שתף קטע נבחר

 

עתירה נגד משרד החינוך: "מתיר גביית יתר"

12 הורים וכמה עמותות חברתיות טוענים כי חוזר מנכ"ל חדש פוגע ברגל גסה בזכות לשוויון הזדמנויות בחינוך. בעתירה לבג"ץ נטען כי "החוזר מעניק גושפנקה ממלכתית לרכישה בכסף פרטי לימודים הנמצאים בליבת החינוך הציבורי"

מנסים להפעיל לחץ על משרד החינוך באמצעות ערכאה משפטית: 12 הורים לתלמידים מאשדוד ומנס ציונה וכמה עמותות חברתיות עתרו היום (א') לבג"ץ נגד חוזר התשלומים החדש של משרד החינוך. לטענת העותרים, החוזר המדובר מאפשר לגבות מההורים תשלומים מופקעים בבתי הספר "באופן שגורם להפרדה בתוך מערכת החינוך הציבורית בין תלמידים שהוריהם יכולים לשלם אלפי שקלים בשנה לבין אלה שידם אינה משגת".

 

עוד בחדשות:

נאבקים באבולה: ישראל שולחת סיוע לאפריקה

שבדיה תכיר בפלסטין: "מצבנו באירופה עגום"

 

חוזר מנכ"ל החדש מאפשר בין היתר לגבות תשלום עבור תוספת של עד 45% שעות לימודים, ולראשונה מאפשר לגבות תשלום עבור למידת יותר משני מקצועות מוגברי לבחינות הבגרות. העותרים טוענים כי נגרמה לילדיהם פגיעה קשה עקב הקמתם של בתי ספר ייחודיים בתשלום.

 


 

בעתירה, שהוגשה על ידי עו"ד הרן רייכמן מהקליניקה למשפט ומדיניות חינוך באוניברסיטת חיפה, נטען כי "חוזר התשלומים החדש מעניק גושפנקה ממלכתית לרכישה בכסף פרטי לימודים הנמצאים בליבת החינוך הציבורי, מעניק היתר ליצירת בתי ספר ל'בעלי ממון' במערכת הממלכתית הרשמית, ורומס ברגל גסה את הזכות לשוויון הזדמנות בחינוך והזכות לחינוך חינם בישראל".

 

העותרים ובכללם עמותת ידיד, הלה למען החינוך, אגודה ישראלית למען יהודי אתיופיה והאגודה לזכויות האזרח בישראל, טוענים כי תחת לחץ שהפעילו קבוצות הורים מסוימות, מאפשר משרד החינוך קידום תהליכי הפרטה בתוך בתי ספר ציבוריים.

 

בעתירה צוין כי "הורים נדרשים לשלם סכומים המגיעים לעד 8,000 שקל בשנה, כשמנגד ישנם הורים שאינם עומדים בתשלום, ונדחקים החוצה. נוצרות בתוך מערכת החינוך הציבורית ועל גבה שתי מערכות חינוך נפרדות - האחת למעוטי יכולת, והשנייה לתלמידים המגיעים ממשפחות בעלות יכולת כלכלית, שישלמו עבור החינוך האיכותי אלפי שקלים בשנה".

 

סיון אוחיון, אם לתלמידה בבית הספר שז"ר באשדוד, סיפרה: "מדיניות משרד החינוך והעירייה הפכה את בית הספר השכונתי שבו לומדים ילדיי לבית ספר ייחודי שגובה כעת שכר לימוד גבוה. אנחנו, ההורים שגרים בסמיכות לבית הספר ולא יכולים לעמוד בתשלומים, מוגדרים כעת כ'טפילים' וסובלים מרדיפה על ידי קבוצות הורים בעלות אמצעים וכוח. מרבית הורי השכונה, שבידם לא מצויה הפרוטה, כבר נאלצו להעביר את ילדיהם לבתי ספר אחרים".

 

בעתירה נטען כי חוזר התשלומים החדש בלתי חוקי מטעמים רבים. "ישנה בו פגיעה בזכות לשוויון הזדמנויות בחינוך עד כדי פגיעה בכבודן של האוכלוסיות המוחלשות ברחבי הארץ". עוד נטען כי מדובר באפליה פסולה בין תלמידים מרשויות חזקות ומוחלשות "מאחר שרק ברשויות בעלות אמצעים, עם תלמידים להורים

 בעלי אמצעים, ניתן לקדם תוכניות ובתי ספר עם חינוך עודף".

 

עו"ד רייכמן אמר: "חוזר מנכ"ל משרד החינוך שנגדו עתרנו, מעניק גושפנקה, ללא הסמכה ראויה בדין, ליצירת שתי מערכות חינוך: האחת לבעלי יכולת, והשנייה למי שידם אינה משגת. אנו תקווה כי בית המשפט יבהיר למשרד החינוך כי זכותם של כלל ילדי ישראל לממש את הפוטנציאל הטמון בהם, בלי קשר ליכולת הכלכלית של הוריהם".

 

ממשרד החינוך נמסר בתגובה: "העתירה טרם התקבלה בלשכה המשפטית, ועם קבלתה ישיב המשרד כמקובל לבית המשפט".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים