כך מגדלים את האתרוגים של הרבי מלובביץ'
פרדס האתרוגים השוכן בלב השטחים החקלאיים בכפר חב"ד, החל בכמה זרעים של אתרוג איטלקי אחד, שהיה שייך לרבי מלובביץ'. ביקרנו במקום כדי לגלות מדוע כה מסובך לגדל את הפרי - שרובו נשאר על העץ או נזרק לפח. צפו
בלב השטחים החקלאיים של כפר חב"ד מסתתר פרדס האתרוגים המפורסם של מנחם לוריא. מקורם של אתרוגי לוריא הוא באתרוג איטלקי, שהיה בשימושו האישי של הרבי מלובביץ' לפני כמעט 50 שנה. חמו של לוריא קיבל את האתרוג במתנה, חילץ ממנו ארבע זרעים ומהם נוצר הפרדס המפורסם. ביקרנו במקום כדי לגלות איך מגדלים אתרוגים ומדוע זה כה מסובך.
צפו בביקור בפרדס:
האתרוג הוא פרי קדום ממשפחת ההדרים, השייך לארבעת המינים. פריו לא משמש למאכל ולא לתעשייה - מגדלים אותו במשך שנה שלמה עבור חג הסוכות בלבד. ללא ברכה על אתרוג מהודר וללא פגמים, יהודי מאמין לא יוכל לחגוג את סוכות.
האתרוג הכשר הוא פרי טבעי שלא הוכלא ולא עבר השבחה גנטית, ולכן יש צורך לבדוק את איכות הפרי. בשונה מגידולי חקלאות אחרים, רובה הגדול של הסחורה פסולה והיא נשארת על העץ או נזרקת לפח.
לבית האריזה של לוריא מגיעים קונים מכל הארץ, המבלים שעות ארוכות מול זכוכית המגדלת וערימות של פירות ארוזים, במטרה למצוא את האתרוג הכי מהודר והכי יפה בגבולות התקציב שהציבו לעצמם. בשווקים מחירו של אתרוג מהודר הוא 400 שקל ומעלה, אך בבית האריזה מקבלים הנחה משמעותית, בייחוד אם מתמקחים ביידיש.