צלייה, אידוי ובישול: שיטות בריאות להכנת דגים
הכנת דגים היא אתגר לא פשוט בפני עצמו. צריך לשמור לא רק על הטעם אלא גם על הערכים התזונתיים ועל המרכיבים הבריאים. איזו שיטה הכי בריאה וגם מתכון לדוגמה
הדגים בריאים לנו. על כך כבר כמעט ואין ויכוח, אבל הבעיה מתחילה כשאנחנו צריכים להכין אותם. אופן ההכנה של כל מזון משפיע מאוד על הרווח שלנו ממנו. בעיקר אם צורת ההכנה אינה בריאה ומבטלת את פעילותם של הערכים התזונתיים.
עוד סיפורים חמים – בפייסבוק שלנו
אין ספק שדגים מטוגנים יכולים להיות טעימים, אבל חשוב לדעת כי טיגון הוא לא אחת משיטות הכנת הדגים המומלצות. במספר מחקרים אף נמצא שאכילת דגים מטוגנים או קציצת דג לא הפחיתו את הסיכון למחלות ולעתים אפילו עשו את ההפך. מנגד, צריכה של דגים צלויים או אפויים קשורה בהגברת כמות אומגה 3 בדם לאחר אכילת הדגים.
עוד כתבות במדור משפחה בריאה
אורח חיים בריא: הבחירה הטבעית שלכם
האם אומגה 3 בריאה לכם? מחקרים ממליצים אחת ולתמיד: האם דגים בריאים לנשים בהריון?
אידוי
איך מכינים? אידוי הוא בישול באדים שמקורם בנוזל רותח. במרבית המקרים יש לכסות את כלי האידוי כדי לאפשר למזון להתבשל בזמן קצר. האדים העולים מהנוזל הרותח בעצם מבשלים את המזון.
למה זה בריא? כל הטעמים והערכים התזונתיים הקיימים בדג נשרים. הדג לא קריספי, וכך מתאים לאכילה אפילו לילדים קטנים.
צלייה בתנור
איך מכינים? מניחים את הדג על רשת הצלייה בתנור או בנייר כסף. אפשר להניח את הדג בתוך נייר כסף עם תבלינים ולחרוץ בו חריצים כדי שטעם הגריל יחדור פנימה (כך מי שלא אוהב את העור יכול להסירו בקלות). ניתן לשמן את הדג או הרשת לפני שמניחים את הדגים.
הדגים המומלצים יותר לצלייה על האש הם עתירי שומן, כגון דניס, לוקוס, מוסר ים, בורי, סי בס, ברבוניות, וכמובן סלמון
למה זה בריא? השיטה שומרת על כל הערכים התזונתיים של הדגים וחוסכת את השמן שבטיגון.
בישול
איך מכינים? מצופפים את כל המרכיבים של התבשיל (דג ותוספות כמו ירקות יחד עם התבלינים) בשכבה אחת ומכסים. ניתן להוסיף אוטב כדי להעשיר את הטעם.
למה זה בריא? בישול דגים בדומה לאידוי שומר על הערכים התזונתיים של הדגים.
דגים נאים
קרפצ'יו, סביצ'ה, טרטר וסשימי.
למה זה בריא? שמירה כמעט מוחלטת על הערכים התזונתיים של הדגים, למרות שיש אנשים שלא מסוגלים לאכול דגים נאים.
מתכון - קציצות טונה אפויות
3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן –מסונן
שתי ביצים
145 גרם בצל קלוף (שני בצלים בינוניים או אחד גדול)
55 גרם גזר קלוף (שני גזרים בינוניים)
40 גרם פירורי לחם (ארבע כפות גדושות)
10 גרם פטרוזיליה טרייה (כף)
18 גרם קטשופ (כף)
22 גרם רוטב צ'ילי מתוק (כף גדושה)
15 גרם רוטב סויה (שלוש כפיות)
כף גדושה של פרמזן מגורד
אופן ההכנה:
1. מעבדים את כל החומרים במעבד מזון, מהירות גבוהה, סכין מתכת. משהים לשעתיים במקרר.
2. בעזרת כפית מניחים עיגולים קטנים ע"ג תבנית שרופדה בנייר אפיה. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד להזהבת הקציצות.
70 קלו' לקציצה אחת בלי פרמזן וכ- 80 קלו' לקציצה אחת עם פרמזן