סדרת חינוך: לתרגל שוויון בבית הספר לאבות
עדיזה בה מסתובבת בחוף השנהב ומסבירה לגברים השאננים למה חשוב להגביל את הילודה ולעזור לנשים, שקורסות תחת עומס העבודה והטיפול בילדים. לפי הביקור של BBC בשיעור לבעלים, נראה שהיא בדרך הנכונה
בארצות רבות נוהגות נשים כפריות לעבוד מהבוקר עד הערב, בבית או בחוץ, בזמן שלגברים יש זמן פנוי רב. כך נהוג גם בחוף השנהב. כעת, בשם השוויון, כמה מהגברים חוזרים לבית הספר.
עוד חדשות בעולם:
קלינטון או האפיפיור. מי יזכה בנובל לשלום?
הסטודנטים הנעדרים: נמצאו 6 קברי אחים
איפה היו המפגינים כשהבריטים שלטו?
השיעור לראשי המשפחות בכפר סקאסו תחת עצי המנגו מתחיל במחיאות כפיים במקום בצלצול. כמו בכל כיתה, גם כאן כמה מהתלמידים משתתפים בשיעור ואחרים משתעממים. אחרי כמה דקות כולם מרימים ידיים ומתנדבים לעזור בניקיונות בכפר, ופורשים רשתות כדי למנוע את עקיצות היתושים שעלולות לגרום למלריה.
עדיזה בה, האישה מאחורי "בית הספר לבעלים" בחוף השנהב, לא עוצרת את עצמה ומחייכת בסיפוק לנוכח ההתנדבות. בה, ראש התוכנית לשינוי התנהגותי במדינה, מסתובבת בחוף השנהב עם כרזה ענקית. בכל כפר היא אוספת את הגברים ופורשת את הכרזה, שבה נראית משפחה שחוזרת הביתה מיום עבודה בשדות.
האימא בתמונה הולכת בצד הדרך עם סל כבד על ראשה. התינוק קשור על גבה והיא אוחזת ילד נוסף, בזמן שבעלה רוכב על אופניים כמה קילומטרים ממנה, שורק להנאתו ולא סוחב דבר. "מה שמצחיק זה שהם לא מבינים שבדרך כלל האישה צריכה לעשות הכול", אומרת בה לרשת BBC.
"כשהם רואים את התמונה הזאת, הם 'משחקים אותה' מופתעים. אני צריכה להראות להם שבערבים האישה היא זו שרוחצת את הילדים, מכינה ארוחת ערב ומנקה את הבית בזמן שהגבר יוצא לפגוש את החברים שלו. כמה מהגברים מתחילים להבין שזה לא הוגן", היא מוסיפה.
אבא ל-26 ילדים מבקש: אל תלמדו ממני
קשה לדמיין את קואיו קואיו עם מטאטא ביד. הוא סוג של סלבריטי בסקאסו, קהילה קטנה של חקלאים שנמצאת בלב המדינה. בביקור של רשת BBC כינו אותו כמה מהתושבים "הילר" ו"נביא". לקואיו יש 26 ילדים, מארבע נשים שונות.
"בתרבות שלנו, ככל שיש לך יותר ילדים אתה עשיר יותר והמעמד שלך עולה. אני מחזיק בשיא בכפר", הוא מספר. למרות מעמדו גם הוא לובש את החולצה הכתומה, משתתף בשיעורים ומנסה לשכנע אבות שלא ללכת בעקבותיו. "אם אתה לוקח פסק זמן בין תינוקות הם נולדים בריאים יותר וזה עדיף לנשים", הוא טוען.
בה, שעובדת בקרן האוכלוסין של האו"ם, מספרת שתחילה היה קשה לשכנע את המקומיים לגבי החשיבות של פיקוח על הילודה. "כמה מהגברים חשבו שזה יהפוך את הנשים לעקרות", היא אומרת.
"הסברתי להם שאישה זה כמו עץ מנגו - היא מגדלת פירות ואז צריכה לנוח תקופה. אישה צריכה זמן לדאוג לתינוק שלה ולהישאר יפה לבעלה. אם היא תהיה תשושה מהר מדי הגבר במהרה ילך לחפש אישה אחרת".
"הגברים אצלנו חשדנים מאוד לגבי פיקוח הילודה - הם חושבים שהנשים ישתמשו בזה כתירוץ לפגוש גברים אחרים, ומאחר שהן לא ייכנסו להריון אף אחד לא יגלה", היא אומרת. לפני שנתיים נפתחו ארבעה "בתי ספר לבעלים" בחוף השנהב. עד סוף 2015 מתכננת בה שיהיו כבר 52 סניפים בכפרים ברחבי חוף השנהב.