שתף קטע נבחר

 
צילום: shutterstock

סרט יחשוף מה עשה מובארק במלחמה ב-73'

לציון יום השנה ל"מלחמת אוקטובר" ישודר במצרים סרט על פתיחת המערכה. "ההיסטוריונים החדשים" מנפצים מיתוס: הנשיא לעתיד לא השתתף בתקיפה האווירית. הם דורשים "להפסיק לזייף את ההיסטוריה למטרות פוליטיות"

בקרוב יציינו במצרים את יום השנה ה-41 ל"ניצחון במלחמת אוקטובר" (מלחמת יום הכיפורים), והפעם יזכו צופי הטלוויזיה במדינה לקבל הצצה לתקיפת האווירית שהפתיעה את ישראל ב-6 באוקטובר 1973. מדובר בסרט תיעודי בן 50 דקות תחת השם "ציפורים - האמת על התקיפה האווירית", שהופק על ידי "קבוצת ההיסטוריונים של 1973". אחד מיוצרי הסרט, אחמד זאיד, אמר ל-ynet: "המטרה שלנו היא לחשוף את האמת". הסרט כולל ראיונות ושחזור. צפו בקדימון:

  

41 שנה ליום כיפור: טריילר לסרט "ציפורים"    ( )

41 שנה ליום כיפור: טריילר לסרט "ציפורים"    ( )

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

כרזת הסרט ()
כרזת הסרט

לדבריו, הסיבה העיקרית להכנת הסרט היא "להפסיק זיוף ההיסטוריה למטרות פוליטיות". הוא נתן דוגמאות למיתוסים שהם ניסו לנפץ בנוגע לתקיפה בתחילת המלחמה: "חוסני מובארק (אז מפקד חיל האוויר, ר"ק) לא באמת היה במטוס בתקיפה האווירית. בנוסף, מספר ההרוגים בקרב הטייסים היה 11 ולא חמישה".

 

בנוגע לשאלה מי למעשה אחראי לזיוף הנ"ל והאם מדובר במובארק, התחמק זאיד ואמר: "על זה אין תגובה".

 

"ציפורים" אמור להיות משודר בכמה ערוצי הטלוויזיה במדינה - כולל בטלוויזיה המצרית הממלכתית. בדף הפייסבוק של קבוצת ההיסטוריונים נכתב: "הפתעה גדולה במהלך חגיגות יום השנה לציון מלחמת אוקטובר. סודות התקיפה האווירית מתגלים בפעם הראשונה מפיהם של הגיבורים האמיתיים שתכננו וביצעו את אותה בצהרי 6 באוקטובר 1973". בינתיים פורסם פרומו שמדמה את הטייסים בפעולה בזמן התקיפה ואת מובארק בחדר המצב.

 

העבודה על הסרט ארכה שלושה חודשים בלבד, ומשתתפים בו 17 טייסים ששימשו מפקדי חטיבות בחיל אוויר ותכננו או נטלו חלק בפעולה. בין המרואיינים מפקד חטיבת מטוסי הסוחוי, פארוק עליש; מפקד חטיבת מטוסי מיג 17, חסן פהמי; מפקד חיל האוויר בעבר מג'די שעראווי; סגן מפקד חיל האוויר לשעבר נסר מוסא, וכן ראש אגף המבצעים לשעבר, ומג'ד א-דין ריפעת.

 

לפי זאיד הכוונה היא שהסרט ישודר בסופו של דבר בכמה שיותר מדינות בעולם, אבל לא בהכרח בישראל. קהל היעד המצרי המקומי הוא הקריטי: "המטרה היא לשמור על המורשת והזיכרון של המלחמה כדי שאנשים לא ישכחו. לכן יש לכתוב את ההיסטוריה בדקדקנות ומפיהם של הגיבורים עצמם".

 

שם הסרט "אבאביל" (ציפורים), לקוח מביטוי במסורת המוסלמית, שלפיה ציפורים פלאיות הצליחו בשנת הפיל (שנת לידתו של הנביא מוחמד) להניס באבנים את הצבא החבשי שצר על מכה ובכך להציל את העיר. אבאביל הוא גם שם שניתן לטילים שהיו בידי עיראק של סדאם חוסיין וגם לחלק מהמטוסים ללא טייס של חיזבאללה ושל חמאס.

 

בראיון לתקשורת המצרית סיפר זאיד כי הסרט זכה לברכת הדרך מצד חיל האוויר המצרי וכי הוא צפוי להיות מוצג במהלך האירועים לציון המלחמה בהשתתפותו של נשיא מצרים, עבד אל-פתאח א-סיסי, שייקח בהם חלק לראשונה כנשיא ולא כאיש צבא.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כרזת הסרט "ציפורים"
אחמד זאיד
מומלצים