נאבקים באבולה: ישראל שולחת סיוע לאפריקה
משרד הביטחון סירב לשגר בית חולים שדה ולהצטרף למאבק במחלה שממנה מתו כבר קרוב ל-3,500 איש, אך משרד החוץ דווקא נענה וישלח שלוש מרפאות ניידות. בקנדה הודיעו כי בקרוב יחל הניסוי בחיסון
לאחר ששר הביטחון משה יעלון דחה בקשה של הקהילה הבינלאומית לשגר בית חולים שדה של צה"ל לטפל בחולי אבולה בסיירה לאון ובליבריה, החליט היום (א') משרד החוץ לשלוח שלוש מרפאות חירום ניידות לאזורים במערב אפריקה בהם קיימת סכנת הידבקות במחלה. בכך נענית ישראל לפניות מצד ממשלות רבות, מזכ"ל האו"ם, מנכ"ל ארגון הבריאות הבינלאומי וארגוני סיוע ישראליים ובינלאומיים.
המרפאות שמיוצרות בישראל נבנו על בסיס סטנדרטים והנחיות של ארגון הבריאות העולמי לטיפול באבולה. לכל מרפאה יצטרף צוות מומחים רפואיים שידריך את המקומיים בשטח בהפעלת המרפאה והציוד שבה. בנוסף, הצוות יעסוק בהדרכה בנוגע למניעת התפשטות המחלה והגברת המודעות בקרב האוכלוסיות שלהן פוטנציאל הידבקות גבוה.
ישראל כבר שיגרה צוות הדרכה לקמרון, וממשרד החוץ נמסר כי הצוות התקבל באהדה רבה על ידי השלטונות במקום. משרד החוץ שלח ציוד חירום לממשלת סיירה לאון, ובשבועות האחרונים שיגרו גם ציוד הגנה לצוותים של האיחוד האפריקני.
3,431 מתו מאבולה
אמש נמסר מבית החולים בדאלאס, טקסס, על הידרדרות במצבו של תומאס אריק דונקן, חולה האבולה הראשון שאובחן בתחומי ארצות הברית, והוא מוגדר כעת אנוש. עד כה הוגדר מצבו קשה.
ארגון הבריאות העולמי עדכן כי מספר הנדבקים בנגיף האבולה עלה ל-7,470. מניין המתים מהמחלה עלה ל-3,431 איש. המגיפה נותרה מרוכזת בחמש המדינות גינאה, סיירה לאון, ליבריה, ניגריה וקונגו.
משרד הבריאות הקנדי הודיע כי בשלושת השבועות הקרובים יחל הניסוי הקליני בחיסון החדש שפותח נגד המחלה. עד כה בוצעו ניסויים בחיות מעבדה שהודבקו במינון קטלני של הנגיף, ואלה שחוסנו - לא חלו באבולה.