"לשנות את מה שלא אהבתי בקהילה ובעצמי"
"הנוער מרגיש שסוף סוף יש מישהו שמדבר איתו ומרגיש בטוח לפנות בהודעות פרטיות לעמוד ולהעלות שאלות על זהות מינית, התמודדות עם הורים וחברים, יציאה מהארון וכמובן שאלות על הצטרפות לאיגי". עידו כהן, מתנדב באיגי - ארגון נוער גאה - משתף "בגוף ראשון"
"רציתי להודות לכם. להודות לכם שאתם נותנים ביטחון ואומץ לילדים לצאת מהארון ולא משנה מה הם... תודה לכם שנתתם לי את האומץ להודות שאני מי שאני". זו רק אחת מעשרות ההודעות הפרטיות שאני מקבל לאחרונה בעמוד הפייסבוק של איגי, ארגון הנוער הגאה, אותו אני מנהל. הודות לעשייה הרבה בארגון, ולפעילות תוכן נכונה בעמוד, אנחנו מצליחים להגיע לאחרונה לכמה שיותר נערים במימד הוירטואלי ששומעים עלינו ורוצים להצטרף לפעילות של הארגון – ואין מספק מזה.
איגי, ארגון הנוער הגאה, הוא ארגון נוער התנדבותי של בני נוער הומוסקסואלים, לסביות, ביסקסואלים, טרנסג'נדרים ו/או מתלבטים בנוגע לנטיותיהם המיניות, שהוקם לפני כ-13 שנים, על ידי יניב וייצמן וגל אוחובסקי. ארגון הנוער הגאה מספק מסגרת חברתית למפגש ולהיכרות עם בני נוער בעלי חוויות דומות ופועל לקידום מעמד הנוער הלהט"בי. לארגון הנוער כ-50 קבוצות ב-29 ערים ויישובים ברחבי הארץ, וחברים בו יותר מ-2,000 חניכים.
לפני שלוש שנים פנה אלי חבר שהדריך באיגי, ואמר לי "תצטרף. זה יעשה לך טוב". כמה שהוא צדק. יצאתי מהארון בגיל מאוחר יחסית, 24 (לפני כ-4 שנים), וחוויתי את הקהילה הגאה בצורה מאוד שטחית ולא טובה. כשהוא הציע לי להצטרף לארגון ולהדריך נוער, החלטתי שזה הזמן לעבור תיקון – חשבתי שאולי בעבודה עם נוער גאה, חלקו בטוח בעצמו וחלקו מבולבל, אוכל לשנות את הדברים שאני לא אהבתי בקהילה ובעצמי.
"אני חושב שהצלחתי לעשות את התיקון שרציתי לעבור". צילום: ליאור קסון (מתוך הקמפיין "שוויון זה לכולנו")
התחלתי כמדריך קבוצה צעירה בכפר סבא והדרכתי נוער מקסים ובוגר שהוכיח לי שפני הדור לא תמיד נראה כפני הכלב – האש האקטיביסטית לשינוי ולתיקון בערה גם בהם, ויחד יצאנו למסע מדהים שהסתיים במסדרונות הכנסת, בשיחה עם חברי כנסת שהזמינו אותו, ושמעו לראשונה מהנוער הגאה מה מטריד אותו ומה עובר עליו ביום יום.
"אנחנו כאן ובכל מקום"
לא האמנתי שבהתנדבות פשוטה כל כך אפשר ליצור כל כך הרבה שינוי, ושהבחור שהיה עד לא מזמן בארון, עומד כרגע מול חברי כנסת עם חניכים וחניכות, שאכפת להם.
הודות להצלחה של השנה ההיא, נפלה בחלקי בשנה האחרונה הזכות להדריך יחד עם מדריך נוסף בשם אביהו מיזן, את קבוצת המנהיגות אקטיביסטית – לראשונה, נוער גאה יצא מהבועה של עצמו ויצר שינוי מהותי בקהילה הגאה בפרט ובקהילה הישראלית בכלל.
במהלך השנה הקבוצה ערכה מבצע התרמה למען נוער (סטרייטי) בסיכון, ערכה הרצאות למדריכים בשבטי צופים על ההתמודדות עם חניכים להט"בים, הרימה ביום המעשים הטובים פרויקט ארצי להעצמת נוער גאה וחתמה את הפעילות הענפה במצעד הגאווה, כשלראשונה נפגשה עם נוער גאה מכל הארץ וניסחה מסר ייחודי ששם את הנוער בפרונט – "אנחנו כאן ובכל מקום".
בהכשרתי אני איש תוכן – בוגר תואר ראשון בקולנוע וטלוויזיה (תסריטאות), סטודנט לקופירייטינג ב"הבצפר" ומנהל את מחלקת הדיגיטל בחברת יחסי הציבור "ספוט תקשורת". אני בא מתחום המדיה החברתית והתקשורת ומבין את החשיבות של יחסי ציבור, יצירת קשר עם קהלי היעד והגעה לתהודה תקשורתית כדי להגיע למטרות וליעדים.
במהלך השנה, פניתי לרן ליבל ולמנדי מיכאלי, המנכ"לים השותפים באיגי, ובקשתי לקחת עלי את ניהול המתחם הדיגיטלי של איגי – הגברת הפעילות בעמוד הפייסבוק, פתיחת פרופיל אינסטגרם וכד', היות ומדובר במקומות בהם מסתובב נוער רב וכך נוכל להגיע לכמה שיותר צעירים מהקהילה הגאה.
הם הסכימו, והתחלתי לבנות עולמות תוכן רלוונטים שחשבתי שיעניינו נוער גאה, וכן אני שוקד בימים אלה על פתיחת קבוצת תקשורת ומדיה, בה נוער גאה יוכל להתנסות בעצמו בכתיבת תכנים, חדשות וכתבות.
נכנסתי לפני קצת יותר מחצי שנה לנהל את עמוד הפייסבוק של הארגון, שהעלה תכנים כלליים אחת לכמה זמן, ובעבודה מדוקדקת הצלחתי להגדיל את העמוד ביותר מ- 1,200 חברים חדשים ואת רמת האינטראקציה עם הגולשים בעשרות אחוזים – מבלי להוציא שקל אחד על פרסום. יחד עם התאמת התכנים, יצרנו בקבוצת המנהיגות קמפיין דיגיטלי שעזר להגדיל את החשיפה גם באינסטגרם – קפיין שהתכתב עם המסר "אנחנו כאן ובכל מקום", והזמין את הציבור להצטלם "בכל מקום" משמעותי – בעיר, בכיתה, בצבא וכד', ולתייג את התמונה תחת ההאשטג #איגיבכלמקום.
חברי כנסת שמעו לראשונה מהנוער הגאה מה מטריד אותו ומה עובר עליו ביום יום. צילום: בן שוקרון
הקמפיין זכה להצלחה פנומנלית, וגם עכשיו אחרי המצעד בת"א, אנחנו עדיין מקבלים תמונות מחניכים ומחניכות שרוצים לקחת חלק בפרויקט כי הוא דיבר אליהם. מה שהכי מרגש לדעתי הוא הגידול בכמות הפניות בעמוד, הודות לקמפיין ולתוכן.
הנוער מרגיש שסוף סוף יש מישהו שמדבר איתו ומרגיש בטוח לפנות בהודעות פרטיות לעמוד ולהעלות שאלות על זהות מינית, התמודדות עם הורים וחברים, יציאה מהארון וכמובן שאלות על הצטרפות לארגון, בין אם כחניכים/ות ובין אם כמדריכים/ות. יש תחושה שאנשים רואים שמשהו חדש וטוב קורה הן בשטח והן ברמה הדיגיטלית, והם רוצים לקחת חלק בו.
להציל אפילו חניך/ה אחד/ת שלא ידעו לאן לפנות
בהסתכלות לאחור על השנה האחרונה ובכלל על התקופה שלי בארגון, אני חושב שהצלחתי לעשות את התיקון שרציתי לעבור. אם זה ברמת הפעילות הכללית בשטח שגורמת לשינוי אופקי, ואם זה ברמת השיח בזירה הדיגיטלית, שגורם לשינוי עמוק יותר – אפשרות להציל אפילו חניך/ה אחד/ת שלא ידעו לאן לפנות,
אבל רואים שיש ארגון גדול שעושה למען הנוער הגאה בארץ ומרגישים שהם יכולים לשלוח הודעה.
יש עוד עבודה רבה, ועדין אי אפשר לנוח על זרי הדפנה – אבל אנחנו עושים אותה.
בימים אלה, צוות המדריכים והרכזים המוכשרים שלנו, פותח את שנת הפעילות הבאה, ומזמינים מדריכים/ות חדשים/ות שרוצים/ות לקחת חלק בארגון להצטרף אלינו, וכמובן בני ובנות נוער גאים או מתלבטים שמחפשים מקום בטוח להיות בו. פנו אלינו דרך הפייסבוק או דרך האתר. נשמח לקלוט אתכם.
הפעילות הענפה שלנו חוצה גבולות, והשנה לראשונה יפתחו קבוצות ייחודיות נוספות כמו קבוצה ייעודית למגזר הערבי, קבוצה להט"בית אתיופית, קבוצה לטרנסג'נדרים ולטרנסג'נדריות ומועדוני נוער גאים ברחבי הארץ. כל זאת הודות לצוות של איגי שפועל בהתנדבות ימים כלילות למען הנוער הגאה ולמען חברה סובלנית יותר.
- "בגוף ראשון"-
מדור המאפשר למתנדבים לספר בעצמם על פעילותם והמקום בו הם מתנדבים. חומרים ותמונות שלחו ל- shlomit-sh@y-i.co.il
וציינו - למדור "בגוף ראשון".
הפרסום בהתאם לשיקולי המערכת.
- לעדויות נוספות של מתנדבים לחצו כאן.