התפתחות דרמטית בחקירת רצח הסנפלינג
חקירת רצח נתנאל רואי עראמי, שנפל אל מותו בעת שעבד בפרויקט סנפלינג בבניין בפתח תקווה, רשמה ביממה האחרונה התפתחות ממשית. "אנחנו מהתחלה טענו שזה על רקע לאומני", אמר אחיו לאולפן ynet
התפתחות דרמטית חלה ביממה האחרונה בחקירת רצח נתנאל רואי עראמי, שנפל אל מותו בעת שעבד בשמי בניין רב-קומות בפתח תקווה. הפרטים על ההתפתחות אינם ניתנים לפרסום עקב צו איסור פרסום.
אתמול הותר לפרסום כי מותו של עראמי נחקר במשטרה כרצח על רקע לאומני. במשטרה אמרו כי צוות חקירה מיוחד נמצא בקשר עם משפחתו, והדגישו כי עדיין לא נקבע באופן ודאי מהו הרקע לרצח. "הוא היה אלוף בעבודת הסנפלינג", העיד אביו, "תמיד דיברנו על הסכנות והוא הרגיע אותי ואמר כמה העבודה שלו בטוחה". גיסו של ההרוג, שמואל מלכה, הוסיף כי "זאת לא תאונת עבודה. נתנאל היה ידוע כמומחה בתחום. בחור מאוד קפדן, שהבטיחות אצלו קודמת לכול".
עראמי (26), בעל חברה לעבודות סנפלינג ובנייה, עבד לפני כשבועיים בבניין האמור בפתח תקווה. הוא ואנשי צוותו השתלשלו מהגג וסגרו פתחי אוורור של חדרי ביטחון בבניין. עמיתיו סיימו את עבודתם והמתינו לו ברכב האיסוף, וכשבושש לבוא החלו לחפש אחריו. כשסרקו את הבניין מצאו אותו שרוע על הרצפה. עראמי הותיר אחריו אשה, מוריה, בחודש השלישי להריונה, ושני ילדים - אביה בת 11 חודשים ואיתן בן שנתיים וארבעה חודשים.
"אנשים נרצחים פה כל הזמן בלי שום סיבה", אמר אוהד, אחיו של עראמי, בראיון לאולפן ynet. הוא הטיח האשמות
במשטרה, טען לטיוח החקירה וקרא לציבור להתעורר, כהגדרתו, ולהגיע להפגנה שתתקיים בשעות הערב בבת ים. "המשטרה פוחדת שיהיו מהומות בין ערבים ליהודים", טען. "אנחנו מהתחלה טענו שזה על רקע לאומני".
יעקב, אביה של שלי דדון, שנרצחה ב-1 במאי במה שהוגדר לבסוף גם כן כאירוע לאומני, הוסיף כי "במקרה שלנו חקרו את שני הכיוונים והייתה התלבטות. הבת שלי נהרגה סתם, ממש סתם. היא עלתה על מונית ונרצחה והוא נסע לעבודה ונרצח סתם. אני בטוח שגם במקרה של נתנאל מדובר ברקע לאומני. כבל כזה לא נקרע סתם, זה כבל שיכול להחזיק טונות. השב"כ חייב לעשות עבודה ולחקור את זה. בסוף תהיה פה מדינת דאעש".
אתמול אמרה אמו של נתנאל, מרים: "רצחו את בני כי הוא יהודי. אין כאן שום סיבה אחרת. אני קוראת לכל הגורמים הממשלתיים שישימו קץ לטבח הזה שעושים בנו. אנחנו כמו במטווח. אף אחד לא יודע מי הבא בתור. מלכתחילה ידענו שזה רצח ולא תאונת עבודה". מרים עראמי הפנתה גם ביקורת להתנהלות המשטרה בכל הנוגע לקשר מול המשפחה. "באים להודיע למשפחה ומוצאים אישה עם תינוק על הידיים והיא מתמוטטת, אבל הם מזמינים אותה להגיע ישר לתחנה כדי לחתום על נתיחת הגופה. אין שום תמיכה נפשית מהמשטרה. צריך לגלות רגישות. עם ישראל תומך בנו והגיע לשבעה וממשיך לתמוך בנו. מהממשלה ומשום גורם אחר אנחנו לא מקבלים תמיכה. אף גורם מהרווחה או מהרשויות לא ביקר אותנו".