השתתפה קלינטון, אז הגברת הראשונה של ארצות הברית, הפתיעה את מנהיגי העולם עם אמירתה המפורסמת: "זכויות נשים הן זכויות אדם". כמעט 190 מדינות אימצו את המצע שמטרתו השגת שוויון עבור נשים, שסלל את הדרך לפעולה של הקהילה הבינלאומית בנושא.

 

איסלנד וסורינאם מובילות כעת קבוצת מדינות שמנסה להגביר את התמיכה בשוויון מגדרי, לקראת אירועי 20 שנה לוועידה המכוננת בבייג'ינג. מוקדם יותר השנה מזכ"ל האו"ם באן קי מון אמר כי קלינטון תמלא תפקיד חשוב בחגיגות. היא אמרה כי היא מצפה בקוצר רוח לעבוד על הנושא בעל החשיבות העולמית עם באן.

 

באירוע נפרד שנערך השנה, אמרה קלינטון כי שני עשורים לאחר בייג'ינג, "נשים וילדות

עדיין מהוות את הרוב באוכלוסיית העולם החולה, הרעבה והענייה". היא הפצירה באו"ם לכלול שוויון מגדרי בחזית היעדים לקידום של הארגון הבינלאומי.

 

איסלנד וסורינאם, כל אחת מהן משתייכת לקצה אחר בדירוג העולמי של זכויות נשים. לפי דו"ח הפער המגדרי מ-2013 שהוכן על ידי הפורום הכלכלי הבינלאומי, איסלנד נמצאת בראש הדירוג לשוויון מגדרי בכלכלה, בבריאות ובתחומים נוספים. מנגד, סורינאם, מדינה קטנה בדרום אמריקה, דורגה במקום ה-110.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים