עצומה: בעוטף עזה דורשים אדמות מדינה
ל-ynet נודע כי עשרות קיבוצים מעוטף עזה, שעמדו בחזית מבצע "צוק איתן", חתמו על עצומה הקוראת לרשות מקרקעי ישראל להעביר את הקרקעות החקלאיות והאדמות לבנייה שברשותה לידיהם. בפנייה ליו"ר השדולה החקלאית בכנסת קראו: "רוצים שחרור אחת ולתמיד משלטון ר' המקרקעין". רשות מקרקעי ישראל בתגובה: "העצומה תלושה מהמציאות ומהעובדות"
יישובי עוטף עזה נגד רשות מקרקעי ישראל : ל-ynet נודע כי בימים האחרונים התארגנה עצומה שעליה חתמו עשרות קיבוצים מיישובי עוטף עזה, המוחים נגד רשות מקרקעי ישראל ודורשים מחברי כנסת לסייע להם במאבק. במסגרת המאבק, קוראים היישובים לרשות להעביר את הקרקעות החקלאיות והאדמות לבניית בתים שברשותה - לידי היישובים.
עוד בנושא רשות מקרקעי ישראל בערוץ הנדל"ן :
- בגלל "צוק איתן": נדחו מכרזים ל-1,100 יח"ד
- בעלי מגרשים יקבלו הטבות במיליונים
- ר' המקרקעין: "147 אלף דירות תוך 3 שנים"
בעצומה דורשת הנהגת הקיבוצים באזור עוטף עזה לסייע להם בחקיקה ראשית של הכנסת, שמטרתה "לשחרר" את רשות מקרקעי ישראל מבעלותה על השטחים. את העצומה העבירו לח"כ זבולון כלפה (הבית היהודי), המכהן גם כיו"ר השדולה החקלאית בכנסת.
עם היישובים שחתמו על העצומה ניתן למנות יישובים אשר עמדו בחזית מבצע "צוק איתן" וספגו ירי כבד של מרגמות, ובהם קיבוץ ניר עוז, נירים, עין השלושה, כיסופים, סופה, בארי וניר יצחק.
"אנו, הנהגת הקיבוצים בחבל הבשור אשר בנגב המערבי, קוראים לכם לסייע בידינו בחקיקה שמטרתה שחרור, אמנציפציה, אחת ולתמיד משלטון רשות מקרקעי ישראל על המתיישבים, וזאת על ידי העברת הבעלות של השטחים לידי הקיבוצים", נכתב בעצומה.
עוד נכתב כי "מטרת החקיקה היא לתת לנו להמשיך ולבנות חבל ארץ זה, והוא לנו בית ומולדת, ולעבד את אדמתה ובעיקר פרנסתנו עליה - וזאת מבלי שבכל יום שני וחמישי נאלץ להתחנן לרשות כדי שתתיר לנו לתכנן מבנה תעסוקה או לבנות בית ביישוב. אנו אנשי ההתיישבות והאדמה, עובדים בזיעת אפנו את האדמה הזאת באחד האזורים הצחיחים, היבשים והקשים במדינת ישראל. קיימנו את מצוות 'עלה ונעלה' וירשנו אותה כי יכול נאכלה - הפרכנו שממה".
רשות מקרקעי ישראל: "עצומה תלושה מהמציאות"
בשיחה עם ynet הבטיח ח"כ כלפה לפעול מול יו"ר מועצת הרשות, שר הבינוי והשיכון אורי אריאל, ומול מנהל הרשות, בנצי ליברמן, כדי למצוא פתרונות שיקלו עם ההתיישבות בעוטף עזה. "ההתיישבות, מעבר לערכים הרבים שלה, מספקת גם ביטחון לאזרחי מדינת ישראל ובוודאי המתיישבים בעוטף עזה, כפי שראינו כולנו בקיץ האחרון", אמר ח"כ כלפה.
לדבריו, "הגיע הזמן שגם המדינה ורשויותיה יפנימו שצריך לתת רוח גבית להתרחבותם של הקיבוצים והמושבים באזור זה, כדי שיוכלו לקלוט משפחות נוספות ולפתח את החקלאות, התעשייה והתיירות באזור. בגלל האתגרים המיוחדים הניצבים בפני המתיישבים בעוטף, חובה על רשות מקרקעי ישראל לתת לקיבוצים ולמושבים שם חוזי חכירה ארוכי טווח ומקלים יותר כדי שיוכלו להמשיך לפתח את האזור".
באגודה לצדק חלוקתי מסרו כי "אם המדינה מעוניינת להעניק הטבה ליישובים מסוימים, עליה לעשות זאת בצורה שקופה ודמוקרטית, כגון מתן מענק. הטבה בקרקע אינה עונה על הקריטריונים הנ"ל, שכן מדובר בהטבה שעלותה לקופה הציבורית אינה ידועה ולא הוערכה כנדרש. בנוסף, האגודה מתנגדת להעברת בעלות בקרקעות חקלאיות (להבדיל מהעברת בעלות בבית המגורים), שכן מדובר בנכס ציבורי יקר ערך שיש לשמרו למען הדורות הבאים".
מרשות מקרקעי ישראל נמסר בתגובה: "העצומה המדוברת תלושה מהמציאות ומהעובדות ומונעת בידי אינטרסים עלומים. רשות מקרקעי ישראל מקיימת הידברות פורייה ואינטנסיבית עם ראש מועצת אשכול, חיים ילין, לרווחת התושבים וחיזוק הקיבוצים. במסגרת הידברות זו, אפשרה רשות מקרקעי ישראל כל הזמן את המשך הבנייה והקליטה בעוטף עזה, ושחררה את שטח המחנה בקיבוצים לבנייה וקליטת תושבים חדשים.
"בנוסף, פטרה הרשות את מועצת אשכול מחובת מכרז לטובת הקמת מרכז מסחרי באזור. רשות מקרקעי ישראל תוסיף לפעול יחד עם ראש מועצת אשכול חיים ילין לפיתוח החבל וחיזוקו, ולא תאפשר ליוזמות בעלות מניעים נסתרים לטרפד את ביצור ההתיישבות בעוטף עזה".