מגפת האבולה: אובחן חולה ראשון בארה"ב
המרכז לבקרת מחלות ומניעתן אישר כי גבר שאושפז לפני יומיים בדאלאס אובחן כחולה בנגיף. האיש הגיע לארה"ב לפני כשבוע וחצי מליבריה ולאחר כמה ימים פיתח סימטומים של המחלה. לאחר ההודעה דן אובמה על החמרת נהלי הבידוד
המרכז האמריקני לבקרת מחלות ומניעתן (CDC) אישר הלילה (יום ד') כי אובחן מקרה ראשון של נגיף האבולה בארה"ב. החולה אושפז בבידוד לפני יומיים בבית חולים בדאלאס. בארה"ב הדגישו כי המחלה לא עוברת באוויר, אלא רק בנוזלי גוף ולכן הסיכוי שהחולה הדביק אנשים נוספים נמוך.
החולה הגיע לארה"ב מילבריה ב-20 בספטמבר. הסימטומים של המחלה התפתחו חמישה ימים לאחר מכן וב-26 בחודש הוא קיבל טיפול ראשון ויום לאחר מכן הוא הוכנס לבידוד.
"השלב הבא הוא תחילה לטפל בחולה בצורה הבטוחה והאפקטיבית ביותר, להפחית כמה שניתן את הסיכוי שמישהו יידבק", אמר ד"ר טום פרידן, מנהל המרכז האמריקני לבקרת מחלות ומניעתן, במהלך מסיבת עיתונאים שערכו רשויות הבריאות באטלנטנה. "זיהינו את כל הקרובים לחולה בימים שהוא היה מדבק ואנחנו מנטרים את מצבם". פרידן הוסיף: "אין שום ספק שנשלוט במקרה הזה והוא לא יביא להתפשטות המחלה בארה"ב. ייתכן שבשבועות הקרובים מישהו מקרוביו יחלה, אבל זה לא יתפשט. בשלב זה לא ברור כיצד האיש נדבק, אך ללא ספק הוא היה במגע עם אדם שחלה".
מבית החולים נמסר כי מאז שעלה החשש שמדובר בחולה אבולה הם פועלים בהתאם להוראות והמרכז האמריקני לבקרת מחלות ודואגים להגן על הרופאים, האחיות והצוות הרפואי.
לאחר ההודעה שוחח נשיא ארה"ב ברק אובמה עם ד"ר פרידן ודן עמו בהחמרת נהלי הבידוד במקרה של חשד לאבולה, כדי להגביל את הסיכון שייתגלו עוד חולים במדינה.
בנוסף, ארה"ב הודיע כי בסוף החודש יצאו 1,400 חיילים אמריקנים לליבריה כחלק מהמאצים לסייע במאבק בהתפשטות הנגיף. הם יצטרפו לכ-200 חיילים אמריקנים שכבר מוצבים באזור כחלק מהתוכנית האמריקנית שבמסגתה צפויים להישלח לליבריה 3,000 חיילים כדי לסייע לעובדים המקומיים בטיפול בשטח ובהקמת מתקנים רפואיים.
ביום ראשון דיווח ארגון הבריאות העולמי הודיע כי המגיפה ממשיכה להתפשט במערב אפריקה, ועד כה נדבקו בנגיף 6,553 איש, מתוכם 3,083 מתו. בין החולים 375 רופאים, אחיות ואנשי צוות רפואי אחרים. 211 אנשי רפואה כבר מתו מהנגיף.
בשבוע שעבר דווח כי ד"ר ריצ'רד סקרה, אמריקני שנדבק בווירוס האבולה בזמן שיילד נשים נגועות בליבריה, החלים בעקבות טיפול חדשני ושוחרר מבית החולים. סקרה הועבר לבית חולים בנברסקה שם הוא טופל בתרופה הנסיונית TKM-Ebola ובמקביל קיבל מנות פלסמה מהנדבק הראשון, ד"ר קנט ברנטלי, שהחלים ותרם מדמו להצלת חולים.