שתף קטע נבחר
 

הכירו: האנשים שטועמים את הפירות שלכם

צוות מומחים חדש במעבדה בקריית שמונה, מוודא כי הפירות שאתם רוכשים יהיו לא רק יפים מבחוץ אלא גם מתוקים. אילו תכונות וכישורים נדרשים מ"טועמי פירות"?

לא רק בענף היין - צוות מומחים חדש החל לפעול לאחרונה במעבדה לאחסון פירות בקריית שמונה, במטרה להעריך את הטעמים של פירות.

 

 

אורנה סנדל, מנהלת תחום איכות במועצת הצמחים, סיפרה באולפן ynet מה בדיוק עושים במקום ואילו תכונות נדרשות כדי לעבוד כ"טועמי פירות". צפו: 

 

צילום: ניצן דרור ואסי כהן

צילום: ניצן דרור ואסי כהן

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המעבדה היא גוף מחקרי הפועל כבר שנים בשיתוף מועצת הצמחים ומכללת תל חי, בביצוע מחקרים בתחום אחסון הפירות הגדלים בישראל, כדי להאריך ככל האפשר את אורך חיי המדף שלהם.

 

צוות הטועמים החדש מונה כ-12 חוקרים, שמטרתם לוודא כי הפירות יהיו לא רק יפים מבחוץ, אלא גם מתוקים.

 

לשם כך עברו החוקרים הכשרה מיוחדת המאפשרת להם לאפיין את איכות הפרי בהתאם לטיפולים שונים שנעשו עליו. הטעימות עצמן מתבצעות בתאי טעימה מקצועיים, במטרה לאפשר לטועמים להתרכז במבחן הטעימה ולמנוע הסחות דעת מהסביבה.


פורסם לראשונה 10/10/2014 08:33

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים