שתף קטע נבחר
 

הכירי: כל הסימנים שירמזו לך שאת בהריון

לא יכולה להתאפק עד הבדיקה כדי לדעת האם את בהריון או לא? ישנם מגוון של סימפטומים שעשויים להצביע שהתשובה היא חיובית. מעייפות ועד בחילות - כל הסימנים שיעזרו לך לדעת

אתם מנסים כבר חודש, חודשיים או יותר וכל כך מקווים שזה כבר יצליח. ואז את פתאום מרגישה בחילות או אולי נפיחות בשדיים - ובטוחה שזהו, את בהריון. "הדרך החד-משמעית לאבחן שאת בהריון זה או על ידי ביצוע בדיקת הריון ביתית או בדיקת דם", קובעת ד"ר רונית אלמוג, רופאת נשים בכירה, במרכז רפואי תל אביב, בית חולים ליס. "מה שנמדד בבדיקת הדם זה הורמון ההריון, בטא HCG. הדרך הנוספת היא על ידי ביצוע בדיקת אולטרסאונד אשר מדגימה שק הריון תוך רחמי".

  

<<כל החדשות, הטורים, המדריכים והכתבות בעמוד הפייסבוק של ynet הורים >>

   

הכל על הריון ולידה - באנציקלופדיה שלנו

 

למרות זאת, ד"ר אלמוג מציינת כי ישנם "סימני הריון" שיכולים להופיע עוד בטרם התבצעה האבחנה של ההריון: 

 

1. איחור בוסת

זהו, כמובן, הסימן הנפוץ והשכיח ביותר. אמנם ביצוע של בדיקת הריון תראה תוצאה חיובית עוד לפני האיחור בוסת, אך נשים, בעיקר אלו שיש להן וסת סדירה, יודעות שאיחור מבשר על הריון. חשוב לציין שלפעמים יכולים להיות כתמים קטנים מספר ימים לפני הוסת הצפויה גם במקרה של הריון. אלו נגרמים כתוצאה מהשתרשות של העובר בדופן הרחם.

 

2. בחילות

יש נשים שעוברות הריון ללא בחילות בכלל, אך אחרות סובלות מהן כבר בתחילת ההריון ואפילו עוד לפני ביצוע הבדיקה. יש כאלו שסובלות במהלך כל היממה, ויש כאלה שסובלות רק בבוקר או בערב. הבשורה הטובה: הן חולפות על פי רוב בסוף הטרימסטר הראשון. בנוסף חשוב לדעת שיש תרופות שיכולות לסייע ואם את סובלת מבחילות קשות, מומלץ לפנות לרופא הנשים.

 

3. עייפות ותשישות ניכרת

אלו תופעות מאוד אופייניות לטרימסטר הראשון שמתבטאות ברצון לישון כל היום. התחושה היא של עייפות בלתי נשלטת. הסיבה לכך היא שהגוף עובר שינויים לקראת קליטת ההריון והדרך הארוכה הצפויה לו בחודשים הקרובים.

 

4. רגישות ותחושת נפיחות וגודש בשדיים

גם זו תופעה סובייקטיבית. ישנן נשים שמבינות בדרך זו באופן מיידי שהן בהריון ויש כאלו שכלל לא סובלות מכך כל תשעת החודשים. הרגישות בשדיים נגרמת כתוצאה משינויים הורמונליים שמתרחשים בגוף בהריון.

 

5. התכהות של עטרת הפטמה

עטרת הפטמה מתכהה אצל חלק מהנשים כבר בתחילת ההריון וגם תופעה זו מתרחשת בשל העלייה בהורמונים.

 

6. מצבי רוח ורגישות יתר

זו תופעה מאוד אופיינית לנשים בטרימסטר הראשון וגם בהמשך ההריון, כתוצאה משינויים הורמונליים. לעתים מצבי הרוח ורגישות היתר מתרחשים בשל ההתרגשות והחשש מהמצב החדש וממה שיגיע בהמשך.

 

7. רגישות יתר לריחות מסויימים ותשוקה למזון ספציפי

נשים רבות מדווחות על רגישות יתר לריחות, אפילו ריחות בישול או כאלו שאהבו בעבר. בנוסף הן מדווחות על תשוקה למזונות מסויימים (לא, רצון עז לגלידה באמצע הלילה זו לא אגדה אורבנית) או סלידה ממזונות שמאוד אהבו בעבר. 

 

8. דחיפות במתן שתן

את מגלה שפתאום את רצה לשירותים כל שלוש דקות, אחרי שכל חייך היית מאותן נשים שיכולות לעבוד יום שלם בלי ביקור בנוחיות. הדחיפות במתן השתן מתרחשת כתוצאה משינויים המודינמיים במאזן הנוזלים בגוף. היא תלווה אותך לאורך כל ההריון. בהמשך היא מתרחשת בגלל שהרחם גדל ולוחץ על שלפוחית השתן.

 

9. הפרשות מוגברות

בתחילת ההריון נוצר הפקק הרירי, שהוא למעשה ריר מצוואר הרחם שאוטם את צוואר הרחם, כך שהוא יהיה סגור בהריון.

מצב זה עשוי לגרום לריבוי הפרשות בתחילת ההריון. חשוב לציין שזהו אמנם מצב נפוץ בתחילת ההריון, אך אם מתרחש גם גרד או ריח לא נעים - כדאי ללכת לרופא להיבדק.

 

ולסיום נדגיש שכל הריון הוא שונה, ויעידו על כך נשים שעברו כבר מספר הריונות. אצל כל אחת, ואפילו אצל אותה אישה, כל הריון הוא אחר וייתכן שבאחד יופיעו התסמינים כולם, ואילו באחר אף אחד מהם. בכל מקרה יש לקחת הכל ברוח טובה, כיוון שבכל זאת הגוף שלך מכין את עצמו לשמירה מיטבית על העובר, ואם יש ספק מומלץ ללכת להיבדק אצל הרופא האישי.





 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הריון. האישור הסופי הוא בבדיקת דם או שתן
צילום: shutterstock
מומלצים