שתף קטע נבחר

 

צ' קוריאה מודה לראשונה: "יש מחנות עבודה"

"זה 'שיקום באמצעות עבודה', זה לא מתקני כליאה", אמר גורם במשרד החוץ בביקור נדיר במטה האו"ם בניו יורק. דיפלומטים סיפרו על פגישה עם האיחוד האירופי בנושא זכויות אדם. המדינה המבודדת משנה גישה? ואיפה קים ג'ונג און?

צפון קוריאה הודתה לראשונה שבמדינה פועלים מחנות עבודה, במה שנראה כתגובה לביקורת החריפה בדו"ח זכויות האדם של האו"ם בתחילת השנה. שו מיונג נאם, גורם במשרד החוץ של צפון קוריאה שמופקד על נושאי האו"ם וזכויות אדם, אמר אתמול (יום ג') בתדרוך במטה האו"ם כי לארצו יש מחנות "שיקום באמצעות עבודה".

 

עוד כתבות בנושא:

דו"ח חמור: פשעי צ' קוריאה - כמו של הנאצים

ראיון נדיר מהמחנות בצפון קוריאה: "עזרו לנו!"

ב-90 דקות: 6 שנות עבודות פרך לאמריקני

 

שו מיונג נאם היה חלק ממשלחת צפון קוריאנית שהגיע לביקור נדיר בניו יורק. באולם גדוש בדיפלומטים ועיתונאים הוא אמר כי לא מדובר ב"מתקני כליאה", אלא במחנות "שבהם אנשים משתקמים באמצעות המנטליות שלהם ומבט על העוולות שלהם". לדבריו, מחנות "חינוך מחדש" שכאלה מיועדים לעבריינים ורק לאסירים פוליטיים מעטים. רוב האסירים הפוליטיים מוחזקים במערכת נוקשה יותר של מחנות אסירים פוליטיים.

 

מפה של מחנה עבודה בצפון קוריאה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
מפה של מחנה עבודה בצפון קוריאה(צילום: רויטרס)
 

 

בחודש פברואר פרסמה ועדת חקירה עצמאית שמונתה עבור האו"ם את מסקנותיה החמורות. לפי הדו"ח, פקידים בכירים בכוחות הביטחון וייתכן שגם המנהיג העליון קים ג'ונג און צריכים לעמוד למשפט בינלאומי משום שהורו על עינויים שיטתיים, הרעבה והרג המוני שגובל ברצח עם. "נושא זכויות האדם בצפון קוריאה חוצה את כל המדינות האחרות בפרק הזמן, באינטנסיביות ובזוועות", אמר ראש הוועדה מייקל קירבי למועצת הביטחון.

 

בנוסף סיפרו דיפלומטים צפון קוריאנים כי מזכיר מפלגת השלטון ביקר במטה האיחוד האירופי בבריסל והביע עניין בדיאלוג, וב-2015 צפויים הצדדים לדון בזכויות האדם במדינה. הדיפלומטים לא מתנגדים לדיאלוג על זכויות האדם, כל עוד באירופה לא ישתמשו בו "ככלי להתערבות" בנעשה במדינה המבודדת. בבריסל אישרו כי לאחרונה התקיימה פגישה בין הצדדים.

 

מתיו מילר, אמריקני שנידון לשש שנות עבודות פרך (צילום: AFP, KCNA VIA KNS) (צילום: AFP, KCNA VIA KNS)
מתיו מילר, אמריקני שנידון לשש שנות עבודות פרך(צילום: AFP, KCNA VIA KNS)

גרג סקרלטיו, ראש ועדה אמריקנית לזכויות האדם בצפון קוריאה אמר כי ההודאה על "מחנות שיקום" ופנייתה לאיחוד האירופי מראה שפיונגיאנג מתחילה להבין שהדיון הער בנושא לא

יסתיים. "חשוב מאוד שהם מדברים עכשיו על זכויות אדם ומדברים, אפילו כצורת ביטוי, על עניין בדיאלוג", הוא אמר.

 

סקרלטיו קרא להודאה "צעד קטן בכיוון הנכון" והוסיף: "הגישה הצפון קוריאנית הייתה פשוט להתעלם מהדיווחים של האו"ם, והנושא נזנח הצידה לטובת גרעין, טילים ופרובוקציות צבאיות". דאגתו הגדולה ביותר נותרה המערכת של האסירים הפוליטיים, שבה מוחזקים לפי ההערכות כ-120 אלף איש.

 

בצפון קוריאה עדיין לא מספקים פרטים על מצבו של השליט קים ג'ונג און, שלא נראה בציבור מאז 3 בספטמבר. שר ההגנה הדרום קוריאני, האן מין קו, אמר כי "למיטב ידיעתי קים נשאר במקום מסוים מצפון לפיונגיאנג. קיבלתי מידע מהימן מגורמי המודיעין שלנו". שר האיחוד הדרום קוריאני, ריו קיל-ג'יי, אמר כי הוא ערך השבוע שיחות עם נציגים צפון קוריאנים שהתעקשו בפניו כי למנהיגם אין בעיות רפואיות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים