שתף קטע נבחר

 

למה אי אפשר לחפש סטטוס בפייסבוק?

כמשתמשי פייסבוק כבדים, גם אנחנו סובלים משלל בעיות העיצוב והביצוע של הרשת החברתית שכולנו מכירים. התמונות שנשלחות לחברים ברזולוציה נמוכה, פייסבוק מתעקשת להציג את הסיפורים החמים, במקום את הסיפורים לפי הסדר, אם בטעות סגרתם את האפליקציה לא תמצאו איפה הייתם ועוד דברים שפייסבוק צריכה לתקן

הרשת החברתית פייסבוק מוסיפה פיצ'רים לשירות שלה מדי כמה חודשים אבל אף פעם זה לא עובד כמו שצריך במאה אחוזים, והמשתמשים נאלצים לסבול כל מיני טלאים על טלאים של ממשק מרגיז. אז עד תקופת החגים של השנה הבאה, פייסבוק, אלה הדברים שאתם צריכים לתקן.

 

 (צילום: Shutterstock) (צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

 

המצלמה מורידה את הרזולוציה

אם אתם רוצים לצלם תמונה ישירות מתוך האפליקציה אתם נאלצים להסתפק בתמונה מוקטנת מאוד. למעשה, לא רק שאתם מאבדים רזולוציה בגלל הקטנה של התמונה עצמה, אתם מקבלים רק חלק מזווית הראיה של המצלמה של הטלפון כי האפליקציה מתעלמת מחלק מהחיישן - והכל רק כי פייסבוק מתעקשת שתצלמו תמונות אופקיות. הרזולוציה של התמונות שהמסנג'ר של פייסבוק מצלמת היא בין 0.2 ל-0.3 מגהפיקסל. קראתם נכון.

 

 

ישנם אנשים שטוענים שאחד הדברים המעצבנים ביותר שסמארטפונים הביאו איתם הוא צילום וידאו אנכי. אם המאמצים של פייסבוק למגר את תופעת הצילום האנכי היו מוגבלים רק לווידאו, אז היינו מרוצים. אבל צילום סטילס אנכי הוא הגיוני לגמרי ואין סיבה למנוע ממשתמשים לצלם תמונה אנכית.

 

גוגל פתרה את הבעיה באלגנטיות. כשנמצאים במצב צילום וידאו, ורק במצב וידאו, מופיע סמל קטן מסתובב באמצע המסך שמסביר למשתמש שכדאי לו לסובב את הטלפון ב-90 מעלות. זו לא חובה, כמובן, אבל זה צעד מאוד חיובי ועדין שמעודד את הצלם לצלם וידאו כמו שאלוהים התכוון.

 

 

לינקים לפייסבוק נפתחים בדפדפן

לינקים שמובילים לפייסבוק, כמו אלה שנמצאים באתרי אינטרנט או לינקים שמקבלים במייל לא נפתחים באפליקציה של פייסבוק, אלא רק בדפדפן, כך שאתם חייבים להיות מחוברים לפייסבוק גם באתר המובייל של הרשת החברתית, וחוויית השימוש נקטעת לשני מוצרים.

 

פייסבוק יכולה להגדיר שהאפליקציה שלה תוכל לזהות לינקים אליה כך שאם תלחצו על לינק שמוביל לעמוד, פרופיל או אירוע, הם יפתחו בתוך האפליקציה.

 

קריאת הפיד היא מירוץ נגד הזמן

מספר הפוסטים שעולה לפייסבוק הוא אדיר, ואם יש לכם יותר מכמה עשרות חברים אז מלאכת הקריאה נהיית אתגר של ממש. פייסבוק עצמה לא מקלה על התהליך והיא דואגת שהפיד שלכם יהיה כל הזמן בתנועה מתמדת.

 

אם אתם קוראים משהו בפיד הפייסבוק שלכם באפליקציה ויצאתם ממנה, בפעם הבאה שתפתחו אותה הפיד יתרענן ותאבדו את הפוסט שבו עצרתם את הקריאה. עצה שלנו: אם יש פוסט שאתם רוצים שבוודאות יחכה לכם לפעם הבאה שתיכנסו לאפליקציה, לחצו על כפתור התגובה. הפוסט יפתח מעל הפיד וכך לא תאבדו אותו.

 

גם משתמשי פייסבוק במחשב נמצאים במירוץ נגד השעון עם הפיד. בכל פעם שאתם נכנסים לפייסבוק או מרעננים את הדף הראשי, פוסטים שונים יופיעו בראש הפיד. זאת אומרת שאם היה סיפור שעניין אתכם, אחרי ריענון הדף יש סיכוי די גבוה שלא תמצאו אותו שם שוב.

 

ואם זה לא מספיק, אם אתם קוראים פוסט שנמצא למטה בפיד ואנשים ממשיכים להגיב לפוסט שנמצא מעליו, אז הפוסט שאתם קוראים נדחף למטה ואתם צריכים להמשיך לגלול רק כדי להישאר באותו מקום.

 

מה קרה לאחרונה?

פייסבוק צריכה לסנן בשבילנו מאות סיפורים בשניה. אין דרך פשוטה לעשות את זה, ובטח אי אפשר להציגאת הכל. אך אם לא תבקשו אחרת, הרשת תציג לכם ככל הנראה את הסיפורים החמים (Top) ולא העדכניים (Recent).

 

איך מחליפים את זה? שאלה טובה. באתר - מתחת לתמונה שלכם, יש קישור לפיד ולידו משולש קטן. לחיצה עליו תאפשר להחליף. באפליקציה, לוחצים על שלושת הפסים בצד ימין (ההגדרות) גוללים למטה ותחת Feed אפשר למצוא את ה-Recent. אין שום סיבה שזה יהיה כל כך קשה.

 

כמה לייקים באמת יש?

אם פרסמתם תמונה או פוסט פופולריים ואתם מקבלים עליהם הרבה לייקים, בשלב מסויים יהיה פער גדול בין מספר הלייקים שכתוב בנוטיפיקציה לבין מספר הלייקים שהפוסט באמת קיבל. נכון, המצב יותר טוב משהוא היה לפני כמה שנים, שהייתם מקבלים נוטיפיקציה נפרדת לכל לייק, אבל כמה קשה זה כבר יכול להיות לתקן את זה?

 

לא רוצה הזמנה למסיבות יוגה

אין הרבה דברים יותר מעצבנים מאשר חברי פייסבוק ששולחים לכם יותר מדי הזמנות לאירועים כמו מסיבות או שיעורי יוגה. פעם היה מאוד קל לחסום הזמנות לאירועים מאנשים ספציפיים, אלה שנראה שחיים לילות על גבי לילות בתוך מועדונים.

 

היום האפשרות הזו כבר לא קיימת, ואתם נשארים עם נוטיפיקציות שווא, כאלה שממש מעצבן לקבל. ולא רק זה, אלא שעל כל שינוי פרטים של האירועים שהם עושים אתם מקבלים עוד התראה.

 

החיפוש של עמודים פשוט גרוע

החיפוש של פייסבוק הוא גרוע, בלשון המעטה. מנוע החיפוש לא מתקן שגיאות הקלדה או מציע איות שונה למילים שאפשר לכתוב בכמה צורות. נסו לחפש "עירית תל אביב" במקום "עיריית תל אביב". לא תגיעו לעמוד, עד שתדייקו.

 

אי אפשר לחפש סטטוסים לפי מילים

ואם כבר אנחנו עוסקים בחיפוש הגרוע של פייסבוק, למה אי אפשר לחפש פוסטים או תמונות לפי הטקסט שהופיע בהם?  אם למשל חבר שלכם מחפש דירה ואתם זוכרים שלפני שעה ראיתם מישהו שפרסם את הדירה שלו להשכרה אבל אתם לא זוכרים מי זה היה, אין לכם דרך למצוא את הפוסט הזה, גם אתם בעצמכם פרסמתם משהו שאתם רוצים למצוא כמה ימים לאחר מכן.

 

לאן נעלמו הסטטוסים?

באותו נושא, אם אתם רוצים למצוא פוסט שלכם לפי שנה וחודש, גם אם הסיכוי הקלוש שאתם באמת זוכרים מתי פרסמתם אותו, פייסבוק לא תראה לכם את כל הפוסטים כברירת מחדל. אם תלחצו על שנה או חודש בציר הזמן שבצד הפרופיל שלכם, פייסבוק תציג לכם "Highlights", כלומר "רגעים נבחרים" מאותו זמן.

 

לא, זה לא נבחר על ידכם, אלא לשיקולה האוטומטי וכמעט אקראי של פייסבוק. כדי לראות את כל הפוסטים מאותו חודש תצטרכו לדעת ללחוץ בעצמכם על Highlights ולשנות את ההגדרה ל-All stories.

 

 

 

 

ואם זה לא מספיק, אם תגללו מספיק למטה אתם תחוו קפיצה בזמן כי פייסבוק החליטה להפסיק להציג לכם אירועים מאותו חודש, אלא אם תבקשו עוד על ידי לחיצה Show more stories מאותו החודש. פייסבוק איחלה לחייל בהצלחה.

 

 

לא התכוונתי ל"משטרת פייסבוק העמוד הרשמי"

כשאתם כותבים פוסט או תגובה, פייסבוק אוטומטית תציע לכם לתייג פרופיל או עמוד שמתחיל באותו הטקסט, ואפילו ההתנהגות המעצבנת הזו לא מתרחשת בקביעות - לפעמים כן, לפעמים לא.

 

התיוג האוטומטי לא יתפוס כל עוד אתם מקלידים רווח אחרי המילה, אבל אם במקרה זו המילה האחרונה במשפט ואתם רוצים ללחוץ על אנטר על מנת לרדת שורה - ברכותיינו. תייגתם מישהו שלא התכוונתם.

 

מי צריך את תיקיית ה-Other?

בדרך כלל תיקיית ה-Other באיזור ההודעות של פייסבוק מכיל ספאם או הודעות מאירועים שנרשמתם אליהם ב-2009. לנשים רבות התיקיה הזו גם מכילה פניות מכל מיני גברים מפוקפקים, אבל כמו עוד הרבה דברים שראינו בפייסבוק, האופן שבו התיבה הזו עובדת לא עקבי.

 

 

לכאורה, אמורות להגיע לשם הודעות מאנשים שאינם ברשימת החברים שלכם, אבל בכל זאת חלק מהן כן מגיע ישר ל-Inbox, התיקיה הראשית של ההודעות. אז מה הקטע פה? האלגוריתם שמתייק הודעות כ-Other גרוע ויש להחליפו, אם לא להיפטר ממנו לחלוטין. הודעות מאנשים שאינם ספאמרים צריכות כולן להגיע ל-Inbox, כי במצב הקיים המון הודעות מתפספסות ונשכחות.

 

די לבקש פרטים

מדי כמה ימים פייסבוק מתעקשת שנמלא את הפרופיל שלנו בעוד פרטים שאנחנו לא מעוניינים לחלוק עם העולם. מדוע היא כל כך רוצה לדעת אילו שפות אנו דוברים, לאיזה תיכון הלכנו או אילו סרטים ראינו לאחרונה? (אנחנו יודעים למה, אל תענו).

 

קצת שקט, פייסבוק, זה כל מה שאנחנו מבקשים. המפרסמים שלכם לא ינטשו אתכם בגלל שכמה אנשים חרדי פרטיות לא הזינו את העיר שבה נולדו.

 

 

שיתוף לינקים משמיט את הטקסט

אם מישהו ישתף בפייסבוק את הכתבה הזו ויכתוב "אחת הגרועות שקראתי, הכותב לא מבין מהחיים שלו" ואתם במקרה מסכימים איתו ולוחצים על "שתף" בפוסט שלו, הכתבה תתפרסם אצלכם בפרופיל בלי הטקסט שצורף ללינק. כלומר, המשפט הזה ימחק וייצא מהקשרו.

 

וזה חבל, כי עכשיו אתם צריכים לכתוב משהו מקורי בעצמכם או לעשות קופי פייסט לטקסט שכתבו לפניכם. פייסבוק, אנחנו רוצים להיות מסוגלים לשתף את הלינק לפוסט שקראנו ולא רק ללינק שצורף אליו.

 

WhatsApp קיימת רק בטלפון

אחד הפספסוסים הגדולים ביותר של ווטסאפ הוא שאי אפשר לכתוב הודעות מהמחשב. האפליקציה מכריחה אתכם להקליד בסמארטפון, שזה לא ממשק ההקלדה האידיאלי. אפליקציות מתחרות, כמו המסנג'ר של פייסבוק בעצמה, Hangouts של גוגל, טלגרם ואחרות, מאפשרות להיכנס לשירות גם מתוך הדפדפן במחשב ולהקליד בנוחות. עכשיו כשווטסאפ שייכת לפייסבוק באופן סופי, מה שאנחנו רוצים לראות זה מיזוג בין המסנג'ר לבין ווטסאפ, או לכל הפחות תאימות בין שני השירותים.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

אינסטגרם לא נראית טוב מחוץ לסלולר

גם אינסטגרם עכשיו שייכת לפייסבוק וגם בתחום הזה פייסבוק עושה עבודה חפיפניקית. הממשק האינטרנטי של אינסטגרם מוגבל מאוד - אי אפשר להעלות תמונה מהמחשב, אי אפשר לגלות או לחפש משתמשים חדשים ואפילו אי אפשר להירשם לרשת. בשביל כל הפעולות האלה חייבים להשתמש באפליקציה, שיש לה מסך קטן וניווט מגושם.

 

אין תגובות משורשרות

פייסבוק מאפשרת להגיב לתגובות בסטטוסים עד דרגה אחת, בשביל לפתח דיונים על תגובה מסויימת. באתר תוכלו לראות אם הגיבו לתגובה שלכם, ולהגיב בחזרה באותו שרשור. גם בגירסת הניידת של האתר זה יעבוד בסדר.

 

אבל כשתגשו מהאפליקציה, תראו את התגובות לתגובות נטולות הקשר, בלי אפשרות להגיב להן במיני-דיון שנפתח. זה כנראה משהו שפייסבוק תתקן, אבל חבל שזו תכונה שיצאה חצי אפויה.

 

אפליקציה נפרדת לצ'ט

גולשים רבים מתלוננים על כך שעכשיו חייבים להתקין אפליקצית צ'אט נפרדת. זה דווקא משהו שהוא צעד נכון מבחינת פייסבוק. אפשר להתקין רק את הצ'ט בשביל להיות זמין לשיחה, ללא צורך להתקין את פייסבוק עצמה, וזה יאפשר לאפקליציה הראשית לא להיות נפוחה ומסורבלת - כך אפשר לדפדף בפיד ולשוחח עם מישהו במקביל.

 

ברטינה על פייסבוק השתתף גם אהוד קינן

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
כמה הודעות יש לי?
צילום: Shutterstock
מומלצים