אוכלים ונהנים: 7 המלצות וגם מתכון
רפי אהרונוביץ' בילה בשבוע האחרון בשלל מסעדות וחזר עם 7 המלצות, מגלידרייה חדשה ומושקעת בתל אביב, עבור בשניצל וינאי מושלם ולא צפוי ועד למסבחה ששווה נסיעה עד לוד. יש גם מתכון למרק עוף ובשר עם כיסוני בקר פריכים לארוחה המפסקת של יום כיפור
עוד מתכונים בערוץ האוכל:
1. שיין אנד שארפ
בכנות - כשהגעתי לכאן, לא ידעתי למה לצפות. ידעתי שזו מסעדת בשר וידעתי שאת התפריט בנה יענקל'ה שיין, מי שאמון על תפריטי שלל מסעדות בשר, רבות מהן פועלות בהצלחה עד היום. כמה שמחתי לגלות שטעים כאן מאד, גם מחוץ לנגזרת הסטייקים (עליהם ויתרנו בביקור זה).
התחלנו בקרפצ'ו מעולה שהגיע לצד מנת עצמות מח ענקיות, פרוסות לאורך ואפויות שעליהן רוטב יין מצומצם - מנה של קשוחים שעל הדרך גם דורשת שימוש מרובה בלחם.
עוד אכלנו את מנת הדגל של המקום, ברווז פריך שהיה עשוי כהלכתו והוגש עם פנקייקים דקיקים שממלאים בידיים בבשר ובירקות פריכים ורוטב מתקתק. מנה שדורשת התעסקות אבל בהחלט שווה את זה ואפילו תזכה את המקום, במקרה שלנו, בביקור חוזר. אהבנו גם את מנת כנפי העוף ללא העצמות (הברקה ותיקה ועדיין עובדת) שהיו פריכות ודביקות וניחנו בחריפות עדינה של רוטב סריראצ׳ה שכובש את המדינה ובצדק. אחרי הקפה התגלגלנו לאוטו שמחים ומרוצים.
שיין אנד שארפ. יגאל אלון 65 (מגדל טויוטה), תל אביב
2. יוליה
מקום שאני חוזר אליו תכופות הודות לאוכל, לנוף ולקירבה לבית ולמסלול ההליכה הקבוע שלי ושל הגברת. נמל תל אביב. שקיעה, פוקאצ'ה פריכה ועוד אחת. חציל קלוי עם ניחוח מדורה ולבנה ,קציצות דג אווריריות על עדשים שחורים עם אותו חציל שרוף. אחרי כל זה בירה וקלמרי סגול עם יוגורט כבשים, דניס על הפלאנצ'ה עשוי היטב לצד רביולי תרד וריקוטה ולקינוח - מלאבי עם פירות יער ודובדבני אמרנה שלא כדאי לפספס.
יוליה. נמל תל אביב
3. ג'יבריש
ביפו בואכה שוק הפישפשים מוגשת ארוחת בוקר שונה וטובה מאוד. למיץ תפוזים סחוט טרי נמזג צ'ייסר של וודקה ועוד אחד - זו פתיחה טובה. אחר כך עלו שתי מנות מבוססות על תפוח אדמה אפוי – "התוניסאית" כללה טונה, לימון כבוש וירקות והשנייה, "הרוסית", כללה מטיאס איכותי, שמנת ושלושה סוגי בצל כבושים. קפה מעולה וסגרנו את הפינה בכיף.
ג'יבריש. עמיעד 14 (מתחם נגה), יפו
4. ברד סטורי
מקום מדליק, בייחוד לחובבי פחמימות, שכן הכל סובב סביבם בכלל וסביב לחם ומאפים בפרט. נהנינו מאד דווקא משניצל עגל בתנור בפרורי לחם מתובלים (נסו את אלה בתיבול קארי) - מה שכן, זה עגל, כך צריך ללעוס מעט יותר מאשר עוף. אל תגידו שלא אמרתי, למרות לקרניבורים זה ברור וטעים ומדובר באחד השניצלים הווינאיים הטובים בעיר. לשאר - לכו על שניצל עוף, ליד תפוחי אדמה אפויים ומקרוני וגבינה.
מקום פינתי עם רוח קלילה ואווירה והכי הכי - קינוח בריוש פריך (לכו על שוקולד) בתור סנביץ ) עם גלידה וניל. ממכר.
ברד סטורי. דיזנגוף 88, תל אביב
5. קוקיז (cookeez)
מקום חדש שנפתח ברחוב דיזנגוף. בוחרים עוגייה או שתיים מתוך מבחר טעמי עוגיות פריכות וטעימות ומוסיפים גלידה לפי טעמכם למשל שוקולד מעולה או וניל דובדבנים. בקיצור: אחלה קינוח לאכול על הדרך.
קוקיז. דיזנגוף 116, תל אביב
6. מסעדת השלום | לוד
מצאנו את עצמנו יום אחד במקום החביב הזה, שמגיש מסבחה טובה וחמימה, עם הרבה שמן זית מעולה, סלט ירקות עם חסה פרוסה דק שבניגוד לכל התיאוריות טעים. גם הפלאפל לא מאכזב (מה שכן - מסלט החצילים כדאי להתרחק. מקורו בקופסה או במקרה הזה בצנצנת).
מסעדת השלום סובחי. הרצוג 8, לוד
7. קאסיטה
המקום הקטן הזה בנמל היפו מגיש לחמניות תירס ממולאות בגבינה, פריכות מבחוץ ונימוחות מבפנים שמוגשות עם פסטו ושמנת חמוצה. ארוחת הבוקר די שגרתית אבל המנה הזו - שנמכרת בנפרד - מצדיקה את הישיבה פה, לפחות מהבחינה הקולינרית (אה, וגם הנוף מהמרפסת על הים הוא בונוס).
בקיצור: מאפים שהם פלוס גדול, מנה שווה ביותר וגם ללא גלוטן. עם באלדי מרי הגון במחיר הוגן בשבת בבוקר זו כבר ממש עסקה משתלמת.
קאסיטה. בכניסה לנמל יפו (ליד שבט צופי הים)
מרק עוף ובקר עם כיסוני בשר מטוגנים
מרק שאחריו לא יהיה קשה לצום (רק שיוריד את הסויה מטיגון הכיסונים), או סתם מרק שהוא ארוחה באחד הימים המתחילים להתקרר.
המרכיבים ל-8 מנות:
800 גרם שריר בקר בנתח אחד
800 גרם קשתית (שפונדרה) - לבקש מהקצב לסמן את העצם
1 עוף במשקל של כ-1 ק"ג, חצוי לאורך
3 בצלים בינוניים קלופים ושלמים
6 שיני שום קלופות ושלמות
6 גזרים קלופים ושלמים
1 שורש סלרי גדול קלוף ומחולק לפלחים
2 שורשי פטרוזיליה קלופים ושלמים
1 קולורבי קלוף ומחולק ל-4
2 גבעולי כרישה חתוכים לפלחים של 5-6 ס"מ
כ-10 כוסות מים
זר פטרוזיליה, חצי זר שמיר, 4 גבעולי סלרי עלים, מחולקים לשני זרים וקשורים
מעט שמן שומשום
1 עגבניה מקולפת ומגורדת
מלח ופלפל שחור
להגשה:
כיסוני בשר - 3 לכל סועד (ניתן לרכוש טריים או להפשיר קפואים)
שמן לטיגון
1 כף סויה - לא חובה
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מביאים לרתיחה את המים עם נתח השפונדרה והירקות למעט העגבניה ועם זר אחד של ירוקים. מוסיפים את השריר, מנמיכים את האש ומבשלים על אש נמוכה מאד במשך שעה.
- מוסיפים את העוף ומביאים לרתיחה שניה. מנמיכים שוב לחום נמוך מאוד ומבשלים שעה וחצי נוספות ( במידה וחסר נוזלים ניתן להוסיף מים רותחים). מוציאים את הזר הראשון ומוסיפים במקומו את הזר השני והרענן, עגבניה ומלח ופלפל במידת הצורך. מבשלים כ-10 דקות נוספות. מעבירים לקערה את הבשר ועוף.
- מחממים בווק מעט שמן ומטגנים עד לפריכות. מוסיפים כף סויה מתוקה ומוציאים לאחר כבוד.
- הגשה: יוצקים את המרק לקערות ומוסיפים את הכיסונים. מטפטפים מעט שמן שומשום לכל צלחת.
- את הבשר מגישים קר ופרוס עם חזר (בטח נשאר לכם מראש השנה) וחרדל ומהעוף אפשר להכין סלט קר.
הכתב היה אורח חשבון הבנק שלו בכל המסעדות. לאתר של רפי אהרונוביץ' , מייסטר בשר ובעל הטור מר בשר