ההורים מתו מאבולה, איש לא רוצה את ילדיהם
כ-3700 ילדים במערב אפריקה איבדו לפחות הורה אחד שנדבק באבולה ומת. באו"ם התריעו שקרובי המשפחה של הילדים מסרבים לקחת אותם לחזקתם מחשש להידבקות. "הילדים מרגישים לא רצויים וזה שובר לב"
מה יעלם בגורלם של ילדים שאיבדו את הוריהם בגלל האבולה ? המגפה שפרצה במערב אפריקה בחודש פברואר גבתה את חייהם של יותר מ-3,000 בני אדם. מנתוני קרן החירום הבינלאומית של האו"ם לילדים (UNICEF), כ-3,700 ילדים איבדו למגפה לפחות הורה אחד. הבעיה היא שקרובי המשפחה שלהם מסרבים לטפל בהם בעקבות מות ההורים מחשש להידבקות.
עוד חדשות בעולם:
איך נראית שעת השיא ברחבי העולם. צפו
ב-40 שנה: חצי מאוכלוסיות חיות הבר נמחקו
באו"ם מעריכים כי כמות הילדים שיאבדו לפחות הורה אחד בעקבות הידבקות בנגיף תכפיל את עצמה עד אמצע החודש הבא. "נגיף האבולה הופך את התחושה האנושית הבסיסית של ניחום ילד חולה לעונש מוות אפשרי", אמר ראש המרכז האזורי של UNICEF במערב ובמרכז אפריקה, מנואל פונטיין.
לדבריו, אלפי ילדים מתאבלים על מות הוריהם וזקוקים לחמלה ולתמיכה של קרוביהם, אך הם מסרבים וכתוצאה הילדים מרגישים לא רצויים ודחויים. "הפחד להיות בקרבת האבולה גבר על הרצון לשמור על קשר עם המשפחה", הוסיף פונטיין.
שרה קרואו, מנהלת מרכז המשבר של הארגון בליבריה, אמרה במסיבת עיתונאים בז'נבה כי טיפול בילדים שאיבדו את הוריהם פשוט שובר לב. "ילדים רואים את קרובי המשפחה שלהם מובלים בשקים על ידי אנשים עם חליפות אסטרונאוטים והאפקט של זה מטריד מאוד. לרבים מהילדים מודבקת תווית סטיגמטית שיהיה קשה להם להיפטר ממנה והדרך לחיים ברחוב סלולה".
המגפה שפרצה לפני שבעה חודשים במדינות סיירה לאון, ליבריה וגינאה כבר הדביקה יותר מ-5,500 בני אדם. ב-UNICEF הפצירו מהקהילה הבינלאומית להעביר סיוע בסך 200 מיליון דולר כדי לסייע לילדים שמושפעים מהמגפה. עם זאת, עד כה רק רבע מהסכום הועבר.
באו"ם הודיעו גם כי בכוונתם לאמן בסיירה לאון יותר מ-2,500 בני אדם בעלי מערכת חיסונית חזקה דיה לנגיף כדי שיעניקו תמיכה לילדים שמתגוררים במרכזים רפואיים לאחר מות הוריהם. בגינאה מתכוון הארגון להקים מערך לתמיכה פסיכולוגית ל-60 אלף ילדים ומשפחותיהם.