שתף קטע נבחר

מחווה ישראלית: 500 יצאו מעזה ויתפללו בי-ם

צפו: לרגל חג הקורבן, וכמחווה אחרי צוק איתן, אושר לבני 60 או יותר להיכנס לישראל ולהתפלל באל-אקצה. מחר ומחרתיים ייצא מספר דומה של מתפללים

500 פלסטינים ופלסטיניות בני 60 ומעלה יצאו הבוקר (א') מרצועת עזה לתפילות במסגד אל-אקצה בירושלים, כחלק מההבנות שהושגו בשבוע שעבר בין ישראל לבין הממשלה הפלסטינית בעקבות מבצע צוק איתן. הם יחזרו לרצועה מאוחר יותר היום. כפי שפורסם לראשונה ב-ynet, המעבר אושר בפגישה בין גורם ישראלי לבין ראש ממשלת האחדות הפלסטינית, ראמי חמדאללה, כמחווה לחג הקורבן שהחל בסוף השבוע. גם מחר ומחרתיים ייצאו מספר דומה של תושבי עזה לירושלים. צפו:

 

מתפללים בדרך לירושלים. מעבר ארז, הבוקר (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
מתפללים בדרך לירושלים. מעבר ארז, הבוקר(צילום: רועי עידן)

 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)
 (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
(צילום: רועי עידן)

המתפללים עברו מהרצועה בשעות הבוקר המוקדמות דרך מעבר ארז. הבוקר מתקיימות במסגד אל-אקצה תפילות המוניות לרגל החג. גורמים בחמאס ניצלו את המועד כדי לנסות ולזכות בנקודות תמיכה נוספות בעקבות מבצע צוק איתן, ותלו בסוף השבוע שלט ענק בכניסה למסגד אל-אקצה שמהלל את הארגון, ועליו נכתב: "עזה ניצחה והזכות ניצחה את הכוח". בצדו של השלט נתלו תמונות של פעילים בזרוע הצבאית של חמאס.

 

בפגישה בשבוע שעבר דנו הגורם הישראלי וראש הממשלה חמדאללה בשורה של הקלות מצד ישראל עבור תושבי עזה. גורם מדיני ישראלי בכיר אמר בשיחה עם ynet כי "מדובר בתיאומים שמטרתם לשנות את המציאות בשטח". הפגישה מחדדת את העובדה ששני ערוצים של דיונים בין ישראל לבין הפלסטינים פועלים במקביל: הראשון הוא הערוץ הפומבי אך לא ישיר שמתנהל בקהיר בין המשלחת הישראלית לפלסטינית, שבראשה אמנם עומד בכיר פתח עזאם אל-אחמד, אך גם חמאס שותפה בה.

 

שתי הסוגיות המשמעותיות ביותר שנידונו בשבוע שעבר ברמאללה הן מתן אישור לגברים מעל גיל 60 להיכנס לירושלים לתפילות בזמן החגים המוסלמיים, וכן התרת שיווק של תוצרת עזתית לגדה, כולל דגים. סוגיה נוספת שבה עוסקות השיחות היא הקלה משמעותית על סטודנטים עזתים המעוניינים ללמוד בגדה או לצאת ללימודים בחו"ל.

 

הקלות אחרות, שאותן אישרה ישראל בקלות יחסית, כבר אושרו ופורסמו. מדובר בהגדלת מספר הסוחרים שיכולים לנוע בין עזה לגדה ל-200 ביום, העלאת גיל הילדים והנערים המורשים להתלוות לביקורי משפחות ל-16, וכן מתן אישורים לביקורים הומניטריים של סבים וסבתות. בינתיים בקהיר דנות המשלחות בסוגיות המעברים, הפיקוח עליהם והאפשרות לייצוא של תוצרת עזתית לחו"ל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רועי עידן
פלסטינים יוצאים ממעבר ארז, הבוקר
צילום: רועי עידן
מומלצים