שתף קטע נבחר

 

שגריר שבדיה ל-ynet: "רוצים דיאלוג טוב עם ישראל"

יממה לפני שיגיע לשיחת נזיפה במשרד החוץ בירושלים מנסה שגריר שבדיה בישראל להעביר מסר פייסני וטוען כי ראש ממשלתו לא התכוון להיכנע למוסלמים: "הסכסוך הישראלי-פלסטיני נדון אצלנו שנים". הוא גם ציין שדברי ראש הממשלה החדש בשטוקהולם כוונו "למתונים ובראשם אבו מאזן"

"לומר לך בכנות, אני חושב שדבריו של ראש ממשלת שבדיה בנאום בפרלמנט ביום שישי לא הובנו נכון וחבל". כמה שעות לאחר ששגרירות שבדיה בישראל ריככה את הצהרת ראש הממשלה השבדי בדבר נכונותו להכיר במדינה פלסטינית, אמר הערב (יום א') השגריר קארל מגנוס בראיון ל-ynet כי "הדיווחים בישראל התעלמו מהעומק של הדברים והתמונה הכוללת, ואני שמח שיש לי הזדמנות להסביר את המשמעות שלהם".

 

המשבר בין ירושלים לשטוקהולם פרץ בעקבות ההצהרה של סטפן לופבן בנאום ההשבעה שלו בפרלמנט כי שבדיה תהיה המדינה האירופית המרכזית הראשונה שתכיר בפלסטין. ההודעה עוררה זעם בישראל ובעקבות כך זומן מגנוס לשיחת נזיפה שצפויה להיערך מחר במשרד החוץ בירושלים.

"דבריו של ראש הממשלה לא הובנו". השגריר מגנוס ()
"דבריו של ראש הממשלה לא הובנו". השגריר מגנוס

בהודעת הריכוך שפרסמה בצהריים השגרירות השבדית בישראל הובהר כי "את הסכסוך בין ישראל לפלסטין ניתן לפתור באמצעות פתרון שתי המדינות, תוך ניהול משא ומתן לפי עקרונות החוק הבינלאומי".

 

השגריר מגנוס לא רצה שהזמנתו לשיחת נזיפה תהיה הדרך שבה הציבור הישראלי יכיר אותו. הוא לוקח שיעורים פרטיים בעברית כדי לתקשר עם הישראלים, והיה מעדיף לקיים את הראיון הראשון שלו בנסיבות חיוביות יותר. בראיון הוא התחמק מהשאלה האם ההצהרה של ראש הממשלה הטרי לופבן נאמרה משיקולים פוליטיים שמטרתם להתחבב על הקול המוסלמי המתחזק בארצו.

 

נתניהו: צעדים חד-צדדיים מנוגדים להסכמים    (צילום: אלי מנדלבאום)

נתניהו: צעדים חד-צדדיים מנוגדים להסכמים    (צילום: אלי מנדלבאום)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בבואו להסביר את נאום ראש ממשלתו אמר מגנוס כי "בהצהרה בפרלמנט ביום שישי ביום הראשון לעבודת הממשלה, הצהיר ראש הממשלה כמה יוזמות מדיניות לשנים הקרובות. היו כמה נושאים בזירה הבינלאומית שכוסו, כולל מלחמת האזרחים בסוריה, המאבק בדאעש והיה גם פרק שנוגע להכרה בפלסטין. ראש הממשלה אמר בצורה ברורה שההכרה תיעשה אבל גם אמר שזה בתמיכה במשא ומתן, תחת עקרונות החוק הבינלאומי שיוביל לפתרון שתי המדינות. זה באינטרס של ישראל ופלסטין".

 

מגנוס ציין עוד כי "ראש הממשלה גם אמר שהמשא ומתן והפתרון צריך להבטיח את הדרישות הלגיטימיות של הישראלים והפלסטינים להגדרה עצמית וביטחון, ובסופו של דבר אמר שפתרון שתי המדינות מצריך הכרה הדדית ורצון לדו-קיום ושלום, ולכן שבדיה החליטה לתמוך בפלסטין. זה מה שאמר. הממשלה השבדית רוצה לשמור על היחסים הטובים והמועילים שלה עם ישראל ולפתח אותם".

הכעיס את ישראל. ראש הממשלה השבדי לופבן (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
הכעיס את ישראל. ראש הממשלה השבדי לופבן(צילום: רויטרס)

על השאלה האם לא מדובר בכניעה לאוכלוסייה המוסלמית בשבדיה, שרובה מצביעה למפלגה הסוציאל-דמוקרטית שהקימה את הממשלה השיב השגריר כי "אני חושב שהמפלגה הסוציאל-דמוקרטית עובדת על הסכסוך הישראלי-פלסטיני זה עשורים וזה נושא ותיק שנדון במפלגה".

 

-אז אתה בעצם אומר שזה לא קשור לקול המוסלמי בשבדיה?

"זה לגמרי לא נושא חדש והוא נמצא במרכז תשומת הלב זה זמן. המפלגה הסוציאל-דמוקרטית הצהירה במשך שנים שתתמוך בפלסטין והיא ניצחה בבחירות".

 

השגריר מגנוס הדף את הטענה שנשמעה בישראל ולפיה ההצהרה על הכרה בפלסטין דווקא ביום הכיפורים הצביעה על חוסר רגישות. לדבריו, "זו שאלה מוזרה כי מנקודת מבט שבדית החוקה שלנו מחליטה מתי לקיים בחירות ומתי להרכיב ממשלה וזה נפל ביום שישי שבו היה יום הכיפורים וזה צירוף מקרים טהור".

 

-למה ראש הממשלה שלכם בחר להתעלם מהטבח הנורא בסוריה, האכזריות של דאעש ובחר להתמקד דווקא במדינה הפלסטינית?

"אנו שותפים לדאגות הישראליות לגבי מה שקורה בסוריה. הייתי שגריר בעיראק בעצמי אז יש לי ניסיון באזור לפני שבאתי לכאן. שבדיה עשתה מאמצים רבים ביחד עם מדינות רבות והיא מתמודדת עם האתגרים האלה כולל בסיוע הומניטרי. שבדיה תורמת גדולה למדינות האזור ובראשן לסוריה. זה גם הוזכר בהצהרה של ראש הממשלה ביום שישי. זה נכון שיותר תשומת לב ניתנה לנושא הפלסטיני אבל זה היה חלק מנאום ארוך מאוד".

 

"אנחנו לא הראשונים להכיר בפלסטין" 

מגנוס ביקש להבהיר עוד כי "שבדיה מקדמת פתרון שהוא טוב לשני הצדדים. אנחנו לא הראשונים. יותר מ-130 מדינות הכירו בפלסטין וחלקן הן חברות באיחוד האירופי, כך שאנו לא הראשונים להכיר בפלסטין בתוך האיחוד. אני חושב שזה מסר חשוב ומעניין לשלוח לפלסטינים מתונים ובראשם אבו מאזן – במיוחד בתקופה הרגישה הזו. הנושא על השולחן כיצד הקהילה הבינלאומית יכולה לקדם מנהיגות פלסטינית מתונה בניגוד לארגוני טרור כמו חמאס".

 

מתוך מטרה להפיג את הכעס בירושלים אמר השגריר השבדי כי ארצו "רוצה להמשיך בדיאלוג טוב ובונה עם ישראל. העיתוי של ההודעה הגיע בזמן שבו תהליך השלום הושהה לזמן מה, ואנו רוצים

לסייע בהשבת הצדדים למסלול המשא ומתן. תהליך השלום ימשיך להיות בסדר עדיפות לממשלת שבדיה שמצפה להמשיך ביחסים המועילים והדיאלוג עם ישראל".

 

ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר היום בהתייחסותו לנושא כי "צעדים חד-צדדיים מנוגדים להסכמים, הם לא יקרבו את השלום, הם רק מרחיקים אותו. שלום יושג רק במשא ומתן בין הצדדים, משא ומתן כזה שידאג לאינטרסים החיוניים של ישראל, בראשם הביטחון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים