עימות בין לפיד לפרץ: הרפורמה בחברות הממשלתיות אושרה
עימות נרשם בין השרים על רקע ההצבעה לרפורמה בחברות הממשלתיות בשל הסתגרות לפיד עם חלק מהשרים בחדר צדדי בעת שפרץ המתין יותר משעתיים בחדר ריק. בסביבת לפיד השיבו: פרץ עסוק בניגוח פוליטי
עוד עימות בין שרי האוצר והגנת הסביבה: הקבינט החברתי-כלכלי אישר היום (א') את הרפורמה בחברות הממשלתיות ואת הנפקתן בשנתיים הקרובות. היוזמה עברה ברוב של שמונה תומכים מול השר להגנת הסביבה עמיר פרץ שהתנגד.
עוד בחדשות:
שבדיה מעדנת: מדינה פלסטינית - על ידי מו"מ
פעוטה נמצאה מתה. חשד: נפלה מגג מכונית
קלינטון או האפיפיור. מי יזכה בנובל לשלום?
טרם ההצבעה, נרשם עימות חריף בין שר האוצר יאיר לפיד לפרץ. בעקבות בקשות שעלו להבהרות בנוגע לרפורמה, הסתגר לפיד למשך שעתיים וחצי עם חלק מהשרים בחדר צדדי, דבר שהוביל לעיכוב הדיון למשך יותר משעתיים. כל זאת התרחש כשלא היה ברור אם ללפיד יש רוב בהצבעה.
בינתיים, פרץ היה השר היחיד שהמתין בחדר ריק ותקף את שר האוצר. "זה אירוע מביש", הוא האשים. "אני מבין שהפוליטיקה החדשה עובדת שעות נוספות ולישיבות המתקיימות כאן אין משמעות".
לדברי פרץ, "אי-אפשר להחזיק צוותים שלמים ועשרות פקידי מדינה למשך כל כך הרבה זמן. אולי זה לגיטימי לזלזל בזמנם של שרים, אבל קצת כבוד לעובדי מדינה לא היה מזיק", זעם השר להגנת הסביבה.
פרץ הוסיף כי "אם צריך הוכחה לעבודה קלוקלת ולכך שכל ההחלטות הושגו ביסודן במחטף, כל ההסכמות היו יכולות להיות מושגות בעבודת מטה נכונה ולא בביזיון. לא שקיפות ולא ניקיון אלא קומבינה אחת שכולה חלוקת כוח".
בסביבת לפיד לא התרגשו מכעסו של פרץ, והאשימו כי בזמן ששר האוצר עסק בהעברה של יוזמה שתחולל מהפכה בפיקוח ובשקיפות פעילותן של חברות ממשלתיות, פרץ מוצא זמן להתנגח ממניעים פוליטיים. "מדובר ביוזמה שמשנה סדרי עולם", אמרו בסביבת לפיד. "רק שר שאין לו מרכז מפלגה כמו לפיד ולא מפחד לעצור את תרבות המינויים והג'ובים יכול להעביר יוזמה כזאת. המהלך ימנע פוליטיזציה".
זו אינה הפעם הראשונה בתקופה האחרונה ששני השרים מתעמתים זה עם זה. בשבוע שעבר, לאחר שלפיד הציג את תקציב המדינה לשנת 2015, איים פרץ בראיון ל-ynet כי אי-אפשר יהיה להעביר את התקציב הזה. "צריכים להתרחש שינויים גדולים כדי שאוכל לתמוך בתקציב".
פרץ ציין בראיון כי לדעתו הקיצוצים הרוחביים עוד לפנינו. "אי-אפשר להעביר את התקציב הזה בלי לטפל בפערים החברתיים. אין לי כוונה להשלים עם מצב שבו נושא צמצום הפערים לא יהיה נושא מוביל ועיקרי".
הרפורמה של ראש הממשלה נתניהו ושל שר האוצר לפיד כוללת מהלך הדרגתי של הנפקות מיעוט בחברות ויצירת תשתית חוקית הולמת שצפויים להכניס לקופת המדינה 15 מיליארד שקלים בשלוש השנים הקרובות ויסייע בהקטנת החוב הלאומי.
על פי הרפורמה, בשנה הבאה תקודם הפרטת תעש, תתבצע מכירה פרטית או הקצאה פרטית של מניות דואר ישראל ויופרט נמל אשדוד. בשנת 2016, קובעת הרפורמה, יקודם הפרטת נמל חיפה.