טרילוגיית הדגים: טיגון
הוא לא משמין, בשרו עסיסי ואפילו ילדים אוהבים אותו במיוחד - רק תוסיפו צ'יפס בצד. ויקטור גלוגר מפציר בכם לתת צ'אנס לדג המטוגן ומלמד אתכם להכין בורי במעטפת קמח חומוס בסגנון אנדלוסי. מי אמר שניצל דג הוט קוטור ולא קיבל?
בימוי: רפי ברבירו, צילום: ירון שרון
פילה בורי אנדלוסי מטוגן - "שניצל דג" דלוקס
בניגוד למה שנהוג לחשוב, דג שבושל בטיגון עמוק ובשמן חם, לא שומני ואפילו לא משמין.אם מצפים אותו במעטה, הוא נותר עסיסי ללא תוספת חמאה או שמן זית. הספרדים מטגנים את הדגים בשמן זית, אבל אפשר גם להשתמש בשמן חמניות והכי טוב - שמן בוטנים, שמצליח להגיע לטמפרטורה של 210 מעלות מבלי להישרף.
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
- רפי כהן מגיש: רטבי פסטה קלים ומרשימים
- מכופף הלימונענע: מעבדה שהיא מסעדה
- מסעדות שף: מסעדת השף הטובה בתל אביב
עוד מתכונים
טרילוגיית הדגים: צלייה
ויקטור גלוגר
הכי קל והכי נגיש - מאסטר הדגים ויקטור גלוגר ("קלואליס") מלמד אתכם לצלות דג על המחבת ב-90 שניות. טיפים ומתכון של פילה לברק עם ירקות בסגנון פרובאנס
המנה שלפניכם נוצרה בהשראת המטבח האנדלוסי והיא תתחבב גם על ילדים, לצד קצת צ'יפס בצד. הסוד בציפוי הפריך הוא בקמח חומוס - משתמשים בתערובת שחצייה קמח לבן וחצייה קמח חומוס.
טיפ: השמן נספג אך ורק במעטה הפריך והעסיסי. מי שממש חשוב לו לשמור על המשקל - יכול (למרות שחבל!) לוותר עליו. הדג טעים ורך גם כך.
המרכיבים ל-2-4 סועדים:
פילטים מ-2 דגי בורי - 4 יחידות פילה בסך הכך
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1 כפית טימין מיובש
2 קורט כמון
2 קורט מלח
2 קורט פלפל שחור
1/3 כוס חומץ בן יין
1/3 כוס מים
לטיגון:
1/2 כוס קמח חומוס
1/2 כוס קמח לבן
שמן חמניות לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל המרכיבים מלבד הדגים בקערה עמוקה. מוסיפים את הדגים, מעסים מעט בידיים במשרה ומכסים. משרים שעה לפחות במקרר ועד 12 שעות.
- מטגנים את הדגים: מסדרים בקערה עמוקה את קמח החומוס והקמח הלבן. טובלים את הדגים ומעבירים מייד לסיר ממולא בשמן שחומם מראש לחום גבוהה (180 אם מטגנים בשמן חמניות ו-210 בשמן בוטנים). מטגנים עד להזהבה ומוציאים לנייר סופג או מסננת ומניחים להם להצטנן כדקה. מגישים מייד בליווי רבעי לימון, לצד צ'יפס, תפוחי אדמה מטוגנים או פטאטאס בראבאס
.
פילה בורי אנדלוסי
צילום: רפי ברבירו
מומלצים